Janny van der Heijden en Nhaan krijgen een eigen sprookje in Heel Holland Bakt

Terwijl de kandidaten op karamel slofjes in hun droomhuis een fruitmand van botercrème knutselen, duikt bekende tv-teckel Nhaan plotseling op in Heel Holland Bakt 2024. Waar was de hotdog van Janny van der Heijden al die tijd? Wat heeft Roodkapje met de populaire bakshow te maken? En misschien wel de allerbelangrijkste vraag: Zal Aruna, Tim, Rudo, Susan of Dennis de tent van Heel Holland Bakt na afloop van aflevering 6 moeten verlaten?

De vreemde gewoonte van André van Duin

Gelijk aan het begin van de uitzending zorgt presentator André van Duin ervoor dat de grijze massa in mijn hoofd als een bezetene begint te malen. Het is zijn opmerking ‘ik ben meer van de Hollandse pot, een blokje kaas bij de borrel, koeien’ die mijn fantasie onmiddellijk activeert. 

In gedachten zie ik van Duin op zijn vrije avond onderuitgezakt op een bruin leren fauteuil zitten. Hij kijkt naar het tv-programma First Dates en voor hem staat op de salontafel een glas rode wijn. Een cabernet sauvignon om precies te zijn. Naast het glas met goddelijk druivensap ligt een serveerplankje met daarop blokjes overjarige oude kaas.

Ik vraag me af waar André de koe heeft gelaten. Op de salontafel van 60 x 110 centimeter past geen rund en onder de tafel is al helemaal geen optie. Of zou van Duin met ‘kaas bij de borrel, koeien’ bedoelen dat hij graag wat gesneden plakjes gedroogde runderworst bij zijn alcohol nuttigt?

Rudo, Nhaan en Janny van der Heijden zetten de toon in de tent van Heel Holland Bakt

Tijdens mijn poging om deze existentiële levensvraag te beantwoorden word ik afgeleid door de stem van kandidaat Rudo die uit de speakers van de tv klinkt. De amateurbakker legt uit dat hij voor de signatuuropdracht het mandje van Roodkapje aan het nabootsen is. Tussen de benen van Rudo door scharrelt teckel Nhaan om ontsnapte kruimels op te sporen in de tent van Heel Holland Bakt. Ze past goed bij het verhaal van de knul. Haar ruwharige vacht heeft ze wel wat weg van een kleine verwilderde wolf.

‘Nu alleen Roodkapje nog’, denk ik bij mezelf. En terwijl ik grinnik om mijn eigen grap – iemand moet het tenslotte doen – word ik op mijn wenken bediend. Heel Holland Bakt Jurylid Janny van der Heijden wandelt door de tent in een vuurrood mantelpak. Als ik vervolgens tot het inzicht kom dat ‘roodpakje’ exact dezelfde letters bevat als Roodkapje lopen de tranen over mijn wangen van het lachen.

Met veel moeite probeer ik mezelf te herpakken en me te concentreren op de uitzending van het bakprogramma. Er moet immers een artikel over de aflevering geschreven worden, dus geen tijd voor ongein. Maar dan zie ik plotseling dat mevrouw van de Heijden onder het rode mantelpakje een paar glanzend zwarte naaldhakken draagt. Stiletto’s die zo uit de kast van Kim Holland lijken te komen. In mijn fantasie transformeert Janny in een ongecensureerde sm-versie van Roodkapje en verslaat ze de grote boze wolf door een naaldhak in zijn rechteroog te priemen. Het bloed spuit eruit.

Op de valreep nog een meesterbakker en afvaller gespot

Enfin, om een lang verhaal kort te maken. De lezers van Tv-Vrouw kan ik met de beste wil van de wereld onmogelijk iets vertellen over de rest van het verloop van aflevering 6 van Heel Holland Bakt. Ik heb helaas letterlijk in mijn broek gepiest van het lachen. Dat heb je nu eenmaal vanaf een bepaalde leeftijd. Alsjeblieft niet doorvertellen… Gierend van de lach spring ik gauw onder de douche. Tegen de tijd dat ik eenmaal fris en fruitig in pyjama voor de televisie zit, wordt Rudo al uitgeroepen tot meesterbakker en moet afvaller Dennis de tent van Heel Holland Bakt 2024 verlaten. Sorry lieve lezers, volgende keer beter.

Op de website van Heel Holland Bakt zijn alle recepten van aflevering te vinden.

Meer artikelen lezen over Heel Holland Bakt 2024.

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Jorit Henning

Jorit Henning is tv-recensent, redacteur en professioneel stuiterbal met een overdosis fantasie.
Schrijft het liefst voor lezers die de kunst beheersen om haar artikelen met een flinke korrel zout te lezen.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Omroep MAX / Heel Holland Bakt 2024 / jurylid Janny van der Heijden

Heb je aflevering 5 gemist van Heel Holland Bakt 2024 en ben je nieuwsgierig naar de fruitmand van botercrème, karamel slofjes en het gebakken droomhuis van de kandidaten? Op NLziet en NPOstart kun je seizoen 11 van Heel Holland Bakt terugkijken en de creaties van Susan, Tim, Aruna, meesterbakker Rudo en afvaller Dennis bewonderen.

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 11 Heel Holland Bakt 2024