Lekker ongegeneerd gluren bij de buren met het tv-programma Bed & Breakfast

Het tv-programma Bed & Breakfast gaat deze week op bezoek bij Hein en Yvonne in Gelderland en bezoekt twee B&B’s in Brabant, namelijk die van Co en Joys en het gloednieuwe etablissement van Karin en Ralf. Bij gebrek aan tijd om zelf een weekendje weg te gaan, besluit Tv-Vrouw via het televisieprogramma mee te genieten van de logeerpartij van andere mensen. 

Op bezoek bij het bed & breakfast Co en Joys

Lekker gluren bij de buren, hoe heerlijk is dat? Het is precies hoe ik me voel, terwijl ik vanuit mijn luie stoel kijk naar de gastenverblijven van de deelnemers. De eerste stop is bij bed & breakfast Co & Joy’s in Noord-Brabant. Ga je mee? Voor 72 euro kunnen we een nacht verblijven in een karakteristieke tourbus-kamer in rock & roll sfeer. Karakteristiek klinkt best netjes hè, maar eigenlijk is het slechts een verkapte manier om te zeggen dat de slaapkamer een tot de nok toe gevulde zwijnenkeet is die naar sigarettenrook meurt. 

Als je niet blijft plakken aan alle stickers op de deur en muren is het nog best goed vertoeven in deze B&B. Zolang je niet beweegt in het krappe bed is er niks aan de hand. En ‘s nachts gaan pissen kun je ook maar beter overslaan, tenzij je een schedelbasisfractuur op wil lopen aan het schuine plafond boven de bedstee. Mocht je dat wel willen, dan vooral doen. Gasten Ralf, Karin, Hein en Yvonne hebben de eerste nacht in het tv-programma Bed & Breakfast overleefd, maar met name voor kunstenaar Hein was dat nog een beetje spannend. Het logeerpartijtje heeft een blijvende indruk achtergelaten op zijn schedel en knieën, aangezien hij niet alleen zijn knar heeft gestoten, maar ook uit bed is gemieterd. Ach ja, koppie stoot, luisje dood zullen we maar denken.

De B&B van Karin en Ralf in Noord-Brabant

Van muzikale chaos stappen we over op de steriele reinheid van de strakke woonboerderij van Bed & Breakfast deelnemers Karin en Ralf. Ver hoeven we niet te rijden, want ook deze B&B ligt in Noord-Brabant. Ralf is wat je noemt een ‘klokkofiel’. Hij heeft een passie voor het renoveren van carillons en oude kerkklokken. Daarnaast is hij zo ongeveer de Rob Geus van Brabant, want deze man is erg fanatiek als het gaat om schoonmaken. Nu ben ik niet vies van en bacterietje hier of daar in het kader van weerstand opbouwen, maar bij het bed & breakfast van Ralf en Karin heb je echt een vergrootglas nodig om een verdwaalde huisstofmijt te vinden.

Als je van een ruimtelijk verblijf houdt en vloeiend hotelchique spreekt, ben je bij deze B&B helemaal op je plaats. Ze krijgen van de andere deelnemers de hoogste prijs voor hun kamers. Dat is gezien het harde werk van de uitbaters terecht, maar persoonlijk houd ik toch van een iets warmere inrichting, dus stappen we in de auto en karren we door naar het prachtige Gelderland om het bed & breakfast van Hein en Yvonne te bewonderen. 

Hein is een soort Roberto Jacketti gefuseerd met de wijlen Herman Brood. Als ‘action painter’ smijt hij graag met grote klodders verf door de lucht. Nu maar hopen dat zijn gasten niet hetzelfde lot is beschoren als zijn potten met latex. Bloed maakt zulke lastige vlekken en ik heb net mijn nieuwe witte blouse aan. 

Het bed & breakfast van Hein en Yvonne in Gelderland

Als je bij het bed & breakfast van kunstenaar Hein en Yvonne een kamer voor 140 euro boekt in Maas en Waal krijg je er gratis de rest van het huis bij. Een mooie deal voor een verblijf in een fantastische woning. Je hoort het al, de B&B van dit koppel is mijn grote favoriet. Nog niet eens vanwege de prachtige kunst in de kamers of geïllustreerde doggybags bij de lunch, maar vooral vanwege het eitje dat je als gast bij het ontbijt geserveerd krijgt. Een ei waar met merkstift een smiley face op is getekend is precies mijn niveau. Hein en Yvonne, zet de koffie maar klaar want ik kom zeker nog een keer bij jullie terug.

Klik hier om naar alle artikelen over Omroep Max tv-programma Bed & Breakfast 2024 te gaan.

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Jorit Henning

Jorit Henning is tv-recensent, redacteur en professioneel stuiterbal met een overdosis fantasie.
Schrijft het liefst voor lezers die de kunst beheersen om haar artikelen met een flinke korrel zout te lezen.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Omroep Max / Gelderland / 2024 / kunstenaar Hein en Yvonne

Op televisie wordt seizoen 18 van het Omroep Max tv-programma Bed & Breakfast elke maandag op zender NPO1 en op streamingdiensten NLziet en NPOplus is de aflevering met Co en Joys uit Noord-Brabant, Hein en Yvonne uit Gelderland, en Ralf en Karin uit Noord-Brabant gemist terug te kijken.

Home » Televisie » Lekker ongegeneerd gluren bij de buren met het tv-programma Bed & Breakfast