Martien en Erica nodigen Chateau Meiland huishoudster Nadège uit

De zestigste verjaardag van Erica Meiland komt steeds dichterbij en omdat er nog geen cadeau geregeld is moeten Maxime, Montana en Martien in seizoen 9 van Chateau Meiland nog even flink aan de bak. Er lijkt zich zelfs een heus gevecht te gaan ontwikkelen rondom de ultieme verassing voor de jarige Jet. In plaats van samen te werken voor de ultieme surprise gooien de Meiland telgen juist alles in de strijd om elkaar de loef af steken. En dan te bedenken dat de jarige Jet helemaal niet van verrassingen houdt.

Maxime Meiland spant Martien en Erica voor haar karretje

In de vorige aflevering van Chateau Meiland zagen we dat Maxime haar ouders met een flinke klaagzang naar haar huis wist te lokken om orde in de verwilderde tuin te scheppen. Het gezucht en gesteun van de krakkemikkige ouwe Meiland maakte tijdens de klus geen enkele indruk. Maxime en Leroy hebben opa Piet en oma Ria hun afgedankte tuinmeubelen in de maag weten te splitsen. Deze moeten alleen nog wel even op een aanhanger bij de gelukkige nieuwe eigenaren worden afgeleverd en je raadt al wie de pineut is. Erica Renkema en Martien Meiland worden wederom op slinkse manier voor het karretje van hun dochter gespannen. 

Zoals wel vaker tijdens dit seizoen van Chateau Meiland loopt ook dit klusje allerminst op rolletjes. Voor het achteruitrijden van een auto met aanhanger lijkt niet iedereen in de wieg gelegd. Ook van het op de juiste manier vastzetten van de lading lijken de inmiddels ervaren amateurverhuizers nog steeds geen kaas gegeten te hebben. Een noodstop halverwege de rit vanwege een bungelende tuinstoel is dan ook onvermijdelijk. ‘Schuld van Martien’, aldus de dames die hem tot opzichter van de lading gebombardeerd hebben. Ik noem het eerder karma voor Maxime zie zelf prinsheerlijk op de bijrijdersstoel zit terwijl haar piepende en krakende vader zich achterin de auto moest wringen. 

Op zoek naar de perfecte verrassing voor de Chateau Meiland moeder

Gelukkig kunnen vader en dochter het na dit akkefietje het nog steeds prima met elkaar vinden. En dat is maar goed ook, want het idee om met zijn drietjes de perfecte verrassing voor het verjaardagsfeestje van Erica te verzorgen spat namelijk door de zelfingenomen Montana Meiland als een zeepbel uiteen. Zij heeft allang iets geregeld voor haar moeder en is niet van plan de eer hiervoor met wie dan ook te gaan delen. 

Martien en Maxime staan er dus helemaal alleen voor. Dat het niet meevalt iets leuks te verzinnen voor iemand die helemaal niet van verrassingen houdt, blijkt wel tijdens de zoveelste brainstormsessie. Misschien eerst een lied zingen en dan twee strippende politieagenten laten opdraven? De opmerking van Martien dat Erica niet van strippen houdt wil er bij mij echt niet in. Ze heeft notabene niet zo lang geleden zelf een heel pension gestript.

Uiteindelijk zorgt een leuk telefoongesprek voor de nodige afleiding. Nadège, de voormalig huishoudster die we nog kennen uit een eerder seizoen van Chateau Meiland, wordt door Martien Meiland in zijn beste Frans uitgenodigd voor een all inclusive verblijf in pension Code Rosé. Daar zegt de lieve Nadège natuurlijk geen ‘nee’ tegen. Juich maar niet te vroeg meid. Voor je het weet word je met een haring in je mik de Wallen over gesleurd en eindig je met de Meilandjes in de Bananenbar. Als we het boek van ex-huisvriendin Caroline mogen geloven is deze familie tot alles in staat…

Klik hier om naar alle artikelen over seizoen 7, seizoen 8 en seizoen 9 van Chateau Meiland te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Het programma Chateau Meiland wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist van seizoen 9 met de avonturen van de familie Meiland en hun pension Code Rosé in Noordwijk terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Chateau Meiland / Seizoen 9 / 2023

Home » Televisie » aflevering 9 seizoen 9 Chateau Meiland 2023