Een gezellige koppelsweek met MAFS vechtgenoten Kim en David

Valse noten en engelengezang wisselen elkaar af tijdens de MAFS koppelsweek met Kim Maurer en David Stok. Terwijl we bij Tv-Vrouw bijkomen van de mediastorm van afgelopen week, zit Cupido jankend op het dak van het Married at First Sight vakantiehuis zijn wonden te likken.

Heftige dagen na het interview met de MAFS experts over producent ITV

‘Ik hoop gewoon op een hoop gezelligheid en dat er niet te veel drama is, of soms een klein beetje dat is ook wel grappig.’ De woorden die Jeppe Hondelink aan het begin van de koppelsweek uitspreekt zouden ook prima van toepassing kunnen zijn op de mediastorm waarin Tv-Vrouw de afgelopen dagen terecht is gekomen naar aanleiding van dit artikel. Het oorspronkelijke idee was gewoon een leuk interview over hoe het is om als MAFS expert te werken. Het liep echter anders dan gepland, want expert Radboud Visser bleek net een jukebox te zijn. Je gooit er één euro in en er komt voor vijftig euro aan muziek uit. Best begrijpelijk na alle bagger die de experts de afgelopen maanden over zich heen hebben gehad. Ook Married at First Sight expert Patrick van Veen zat niet om gespreksstof verlegen en zo veranderde een onschuldig interview in een explosief artikel.

‘Grote goedheid, wat heb ik nu weer aan mijn fietsbel hangen?’, dacht ik toen ‘s avonds tijdens het SBS6 programma Shownieuws ineens de naam Tv-Vrouw uit de mond van Bart Ettekoven kwam rollen. Ik vermoed dat Jeppe zich tegen het einde van de koppelsweek net zo voelt, want al na enkele uren vertoeven op het vakantiepark barst de storm los op. Vanaf het moment dat MAFS deelneemster Kim Maurer uit de auto stapt is het meteen duidelijk dat het de komende dagen pleurisweer wordt in Noordwijk. Daar heb je geen meteoroloog voor nodig. De opgezwollen ogen en het beteuterde toetje van de jongedame zeggen al meer dan genoeg. Er is stront aan de knikker.

Married at First Sight koppelsweek loopt uit op een drama

Ook David Stok heeft dondersgoed in de gaten dat de ruzie die hij met Kim in de auto had onderweg naar de koppelsweek van MAFS nog maar het begin is van een grote bak ellende. De intellectuele hoogvlieger gaat direct na aankomst in het vakantiehuis op zoek naar de dichtstbijzijnde brandblusser. Hoe dat gaat helpen bij het gejank van Kim is mij een raadsel, maar in geval van nood kans hij altijd nog haar hersens inslaan met het blusapparaat. Kwestie van goed mikken en dan houdt ze gegarandeerd op met huilen.

Carlo Boszhard heeft helaas de memo niet gekregen dat hysterische dames een gevaar voor de volksgezondheid opleveren en gaat het groepsgesprek met gestrekt been in. Net als de jukebox van Married at First Sight expert Radboud Visser is er slechts één euro nodig om Kim te laten zingen. De valse noten vliegen door het huis en gaan rakelings langs de gehoorgang van David. Als Kim zegt dat ze de aantrekkingskracht mist bespeelt Carlo een gevoelige snaar door te benadrukken dat het David raakt.

Terwijl ik thuis vanaf mijn groene bank uittest hoeveel paaseitjes er in mijn mond passen zonder te kwijlen als een Sint-bernardshond met parodontitis, vraag ik me af waarom het nodig is om voor de camera van MAFS te zeggen dat je iemand niet aantrekkelijk vindt. Dat is toch je reinste smeerlapperij? Afwijzing is sowieso al enorm pijnlijk laat staan met ruim een miljoen mensen die toekijken. Hoe is het mogelijk dat diezelfde Kim een hoop stampei maakt als David haar geen appje terugstuurt, maar wel een bericht op social media plaatst? Als dat geen angst voor afwijzing is dan weet ik het ook niet meer.

MAFS deelnemer David schiet uit zijn slof na de afwijzing van Kim

Dat het verstandig is om nadat je iemand hebt gekwetst even op je tellen te passen komt niet bij Kim op. Haar emoties zitten zo hoog dat ze, zonder dat ze het zelf in de gaten heeft, David nog een paar meter verder door het slijk haalt door te insinueren dat er ‘iets’ gebeurd is wat haar vertrouwen heeft geschaad. Kim wil hem in zijn waarde laten, maar maakt wel als een volleerd gebarentolk met haar hand een drinkbeweging die niets aan de verbeelding overlaat. Waar twee kijven, hebben twee schuld, maar ik moet zeggen dat bovenstaande actie toch wel een scheldalfabetje van David rechtvaardigt. Als we tijdelijke ontoerekeningsvatbaarheid als verzachtende omstandigheid erkennen, dan heeft hij minstens recht op de letter A van Achterlijke gladiool tot de letter D van Dromerige drilboor.

Nadat Kim eindelijk is uitgezongen en de rust in het huis is wedergekeerd is het de beurt aan David om een lied voor zijn MAFS lotgenoten te zingen. De slimmerik zet zijn gouden keeltje open en transformeert plotsklaps van een slaapverwekkende nerd in een zingende George Clooney. Ik geef het niet graag toe, maar ook ik zit als een kwijlende bakvis voor de tv en dat komt niet alleen door de vijf paaseitjes in mijn giechel. Hopelijk vinden jullie het niet erg dat ik mezelf nu uit schaamte ga verzuipen in een bad vol rode wijn. Als Cleopatra mocht poedelen in ezelinnenmelk, dan heb ik het recht om te soppen in alcoholische druivennectar.

Meer artikelen lezen over MAFS 2024 en de andere seizoenen van Married at First Sight

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Jorit Henning

Jorit Henning is tv-recensent, redacteur en professioneel stuiterbal met een overdosis fantasie.
Schrijft het liefst voor lezers die de kunst beheersen om haar artikelen met een flinke korrel zout te lezen.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Married at First Sight / MAFS 2024 / Kim Maurer en David Stok

Op televisie wordt seizoen 9 van Married at First Sight elke dinsdag en woensdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen van MAFS 2024 met koppels Malou Bronswijk en Sarath Tissingh, Jeppe Hondelink en Jantine van Dinther, Jeffrey Hanemaaijer en Jerney van Hasseld, Bastiaan van Peppelenbos en Suzanne Blom, David Stok en Kim Maurer, Anneke Santing en Dirk de Bode, Erik Boterman en Gerben Verregen terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 19 seizoen 9 Married at First Sight MAFS 2024