De mol kruipt langzaam uit het hol in Wie is de Mol 2024

Het enige wat we zeker weten bij aanvang van de halve finale van Wie is de Mol 2024 is dat er zich tussen kandidaten Anna Gimbrère, Fons Hendriks, Kees van der Spek en Rosario Mussendijk een mol, een winnaar en een afvaller bevinden. Een conclusie waar je als molloot helemaal niets mee kunt, maar ik heb dan ook nooit beweerd dat je van mijn artikelen over een gravend zwart insectenetertje iets wijzer zou worden.

Wie valt er af, wie is de mol en wie is de winnaar van de finale van seizoen 24?

Zoals je inmiddels van mij gewend bent val ik maar meteen met de deur in huis. Kees van der Spek alias Cheese from the Bacon kun je per onmiddellijk van je Wie is de Mol 2024 kanskaart schrappen. Sterker nog, die probeert waarschijnlijk allang weer oplichters voor de bus te gooien na zijn vertrek uit Mexico. Teleurgesteld kijk ik naar zijn afscheid. De laatste echte smaakmaker van WIDM is naar huis en daar baal ik behoorlijk van.

Op de valreep van seizoen 24 van WIDM heb ik besloten mij niet meer te laten frustreren door de speluitleg van Rik van der Westelaken, waar ik toch steeds geen moer van begrijp. Ik ga liever tijdens de uitleg naar de keuken om een dienblaadje vol met lekkers in elkaar te flansen. Bij terugkomst in de huiskamer zie ik dat de opdracht iets met ziplinen, rekensommen en buideltjes met geld te maken heeft. Het zal allemaal wel. Vraag me maar niet wat de bedoeling is.

Anna Gimbrère en Fons Hendriks ziplinen geld in de pot in WIDM

Het zijn geen megabedragen, maar wetenschapsjournalist Anna Gimbrère en verslaggever Fons Hendriks weten toch 1000 euro te verdienen voor de pot van Wie is de Mol 2024. Niet dat ze daarmee uit de genaamde verdenkhoek zijn, want ineens zie ik het licht. Anna is het insectenetende loeder waar half Nederland al weken naar op zoek is! Uiteraard is ook deze openbaring weer op helemaal niets gebaseerd, behalve op gevoel.

mensrelatie_468x60_v1

De maniertjes van Anna Gimbrère en hoe ze communiceert, doet mij ernstig vermoeden dat ik één aflevering verwijderd van de finale van WIDM dan toch weet wie de mol van seizoen 24 is. Ze roept iets te enthousiast na het oplossen van de sommen dat ze de mol heeft verslagen, maar als ik die woorden vertaal in mijn twisted brein hoor ik: ‘Ik heb mijn eigen recordtijd verbeterd!’ En nee, ik zit niet eens aan de wijn of andere genotsmiddelen.

De laatste mogelijkheid om voor de finale de pot van Wie is de Mol te spekken faalt grandioos

Tijdens de laatste opdracht in de halve finale van Wie is de Mol 2024 is het wederom een chaotische puinhoop. Er is niets verdiend voor de pot en dat haalt het kind in Kees van der Spek omhoog. ‘Nou, daar staan we dan met natte haartjes en natte kleertjes met sleuteltjes die niet op de kistjes passen’, zegt hij beteuterd. Kees kijkt erbij als een 5-jarige waarvan zojuist de lolly is afgepakt. Ach, jongen toch… en dan moet het ergste kutnieuws dat je naar huis wordt gestuurd nog komen.

Wellicht dat Kees eruit ligt omdat zowel Rosario Mussendijk als Fons Hendriks een voorsprong hadden tijdens de finaletest van Wie is de Mol 2024. Zij hadden immers de vragen in een eerdere aflevering al ‘gekocht’ en dus voorkennis. Als ik Anna goed observeer, zie ik dat ze overdreven nerveus plaats neemt voor de uitslag. Het ligt er allemaal net iets te dik bovenop. Ik ben er ineens meer dan zeker van dat wetenschapsjournalist Anna Gimbrère de mol is van seizoen 24. Nee, probeer me maar niet van het tegendeel te overtuigen, want ik accepteer zo vlak voor de finale van WIDM geen tegenspraak. Dit is mijn mol en daar blijf ik bij! Het is maar dat je het weet…

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Wie is de Mol 2024 te gaan.

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

Beeld bron: Still Tv NPO1 / Wie is de Mol / WIDM / seizoen 24 / Anna Gimbrère / 2024

Op televisie wordt een nieuw seizoen 24 van Wie is de Mol elke zaterdag om 20:30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingdiensten NPOStart en NLziet is de halve finale waarin Kees van der Spek geen mol blijkt te zijn en Anna Gimbrère juist wel, terug te kijken.

Home » Televisie » NPO » aflevering 8 seizoen 24 Wie is de Mol 2024