Een vermiste tv en veel wijn in Bed & Breakfast

Het is een ‘Oosters’ feestje deze week. De vliegende tapijten hoeven we er echter niet bij te pakken want we gaan gewoon naar Twente, Overijssel en de Achterhoek. Hier voorzien Bed & Breakfast eigenaren Kim & Marco, Sharynné & Peter en tot slot Rita hun gasten dagelijks van een bed, een natje en een droogje. De man van Rita ligt in de lappenmand, maar gelukkig heeft ze vriendin Sascha bereid gevonden om haar te helpen. Toen Sas hoorde dat Riet mee mocht doen aan een tv-programma wist ze niet hoe snel ze haar functie in de zorg moest omruilen voor een gastrolletje. Schreeuwende tekorten in de gezondheidszorg of niet, kansen zijn er om gegrepen te worden.

Kijkbuis gezocht in Bed & Breakfast van Kim en Marco

Kim en Marco hebben stinkend hun best gedaan om iets moois te maken van hun Achterhoekse Bed & Breakfast. Ze willen namelijk nooit meer terug naar de hectische Bollenstreek waar ze een gesjeesd leven leidden. Ondanks het leuke programma dat ze hebben opgesteld, wordt er door Sharynné & Peter en Rita & Sacha vooral geklaagd over de ontbrekende televisie op de slaapkamers van de B&B. Lang leve de beeldschermgeneratie.

Wellicht heeft het met de vierkante oogjes te maken, maar Sharynné ergert zich ook mateloos aan het gebrek aan diepte in de kamer omdat alles wit is. Ze heeft nu vier keer haar harses gestoten omdat ze het plafond niet zag aankomen. Goed, potje verf voor het plafond staat genoteerd. Wel eerst goed laten drogen, anders loop je er binnen de kortste keren net zo bij als Rita.

Om de teleurstelling over de tv te verwerken laten de duo’s de Bed & Breakfast even voor wat het is en staat er een bezoek aan een Folly op het programma. Dat blijkt een bouwwerk zonder enige functie. Gezien mensen tegenwoordig tot hun vijfenveertigste bij hun moeder moeten blijven wonen bij gebrek aan een woning, zou je een betere bestemming voor een bouwwerk kunnen bedenken, maar er is één lichtpunt. De muur is gemaakt van flessen wijn van slechts € 1,50. Kijk, dat geeft de burger dan weer moed.

Ondergeschoven toppers in de B&B van Sharynné en Peter

Op bezoek in de Bed & Breakfast van Sharynné en Peter blijkt al snel dat ‘Sher’ haar roeping als makelaar gemist heeft. Ze weet de gedateerde badkamer die ze met de hele club mogen delen te verkopen als ‘hamambadkamer’, omdat je kan zitten in de douche. Ik lig gevouwen van het lachen, maar Sascha vindt het minder leuk. Die heeft natuurlijk meteen visioenen naar haar werk in de zorg terwijl ze nu juist zo gelukkig wordt van de blije smoeltjes van al die vakantiegangers.

Kim en Marco verbazen zich vooral over de topper in het bed van hun kamer in de Bed & Breakfast. Die ligt namelijk in plaats van op, onder het matras. Een foutje is menselijk toppers… Kim en Marco zijn de beroerdste niet en hebben het bed in de B&B al verbouwd voor het volgende deel van het programma begint.

De naakte waarheid in de B&B van Rita en Sacha

Normaliter wordt er in de Bed & Breakfast van Rita volop naakt gerecreëerd, maar voor het tv-programma mag de kleding aanblijven. De gasten zijn in hun nopjes, en vooral de gipsplaten in de kamer van de B&B kunnen de waardering van Peter wegdragen. Hij is zo blij als een wielrenner met twee gebroken benen in de gipskamer van het AMC. Marco heeft heel andere dingen aan zijn hoofd dan een paar muurplaten. Vooral veel pijn. Na jaren van droogte in de alcoholische woestijn besluit hij er op de wijnproeverij volledig voor te gaan. Kater & Clusterhoofdpijn, kom er maar in.

Of het nu aan de gipsplaten in de B&B of aan de wijn lag, Rita en Sascha mogen zichzelf de winnaars noemen. Ze krijgen nog wel de tip om een gordijn te kopen dat ook daadwerkelijk dicht kan. Maar dat advies slaan ze lekker in de wind. Open en bloot is open en bloot en daar hoort een open gordijn dus helemaal bij.

Klik hier om naar alle artikelen over Omroep Max tv-programma Bed & Breakfast 2024 te gaan.

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Omroep Max / 2024

Op televisie wordt seizoen 18 van het Omroep Max tv-programma Bed & Breakfast elke maandag op zender NPO1 uitgezonden en op streamingdiensten NLziet en NPOplus is de aflevering met Sharynné & Peter, Kim & Marco en Rita terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 18 Bed & Breakfast 2024