Ivan Kraan neemt maatregelen in Een Huis Vol Emigreert

In alweer de laatste aflevering van het seizoen 1 van Een Huis Vol Emigreert maakt de familie Kraan de balans op na een druk hoogseizoen en bij de familie Jelies krijgt dochter Aida een bijzondere verrassing in Spanje.

Aida Jelies krijgt een verrassing die haar heimwee doet vergeten in Een Huis Vol Emigreert

Als vriendje Sven plotsklaps opduikt uit het niets, schrikt Aida Jelies zich werkelijk het apelazarus. Hij is wel de laatste die ze verwacht in hun vallei in Spanje. De komst van haar vriendje is door Johan en Janneke Jelies zorgvuldig geheim gehouden. De jonge knul komt als geroepen nu Aida worstelt met het gemis van haar vrienden en vriendinnetjes. Alsof rond gierende puberhormonen door je lijf niet al pittig genoeg zijn om te behappen, zit ze in een vallei van God en alles en verlaten. Nou ja, dat laatste klopt natuurlijk niet helemaal, want de familie Jelies neemt God uiteraard overal mee naartoe.

Zo’n verrassing is natuurlijk geweldig, maar terwijl ik ontroerd kijk naar het geknuffel van Aida en Sven vraag ik mij af of ze niet liever op voorhand geweten had dat haar vriendje kwam. Misschien ga ik teveel van mezelf uit als ik bedenk dat ik bij het weerzien met mijn geliefde mijn oksels wat frisser had gewenst en graag een nat lapje hier en daar door had gehaald. Laten we eerlijk zijn, je Gerda kan na een dag in de warme zon best een tikkie meuren. Bovendien had de voorpret over zijn komst ook al wekenlang de scherpe randjes van de heimwee kunnen wegnemen. Het moge duidelijk zijn dat ik niet zo van de verrassingen ben.

Ivan Kraan heeft enorme zin in een warme hap van Linda

De familie Kraan haalt opgelucht adem in Een Huis Vol Emigreert nu het hoogseizoen op de camping in Luxemburg afgelopen is. Om te vieren dat ze komende maanden meer tijd voor elkaar hebben gaat de hele meute naar een museum. Sinds hun bezoekje is het museum heden ten dage nog steeds gesloten vanwege restauratiewerkzaamheden, omdat de Kraan koters werkelijk overal met hun tengels aan hebben gezeten. Na het dagje uit gaat het gezin voor de allerlaatste keer vette meuk eten in het campingrestaurant. Die zooi moet tenslotte toch op, want weggooien is zonde.

Als Ivan Kraan en Arie de sportschool in Luxemburg bezoeken wordt al snel bewezen dat maanden achterelkaar frikandellen en kipnuggets eten niet bevorderlijk is voor de algehele staat van je lichaam. De heren worden bruut met hun neus op de feiten gedrukt door de fitnessinstructrice. Het blijkt dat Arie met zijn 25 jaar een lichaamsleeftijd heeft van een kerel van 47. Zijn schoonvader ligt dubbel van het lachen. Ivan geeft aan ontzettend uit te kijken naar het ‘gewone’ dagelijkse warme prakkie van Linda. Als vanzelf trekt mijn linker wenkbrauw op. Beter blijft hij uit de beurt van dat warme prakkie, want voor je het weet is baby nummer 10 onderweg.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Een Huis Vol 2024 te gaan

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.

Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / KRO-NCRV / Een Huis Vol Emigreert / Ivan Kraan / 2024

Op televisie wordt seizoen 1 van Een Huis Vol Emigreert elke vrijdag om 21.30 uur uitgezonden op zender NPO1 en op streamingdienst NLZiet en NPO Start zijn de afleveringen met de familie Kraan in Luxemburg en de familie Jelies in Spanje terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 10 seizoen 1 Een Huis Vol Emigreert 2024