Tony krijgt een verbaal pak slaag in de serie Urk

In de slotaflevering van seizoen 10 van de serie Urk krijgt Tony het niet alleen om zijn oren van zijn vrouw Derre, maar ook van dochter Helena terwijl Teun Föhn en zijn maat Ap samen naar Brussel gaan. Ze bezoeken er antiquairs om oude meuk aan te schaffen voor de nieuwe interieurwinkel van de kapper uit het vissersdorpje. Heel gezellig wordt het uitstapje niet, want Ap moppert al als ze koud de straat uit zijn gereden. Hij lijkt niet van plan daarmee te stoppen tot ze weer terug zijn in het, volgens zijn eigen zeggen ‘Beloofde Land’.

Gerda en Mathilde verlaten Urk eventjes voor de grote stad

Ondanks dat ik geregeld erg moet lachen om de interactie tussen Teun Föhn en zijn maat Ap in de serie Urk werkt het bezoekje van de heren aan Brussel behoorlijk op de laatste 3 millimeter van mijn goed ontwikkelde irritatieklier. Het lijkt in deze laatste aflevering van het seizoen wel of Ap zich iets te bewust is van zijn rol als criticus in de serie Urk. Hij slaat daar een beetje in door, waardoor het niet meer grappig is. Wat is dat toch dat naarmate er meerdere seizoenen van een reality serie opgenomen worden er altijd een aantal mensen een rol aan gaan nemen?

Degene die daar in de serie Urk geen last van hebben is de tweeling Gerda en Mathilde. Al zouden deze maffe zussen willen, dan zou het ze nog niet lukken om zich anders voor te doen dan ze zijn. Ze bezoeken zusje Geke die Urk heeft verruild voor Amsterdam en daar in een ‘hippiehok’ woont. Mocht ze zich anoniem gewaand hebben in de grote stad dan steken haar zussen daar bij deze een stokje voor door een levensgrote foto van Mathilde op de muur te plakken. De tweelingloeders nemen hun zusje flink op de hak en begrijpen niet waarom je Urk in hemelsnaam vrijwillig zou verlaten. Ze zijn waarschijnlijk de enige die dat niet snappen.

Tony is niet enthousiast over de droom van zijn vrouw Derre

Tony heeft andere zorgen, want dochter Helena sleurt pa mee naar buiten voor een wandeling. Dat het slimme meid is, wordt duidelijk als ze hem beloofd na de wandeling een visje met hem te gaan eten. Het is alsof ze een hond een leverworst voor de neus slingert. Van niet willen lopen staat de visbezorger nog net niet te trappelen bij de voordeur. Tijdens het vader-dochter uitje spuit ze haar ongenoegen over de afwezigheid van haar vader vroeger over hem uit als een kerel die 3 jaar geen seks heeft gehad en eindelijk weer eens een blonde schone in zijn nest heeft weten te lokken.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is voor Tony krijgt hij weer thuis op Urk de volle laag van zijn vrouw Derre. De moeder en oma heeft een droom en niets of niemand die dat nog uit haar kop weet te lullen. Ze wil een boetiekje. Punt uit. Tony probeert haar ervan te overtuigen dat een winkeltje 6 dagen per week hard werken is en een stuk vrijheid wegneemt. Het schiet volledig verkeerd bij zijn echtgenote. Zwaar beledigt om het gebrek aan sympathie voor haar plannen krijgt hij de een na de andere verbale lel om zijn oren. Altijd gezellig samen een beetje verven in de achtertuin.

De slaapkamerdeur van Greetje is hermetisch afgesloten

Ben ik de enige die zich afvraagt waar Greetje de afgelopen verstopt zat? Ik heb wel een vermoeden gezien het feit dat ze een nieuwe scharrel had gestrikt. Wat het aannemelijk maakt dat ze hete stomende seks heeft verheven naar dagbesteding. Daar een camera opzetten is uiteraard niet best voor het al wat gekneusde imago van Urk. Ondanks al het gemopper in de slotaflevering van seizoen 10 van de serie Urk gaan we Teun, Ap, Derre, Tony en de tweeling Mathilde en Gerda de komende maanden missen. Hopelijk zijn alle brandjes geblust en kan Greetje nog lopen als de serie op 14 mei weer van start gaat met een nieuw seizoen. Wordt vervolgd …

Klik hier om naar alle artikelen van de serie Urk te gaan

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / serie Urk / seizoen 10 / 2024

Op televisie is seizoen 10 van de serie Urk elke dinsdag om 20:29 te zien op SBS6 en op streamingdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen met tweeling Gerda & Mathilde, Klaas, Derre & Tony, Greetje en Teun Föhn terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 13 seizoen 10 Serie Urk 2024