Irritaties bij familie Jelies en familie Kraan in Een Huis Vol Emigreert

In aflevering 9 van Een Huis Vol Emigreert weten Johan Jelies en Ivan Kraan voor irritatie bij de andere leden van hun familie te zorgen. Janneke loopt tegen de goedbedoelde bemoeizucht van haar man aan en ook bij Linda loopt haar echtgenoot in de weg. Zelfs de kinderen raken een beetje onrustig van de vaders.

Janneke krijgt de zenuwen van Johan in Een Huis Vol Emigreert

De kinderen van de familie Jelies hebben bibberende knietjes, want ze gaan voor de eerste keer naar school in hun nieuwe thuisland Spanje. Janneke is plaatsvervangend bloednerveus voor haar kroost, want je wilt als moeder maar één ding en dat is dat je kinderen happy zijn. Als Janneke Jelies voor iedere keer dat ze ‘het komt goed’ zegt één euro zou krijgen, dan zou de familie rijkelijk kunnen leven van de opbrengst. Ik begrijp haar wel. Als je met kinderen gaat emigreren, is de grootste zorg of je koters wel kunnen aarden in het vreemde land.

Dat Johan Jelies in het programma Een Huis Vol emigreert zijn rol in het gezin ietwat overschat heeft, blijkt al snel tijdens het ochtendritueel. Waar Janneke in Tollebeek gewend was dit alleen te coördineren loopt haar echtgenoot dusdanig in de stressmodus rond dat Janneke er de zenuwen van krijgt. Ik trouwens ook, zijn getetter over welke waterfles van wie is en in welke tas het moet is behoorlijk irritant. Vul die flessen in hemelsnaam, zet ze op tafel en de kinderen pikken zelf hun fles er wel tussenuit. ‘Maak jezelf niet belangrijker dan je bent man’, roep ik naar de televisie.

Linda Kraan moppert op Ivan

Ook Ivan Kraan is, nu het hoogseizoen op de camping in Luxemburg voorbij is, weer onderdeel van zijn gezin in Een Huis Vol Emigreert. Zowel Linda als de kinderen moeten wennen aan zijn aanwezigheid. Sterker nog, de kinderen winden er geen doekjes om dat het eigenlijk wel lekker rustig was toen pa voor dag en dauw de deur al uit was. Wanneer Ivan per ongeluk een glas sap omstoot tijdens het ontbijt, krijgt hij ook nog een bak gezeur over hem heen van echtgenote Linda. Ik durf te wedden dat hij na zo’n liefdevol samenzijn met zijn gezin stiekem alweer verlangt naar het volgende hoogseizoen op de camping.

mensrelatie_320x100_v2

Zowel de zoon van Linda Kraan als haar ouders vertrekken weer terug naar Nederland na een aantal weken op bezoek te zijn geweest in Luxemburg. Het afscheid is zwaar en de tranen vloeien rijkelijk. Het is voor het eerst in dit seizoen van Een Huis Vol Emigreert dat ik oprechte sympathie voor Linda Kraan voel. Als moeder van een in het buitenland wonende zoon en het daardoor moeten missen van twee kleinzoons weet ik donders goed hoe zwaar dit is. Ik heb een boodschap voor je Linda: in plaats van makkelijker wordt het alleen maar moeilijker met de tijd. Je moet kennelijk niet bij mij zijn voor een hart onder de riem, meid.

Opluchting voor Janneke Jelies

Janneke weet daarentegen haar koters wél een hart onder de riem te steken als ze hen afzet op hun nieuwe school. De zenuwachtige Jelietjes beginnen de eerste dag op de Spaanse school met een ‘het komt goed’ vergezeld van een dikke kus en knuffel van moeders. Waar de oudere meiden zich in Een Huis Vol Emigreert enigszins door de dag heen hebben moeten worstelen komen de kleintjes enthousiast terug. Ze hebben het leuk gehad en hebben zelfs al nieuwe vriendjes gemaakt. De opluchting druipt werkelijk uit de poriën van Janneke. Morgen Johan nog even voor de ochtendchaos de deur uitwerken met zijn gereedschapskist en dan komt alles goed, toch Janneke?

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Een Huis Vol 2024 te gaan

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / KRO-NCRV / Een Huis Vol Emigreert / Johan en Janneke Jelies / 2024

Op televisie wordt seizoen 1 van Een Huis Vol Emigreert elke vrijdag om 21.30 uur uitgezonden op zender NPO1 en op streamingdienst NLZiet en NPO Start zijn de afleveringen met de familie Kraan in Luxemburg en de familie Jelies in Spanje terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 9 seizoen 1 Een Huis Vol Emigreert 2024