John de Bever laat Caroline snot eten in Chateau Meiland VIPS

Als het een stuiptrekking was van de familie Meiland om een blik BN’ers open te trekken die een nachtje komen logeren in pension Code Rosé in Noordwijk om wat verse sympathie te kweken bij tv-kijkend Nederland dan is dat jammerlijk mislukt. Aan Caroline van de Plas en John de Bever heeft het niet gelegen, zij waren aangenaam gezelschap in Chateau Meiland VIPS en hielden zich goed staande in de hysterie.

John de Bever en Caroline van der Plas logeren als eerste gasten in Chateau Meiland VIPS

De dynamiek tussen Martien Meiland en John de Bever is verrassend in Chateau Meiland VIPS. De twee hebben de grootse lol en vanaf dat de volkszanger binnen komt, is het onmiddellijk dikke mik. Ik heb een zwak voor John en heel even denk ik dan ook dat dit misschien wel eens leuk kan worden. Al vrij snel zakt dat gevoel weer weg en haat ik mijzelf om het feit dat ik dit programma in mijn mik heb laten splitsen. Hoe vaak moet ik nog op mijn bek gaan?

Martien en Montana Meiland nemen John de Bever mee om te gaan poolen in Chateau Meiland VIPS. Als de voorlopig chateau eigenaar vraagt of ze allemaal op een eigen tafel moeten spelen, verbaas ik mij vooral dat ik me verbaas over zoveel onnozelheid. Caroline van der Plas wordt door Erica en Maxime Meiland meegesleurd voor een middagje pottenbakken. Het blijkt niet zo eenvoudig om met een natte vinger in de klei een potje te fabriceren én gelijktijdig je hoofd vrij van de zompige modder te houden. Waar moeder en dochter nog keurig zijn, weet de politicus haar hele krullenkop onder te smeren.

Martien Meiland en zanger John de Bever kijken samen iets te diep in het glaasje

Na een middagtukkie van Martien Meiland en John de Bever en het door Caroline van der Plas in elkaar gedraaide diner in Chateau Meiland VIPS is het tijd voor karaoke en de nodige drankjes. Dat Mart en zijn gasten iets te lang zijn blijven hangen wordt de volgende ochtend pijnlijk duidelijk. Katerig en met een zwaar hoofd schuiven ze aan voor het ontbijt. Zanger John neemt het eieren bakken voor zijn rekening terwijl Maxime Meiland, genuanceerd als altijd, haar vader weer een grote smoel geeft.  

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik een gebakken eitje eet dan moet het eiwit gestold zijn. Ik kan niets smeriger bedenken dan slijmerig en nog transparant eiwit dat van die snotdraden trekt aan je bestek. Het is werkelijk om kotsmisselijk van te worden. Als de goedlachse John de Bever met een stalen smoel zegt ‘eieren bakken is het enige wat ik kan’, heb ik met hem te doen. Als het werkelijk het enige zou zijn, blijft er namelijk niets over dat hij wel beheerst.

Misschien moet ik ook eens gaan logeren bij de familie Meiland

Als zowel John de Bever als Caroline van der Plas na het afscheid in Chateau Meiland VIPS de kijker willen laten geloven dat ze het heel leuk hebben gehad en dat ze de familie een warm hart toedragen ga ik lichtelijk aan mezelf twijfelen. Al seizoenen lang neem ik, met name Maxime en Martien op de hak en verbaas, irriteer en verwonder ik me bovenmatig. Zou ik anders over ze denken als ik persoonlijk wat tijd met ze door zou brengen? We zullen het nooit weten, want de Meilandjes zitten uiteraard niet op een sarcastische zure tikgeit te wachten …

Klik hier om naar alle artikelen over Chateau Meiland te gaan.

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Chateau Meiland VIPS / Caroline van der Plas en John de Bever / 2024

Het programma Chateau Meiland VIPS wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist van seizoen 1 met de avonturen van Martien, Maxime en de rest van de familie Meiland en hun gasten in Noordwijk terug te kijken.

Home » Televisie » Chateau Meiland » aflevering 1 seizoen 1 Chateau Meiland VIPS 2024