Het Roer Om deelnemers Riccardo en Nicolet krijgen een onaangename verrassing

Riccardo en Nicolet hebben een finca in Zuid-Spanje gekocht en gooien samen met hun twee kinderen het roer om. Het stel heeft geen idee hoe het huis bouwtechnisch in elkaar zit, want volgens Nicolet zijn ze in Spanje niet zo van de bouwkundige keuringen. Ik ga iets rechter zitten na deze uitspraak, want we hebben op zeker weer een pareltje van een aflevering voor de boeg.

Het Roer Om deelnemers Riccardo en Nicolet krijgen meer dan verwacht

De verrassing is groot voor Riccardo en Nicolet bij aankomst in Zuid- Spanje. Je denkt bij een verrassing doorgaans aan iets fijns of feestelijks, behalve in het programma Het Roer Om. Lieve hemel, wat een ontiegelijke klerebende hebben de vorige bewoners achtergelaten in de finca. Het afval recyclepunt in Amsterdam is niets vergeleken met deze vuilnisbelt. Met het gaspedaal volledig naar beneden getrapt weer rechtsomkeer maken naar Nederland is echter geen optie, want het stel heeft 160.000 euro onder hun matras vandaan getrokken om hier een nieuw leven te beginnen.

Het duurt even voor ik me kijkend naar Het Roer Om realiseer aan wie Riccardo en Nicolet me doen denken. Maar al vrij snel valt het kwartje en verschijnen Erica en Martien Meiland op mijn netvlies. Ik vermoed dat zodra de puinhoop is weggewerkt en de finca bewoonbaar is gemaakt een van de twee echtelieden uit de kast gaat komen. Een naam zal ik niet noemen, maar het begint met een R en eindigt op iccardo. Nicolet vertoont bijzonder veel overeenkomsten met de aanpakmentaliteit van Erica.

Riccardo gaat terug naar Nederland en laat Nicolet met de kinderen achter

Het is maar goed ook dat Nicolet van aanpakken weet en geen tuttefrutter is, want koud aangekomen in Zuid-Spanje staat ze er helemaal alleen voor met de zooi en twee kinderen. Riccardo moet namelijk 3 maanden terug naar Nederland voor zijn opleiding tot beveiliger. Wat hij in hemelsnaam met dat diploma in het gehucht waar ze zijn neergestreken wil gaan doen is mij een raadsel. Dan heb ik het nog niet eens over de erbarmelijke planning. Het was slimmer geweest als hij die 3 maanden had gebruikt voor een opleiding Spaans.

Nicolet gaat echter voortvarend van slag tijdens de opnamen van Het Roer Om 2024 en blijkt een pittige tante die de bende om en rond de woning behoorlijk weet te reduceren voordat Riccardo weer terugkomt in Spanje. Dat na een paar fikse regenbuien het water door alle kieren, gaten én het beton naar binnen stroomt in hun nieuwe optrekje is echter een grotere uitdaging. Het dak blijkt zo lek als de blaas van oma Geertruida die liters water per dag consumeert. Van verbazing mijnerzijds is uiteraard geen sprake, dit kon een slechtziend paard nog wel aan zien komen.

De eerste gasten arriveren in de finca van Riccardo en Nicolet in Spanje

Na het vervangen van het dak en het herstellen van alle waterschade is het stel een jaar later klaar om de eerste gasten te ontvangen in de enige B&B kamer die het complex rijk is. De gasten moeten echter wel heel even geduld hebben na het aanbellen. Nicolet, die op dat moment op het toilet zit, moet nog even een papiertje langs haar flamoes halen. Riccardo zoekt op zijn gemakje zijn schoenen. ‘Schiet toch even op, joh!’, roep ik geïrriteerd naar de televisie.

Als de deur dan eindelijk geopend wordt voor de gasten gebeurt precies waarom ik nooit voor een B&B kies tijdens een tripje. De logees krijgen een rondleiding, moeten het hele verhaal aanhoren en mogen een glaasje bubbels meedrinken ter ere van de opening. Als ik even weg ben van huis dan wil ik vrij zijn van geleuter en vooral niet hoeven socializen. Het ergste komt de volgende ochtend tijdens het ontbijt als Nicolet en Riccardo samen het ontbijt brengen bij de gasten die nog in bed liggen. Je wil toch verdorie die mensen niet aan je nest hebben in de vroege ochtend? En al helemaal niet voordat je een bak koffie hebt achterovergeslagen. De vuilnisbelt was nog lang niet zo erg in vergelijking met deze horror.

Klik hier om naar alle artikelen over Het Roer Om 2024 te gaan.

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Het Roer Om 2024 / Spanje / seizoen 5 / Riccardo en Nicolet met hun twee kinderen

Op televisie wordt seizoen 5 van Het Roer Om in maart en april 2024 elke donderdag om 20:28 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingdiensten KIJK en NLziet is de aflevering met Riccardo en Nicolet en hun finca in Spanje terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 5 Het Roer Om 2024