Kieskeurige Feico loopt de winst mis in het programma Bed & Breakfast

Deze week in Bed & Breakfast maken we kennis met Maaike en Feico die op het West-Friese platteland een stolpboerderij verbouwd hebben tot B&B waar ze Margriet & Koos uit Egmond aan Zee en Eelke en Mario uit Rotterdam te logeren krijgen. Welke van de drie koppels weet de andere stellen het meest te bekoren met hun bedje en ontbijtje?

Maaike en Feico runnen een karakteristiek Bed & Breakfast in West-Friesland

Als Feico en Maaike gasten Eelke, Mario, Margriet en Koos een rondleiding geven door hun geweldige Bed & Breakfast in West-Friesland kijk ik mijn ogen uit. De gastheer en zijn vrouw hebben 4 pareltjes van kamers in het voorhuis weten te creëren. Tijdens de verbouwing van het karakteristieke pand brak Feico zijn rug, maar van tegenslag tijdens het hakken en boren is in het resultaat niets terug te zien. Wel krijg ik licht onbehaaglijk gevoel van het stel. Nu is enige zelfreflectie mij niet vreemd en ik weet dat er niet veel nodig is om mij te irriteren, maar toch is het jammer.

Ondanks mijn lichte weerstand jegens Feico valt er op zijn B&B werkelijk niets aan te merken. De ‘straatnamen wandeling’ met gids is een leuk uitstapje, de bedden zijn heerlijk en het ontbijtje is subliem. De overige deelnemers hebben dan ook weinig op- en aanmerkingen op hun verblijf in de karakteristieke boerderij. Ik mag dan misschien nog geen klik hebben met de gastheer, maar ben wel tot over mijn oren verliefd op zijn boerderij.

Koos en Margriet hebben niet veel privacy in hun B&B in Egmond aan Zee

Ook Margriet en Koos hebben in Egmond aan Zee een heerlijk Bed & Breakfast. Zonder te hoeven klussen konden ze na aankoop van het pand direct aan de slag aangezien het al een bestaande B&B was. Het stel heeft zich inmiddels ontpopt als warme, gezellige gastgevers. Er zijn 6 kamers en het ontbijt voor de gasten wordt opgediend in hun eigen huiskamer. Alleen al het idee dat er iedere ochtend vreemd volk aan mijn tafel zou zitten bezorgt mij een zweetlip. Het is maar goed dat ik geen ambities heb om de leegstaande kamers in mijn huis te exploiteren als logeeradres, want Gretl en Hansie Hintersee ‘s morgens op mijn nuchtere maag voor mijn neus zou voor niemand leuk zijn.

Na de gezellige logeerpartij is het tijd om te betalen en wat verbeterpunten te delen over de B&B van Koos en Margriet. Gek genoeg kan ik de tips van Eelke en Mario prima verdragen, maar zodra Feico zijn minpunten opgooit krijg ik onnoemlijke zin in aardappelen met chocoladesaus. Dan heb ik tenminste een legitieme reden voor het misselijke gevoel dat zich van mij meester maakt. Het is niet per se wat er gezegd wordt dat mij irriteert, maar vooral wie het zegt. Waar deze weerstand vandaan komt, mag Joost weten.

Eelke en Mario hebben een beleving gecreëerd op hun schip in Rotterdam

Het derde en laatste logeerpartijtje vindt plaats bij Eelke en Mario die in Rotterdam een Bed & Breakfast runnen op een heus schip. De hutten zijn basic en het sanitair moet worden gedeeld. Voor een uitgebreid ontbijtbuffet hoef je de loopplank ook niet op, maar lieve hemel wat hebben ze een uniek concept neergezet. Hier ga je niet logeren omdat je in alle privacy wil genieten van een prachtige kamer, maar voor de beleving. Jarenlang heeft het koppel iedere euro die ze hadden in de renovatie van de schuit gestoken en dat is zichtbaar. Het tripje in de watertaxi dat Mario en Eelke hebben georganiseerd voor hun gasten is spectaculair. De dag wordt afgesloten met een karaoke in de scheepsbar.

Margriet en Koos zijn euforisch over de Bed & Breakfast op het schip van Eelke en Mario. Van geluidsoverlast zou het stel geen last hebben, omdat ze naar eigen zeggen ‘de geluidsoverlast zijn’. Het koppel is het prototype van een stel dat het licht uitdoet op ieder feestje. Feico heeft daarentegen uiteraard weer een waslijst aan kritiek. Het bed was niet comfortabel, de kamer was te gehorig, hij rook sigarettenrook, er was te weinig privacy, een te eenvoudig ontbijt, te veel plastic en het was niet schoon genoeg. Gelukkig winnen Margriet en Koos deze aflevering ondanks dat ze van één koppel minder dan de vraagprijs betaald kregen. Ik houd verder wijselijk mijn mond maar. Klagen kunnen we beter aan Feico overlaten.

Klik hier om naar alle artikelen over Omroep Max tv-programma Bed & Breakfast 2024 te gaan.

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

Beeld bron:  Still Tv NPO 1 / Omroep Max / 2024

Op televisie wordt seizoen 18 van het Omroep Max tv-programma Bed & Breakfast elke maandag op zender NPO1 uitgezonden en op streamingdiensten NLziet en NPOplus is de aflevering met Feico en Maaike uit West-Friesland, Koos en Margriet uit Egmond aan Zee, en Eelke en Mario uit Rotterdam terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 18 Bed & Breakfast 2024