Martien Meiland krijgt de slag niet te pakken in Chateau Meiland

Het verjaardagsfeestje ter ere van de zestigste verjaardag van Erica Renkema in seizoen 9 van Chateau Meiland staat op het punt van beginnen. Voordat het feestgedruis kan losbarsten moeten de dames eerst nog even flink in de steigers gezet worden. Geen visagisten of kappers vandaag, want Maxime Meiland en Erica gaan zelf vol goede moed met de make-up kwasten aan de slag. Met plamuren hebben ze immers al de nodige ervaring opgedaan. Voor het creëren van het perfecte jaren twintig kapsel hebben ze Martien weten te strikken. Dat de voormalig kapper al jaren geen krultang meer heeft aangeraakt lijken de twee even vergeten te zijn.

Martien Meiland krijgt de krullen er niet in bij Maxime en Erica

Met frisse tegenzin gaat de eigenaar van pension Code Rosé in aflevering 10 van Chateau Meiland aan de slag met de fragiele lokken van Maxime. Dat het niet meteen helemaal gaat zoals de diva het voor ogen heeft lijkt de gelegenheidskapper niet echt te deren. Hij blijft verwoede pogingen doen om er de juiste krul in te leggen, maar krijgt de slag niet te pakken. Dit alles onder luidt protest van Maxime die haar vader maar blijft wijzen op het YouTube filmpje met de juiste instructies. Uiteindelijk besluit de grote kleuter het dan toch maar ‘zelluf’ te doen zodat Martien zich kan buigen over de coupe van Erica.

Ook bij deze klant lijkt hij echter weinig goed te kunnen doen. Het teveel aan mousse en haar eigenwijze lokken doen Erica besluiten de geïmproviseerde Chateau Meiland kapsalon voortijdig te verlaten. Haar boosheid zwelt op als Martien ook nog met een wit verenpak op de proppen komt. Geen jaren twintig haar op het hoofd van Erica dat er ook maar aan denkt om in dat pak acte de présence te geven op haar feestje. De mislukte grap heeft er in ieder geval wel voor gezorgd dat de ‘roaring’ sfeer er al goed inzit.

Nadat de genodigden door de ingehuurde bus zijn opgepikt probeert Martien de sfeer er een beetje in te krijgen. Hij grijpt de microfoon om doodleuk door de bus te schallen dat Perry, de vader van Leroy, helaas heeft moeten afzeggen omdat hij alles ‘ondergescheten’ heeft. Hij lijkt schijt te hebben aan het feit dat hij daarmee de schoonvader van zijn dochter compleet voor schut zet voor heel Chateau Meiland kijkend Nederland. Wanneer het hele gezelschap uiteindelijk bij de feestlocatie gearriveerd is, kan het feestje van Erica losbarsten.

mensrelatie_468x60_v2

Waarom loopt Erica Renkema zo op eieren?

Uiteraard wordt er niet alleen gefeest, maar ook gewerkt in Chateau Meiland. Erica wil er alles aan doen het ontbijt in pension Code Rosé zo biologisch mogelijk houden. Tijdens een bezoekje aan het boerderijwinkeltje waar Martien Meiland altijd inkopen doet, besluit Erica de zaak eens even aan een grondige inspectie te onderwerpen. Terwijl hij aangeeft haast te hebben, laat Erica zich uitgebreid informeren over de eieren. Het controle rondje gaat verder via de koeien en varkens naar de geiten. Inmiddels heeft de Code Rosé gastheer met zijn gezucht en gesteun al een bovengemiddelde concentratie aan koolstofdioxide de atmosfeer in geslingerd.

Helaas voor de vriendelijke mevrouw van de boerderijwinkel besluit Erica voor de rest van dit seizoen van Chateau Meiland eieren voor haar geld te kiezen. Voortaan worden de producten voor pension Code Rosé bij een andere winkel ingeslagen, waar ze scharrelplus eieren verkopen. Mooie bijkomstigheid is dat je er ook drankjes kunt krijgen waarvan ’alles open gaat staan’. Na het proeven van een flesje gingersap is Martien dan ook verkocht. Lekker is het niet, het brandt in de keel en de tranen schieten ervan in zijn broek, laat hij ons weten. Misschien zijn het helemaal geen tranen Martien, maar ben je gewoon besmet met hetzelfde virus als Perry.

Klik hier om naar alle artikelen over seizoen 7, seizoen 8 en seizoen 9 van Chateau Meiland te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Het programma Chateau Meiland wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist van seizoen 9 met de avonturen van de familie Meiland en hun pension Code Rosé in Noordwijk terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Chateau Meiland / Seizoen 9 / 2023

Home » Televisie » aflevering 10 seizoen 9 Chateau Meiland 2023