Heel Holland Bakt winnaar toont ijzersterk doorzettingsvermogen in de finale

Heel Holland Bakt 2024 finalisten Tim, Susan en Aruna strijden voor de allerlaatste keer als winnaar met de titel ‘Beste Thuisbakker van Nederland’ naar huis te gaan. Wie van de drie koekenbakkers weet Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven het meest te overtuigen van hun bakkunsten?

Tim, Susan en Aruna gaan met tartelettes van start in de finale van Heel Holland Bakt

Mijn collega Jorit, de grootste zoetekauw van het Tv-Vrouw team, moet uitgerekend tijdens de finale verstek laten gaan. Wekenlang zat ze kwijlend voor de televisie likkebaardend naar al het lekkers te turen wat de thuisbakkers in elkaar flanste. Veelal met de pest in haar lijf dat de lokale banketbakker al gesloten was. Alles in haar keuken dat enigszins eetbaar was, verdween linea recta tussen haar kaken. Na lang beraad hebben we dan ook besloten dat het niet meer verantwoord is om haar de finale te laten kijken. Het spijt mij voor de trouwe lezers van onze hoofdredacteur, jullie moeten het even met mij doen om te voorkomen dat we tikgeit Jorit als een walvis kunnen terugrollen naar zee.

De finale van Heel Holland gaat voortvarend van start als finalisten Aruna, Tim en Susan beginnen met de technische opdracht. ‘Ingepakte’ tartelettes kun je ook maar beter zo snel mogelijk achter de kiezen hebben. Zeker gezien het feit dat het met een suikerstroopje verrot slecht inpakken is. Ik heb seizoen 11 van het bakprogramma niet gevolgd en ben zo slecht voorbereid dat ik niets lekker in huis heb. Mijn speekselklieren maken dan ook overuren bij het zien van de abrikozen tartelettes met het roosje van appelschijfjes. Nondeju, waarom heb ik niet standaard iets in huis waar het glazuur van je tanden van springt?

Pechvogels Aruna en Tim laten zich niet kennen in de finale

Ik ben klaar voor spanning, sensatie en kiftende deelnemers, maar heb al snel door dat dat een beetje tegen gaat vallen. Tim, Aruna en Susan zijn potverdorie alle drie de lieverds die in de finale van Heel Holland Bakt 2024 niet van plan zijn om valse streken uit te halen om de winnaar te worden. De enige sensatie die plaatsvindt staat niet op beeld. Aruna heeft zich bij het oefenen van het spektakelstuk ernstig in haar vinger gesneden. Tot op het bot zelfs! De bikkel heeft de wond zonder verdoving laten hechten, omdat ze er anders mogelijk last van zou hebben tijdens het bakken. Ook bakker Tim heeft daags voor de finale een ongelukje gehad. Bij een fietsongeluk zijn de ribben van de bakliefhebber gekneusd, maar hij is niet plan zich daardoor af te laten leiden.

De allerlaatste opdracht van seizoen 11 van Heel Holland Bakt is een gestapelde bruidstaart waar de amateurbakkers Tim, Aruna en Susan maar liefst 7 uur de tijd voor hebben. Dat is langer dan menig bruiloft duurt, dus er wordt wel een megaspektakelstuk verwacht van de finalisten. Andre van Duin is gelukkig weer opgeknapt en huppelt als vanouds tussen de kandidaten door. Voor de kijker heel plezierig, voor de finalisten lijkt het me superirritant. Met het zweet op je rug probeer je de botercrème luchtig te houden, terwijl Neerlands mafste grappenmaker je van je werk afhoudt.

Aruna is de trotse winnares van Heel Holland Bakt 2024

Tim, Aruna en Susan lijken weinig last te hebben van Andre van Duin, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven tijdens het in elkaar stapelen van een finale waardige bruidstaart in Heel Holland Bakt. Het resultaat is prachtig! Volgens de jury zijn de smaken ook nog eens verrassend lekker. Dat je met slechts 9 bruikbare vingers ook prima een klapper van een taart kan bakken blijkt als Aruna met slechts een minieme voorsprong de winnaar wordt van de finale van Heel Holland Bakt 2024. Namens het team van Tv-Vrouw van harte gefeliciteerd!

Zo, nu ga ik even controleren of Jorit toch niet stiekem met haar gaffeltje vol koek en troep naar de finale heeft zitten kijken. Hopelijk heeft ze wat te snaaien voor mij overgelaten.

Op de website van Heel Holland Bakt zijn alle recepten van aflevering te vinden.

Meer artikelen lezen over Heel Holland Bakt 2024.

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

Beeld bron: Aruna, Tim en Susan | © Elvin Boer/MAX

Dit artikel gaat over de finale van Heel Holland Bakt 2024 en op NLziet en NPOstart kun je seizoen 11 terugkijken en de tevens creaties van Susan, Tim en Heel Holland Bakt winnares Aruna bewonderen.

Home » Televisie » aflevering 8 finale seizoen 11 Heel Holland Bakt 2024