Geen baby in de kast maar een hond achter glas in Kopen Zonder Kijken

Koen en Matthijs hebben het team van Kopen Zonder Kijken ingeschakeld om hen te helpen terug naar Nederland te verhuizen. Het koppel woont samen met hondje Toby in Turnhout, België en kampt met heimwee naar klompen, kaas en de Hollandse nuchterheid. Of althans dat is wat ik er als kijker uit opmaak. Het nieuwe huis moet drie slaapkamers hebben, gelegen zijn in een rustige straat in een gezellige omgeving en een zonnige tuin staat ook hoog op de verlanglijst van de heren. Alex van Keulen en Bob Sikkes mogen gaan kopen zonder het stel te laten kijken in Boxtel, Veldhoven, Best, Sint-Michielsgestel en Den Bosch.

Geen armoedige meuk voor Koen en Matthijs in Kopen zonder Kijken

Makelaar Alex meent uit de moodboards van de Kopen Zonder Kijken deelnemers te kunnen opmaken dat de heren luxepaardjes zijn. Hij wil ze dan ook verrassen met iets wat ze niet verwachten. ’Nou, leg de lat maar weer hoog’, moppert Bob en Alex begint ondeugend te lachen. ‘Nou, een caravan verwachten ze ook niet’, zegt de makelaar die vanochtend bij het aankleden duidelijk zijn lolbroek uit de kast heeft getrokken.

Het lachen vergaat hem echter snel als hij tijdens een bezichtiging stiekem in een tuin een stuk fruit plukt dat hij in zijn mond steekt. Met een zuur gezicht kijkt Alex de camera in. Blijkbaar heeft hij vroeger tijdens godsdienstles gespijbeld, anders had de makelaar wel tien keer nagedacht voordat hij zijn tanden in de vrucht had gezet. We weten immers allemaal hoe het met fruitdieven Adam en Eva is afgelopen in de Hof van Eden. Het zal dan ook niemand verbazen dat het bod van de Kopen Zonder Kijken makelaar overboden werd. Dat komt ervan als je hebberig bent. 

Hond Toby hoeft niet in een kast, maar mag achter glas

Bij het volgende huis hebben Koen en Matthijs geluk en wordt het bod ter hoogte van de vraagprijs geaccepteerd. Ditmaal is het in Kopen Zonder Kijken de beurt aan Bob Sikkes om zich van zijn lollige kant te laten zien. Als styliste Roos Reedijk na haar wekelijkse ‘hotel chique en marmer smijtpartij’ vol trots de woning aan haar collega laat zien, wijst hij haar op de speciaal door hem ontworpen hondensuite. Een plekje waar viervoeter Toby ongestoord zijn gang kan gaan als de baasjes van huis zijn. Een glazen deur schermt de woonkamer veilig af van het verblijf van de hond. Bob kijkt Roos aan en zegt ad rem: ‘Jij stopt een baby in de kast, ik zet een hond achter glas.’ Hier meer doelt hij op de aflevering waarin Reedijk voorstelde om de baby in de inloopkast te laten slapen. En nee, ze maakte geen geintje. Lees dit artikel maar eens.

Bij de onthulling van het huis zijn Koen en Mathijs helemaal in hun nopjes. Op de vraag of Toby er ook blij mee is, moet ik jullie helaas het antwoord schuldig blijven. Hij was niet bij de onthulling aanwezig, maar toch durf ik de gok er wel op te wagen om te zeggen dat de hond ongetwijfeld een stuk minder moeite heeft met zijn verblijf dan de arme baby die Roos met wieg en al in de kledingkast wilde pleuren.

Klik hier om naar alle artikelen over de afleveringen van Kopen Zonder Kijken te gaan.

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.

Jorit Henning

Jorit Henning is tv-recensent, redacteur en professioneel stuiterbal met een overdosis fantasie.
Schrijft het liefst voor lezers die de kunst beheersen om haar artikelen met een flinke korrel zout te lezen.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Kopen Zonder Kijken / seizoen 7 / 2024 / Alex van Keulen en Bob Sikkes

Op televisie wordt seizoen 7 van Kopen Zonder Kijken elke maandag op 20:32 op RTL4 uitgezonden en op streamingdiensten Videoland en NLziet is de aflevering met Koen en Matthijs terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 7 Kopen Zonder Kijken 2024