Hoe is het nu met Anneke en haar koffer glittergel uit Het Roer Om?

Het was op een zondagavond in december dat we in Het Roer Om kennis mochten maken met Anneke die samen met haar hondje Dana en een koffer vol met gekleurde haargel naar Hurgharda in Egypte vertrok. Zonder enige voorbereiding en met een compleet vertekend beeld over de behoefte aan plukjes glittergel in het kapsel van toeristen vertrok ze naar het land van de piramides. Menig kijker zat zich vanachter de televisie te verkneukelen over hoe naïef deze dame het vliegtuig nam. Hoe is het nu in 2024 met Anneke in Egypte, was haar avontuur in Het Roer Om een fiasco of heeft de bruingebakken blondine het weten te redden?

Hoe is het nu met Anneke die naar Egypte emigreerde in Het Roer Om?

Niemand, maar dan ook werkelijk geen sterveling in Hurgharda, Egypte, was geïnteresseerd in de gekleurde haargel van Anneke. Het was haast aandoenlijk om te zien hoe ze op het strand de toeristen probeerde te overtuigen van de voordelen van zo’n gekleurde pluk plakkerig haar. Je verwacht het niet hè… in de bloedhete zon, waar afkoelen in het zeewater de enige manier van verkoeling is? Zelfs haar met veel toewijding in elkaar geflanste fotoboek met voorbeelden deed niemand over de streep trekken om zich te laten toetakelen als een unicorn.

Anneke moest het roer hierdoor nogmaals omgooien en besloot te gaan werken in een Nederlands callcenter in Cairo. Het appartement dat ze bij de locatie huurde bleek zelfs te goor om te gebruiken als opvang voor ratten met een persoonlijkheidsstoornis. Achteraf niet zo’n ramp, want al na de eerste trainingsdag van haar nieuwe job gooide de naïeve blonde dame de zogeheten knuppel in het hoenderhok. De lesdagen bleken maar liefst 12 uur te duren en dat was geen optie gezien dat hondje Dana uiteraard niet zolang alleen kon blijven.

Emigratie naar Egypte loopt uit op een grote teleurstelling

Aan het einde van de aflevering huilde Anneke met gekleurde gel in haar kuif bittere tranen in Hurgharda. Wat een ongelooflijke teleurstelling was dit hele avontuur. Niet te bevatten, want tijdens haar vakanties in luxe vijfsterrenresorts in Egypte leek het allemaal zo’n goed plan. Ze liet de kijker onthutst achter met een berg aan vragen, want hoe zou het avontuur in hemelsnaam aflopen? Na vanavond kunnen we echter allemaal weer rustig slapen want we krijgen een update over Anneke in Het Roer Om: Hoe is het nu met? 

Het is bewonderingswaardig om te zien dat ze haar hoofd boven water heeft gehouden. Dat is maar goed ook, want anders had het zeewater inmiddels alle kleuren van de regenboog gehad. In onvervalst Nederlands leidt ze Duitse gasten rond in hun vakantieappartement en ze is reisleidster geworden. Haar allereerste groepje toeristen, 4 jonge gasten, krijgen op een excursiedag Anneke in hun maag gesplitst. Weer slecht voorbereid, maar met goede zin neemt ze de jongens mee op een boottrip.

Met Anneke als reisleidster vergeet je de excursie in Hurgharda nooit meer

Heel even hoop ik dat de gasten de avond ervoor flink zijn doorgezakt en alles maar mondjesmaat meekrijgen van hun reisleidster, want de info die ze krijgen beperkt zich tot ‘dit is een grote berg zand midden in de zee’. Haar enorme enthousiasme zorgt er gelukkig voor dat de knapen toch een leuke dag gehad hebben. Misschien kunnen de gasten gewoon goed liegen, maar wellicht hebben ze het ook echt zo ervaren. Ik bedoel, als je naar Hurgharda in Egypte op vakantie gaat dan heb je de lat sowieso al niet bijster hoog liggen.

Je mag van alles vinden van de bruingebakken blonde dame, maar om haar tomeloze energie en doorzettingsvermogen kun je niet heen. Als Anneke in Het Roer Om: Hoe is het nu met? uitlegt dat ze in Egypte veel minder eenzaam is dan in Nederland breekt mijn hart en laat ik mijn oordeel varen. Ze doet het allemaal maar en weet zich staande te houden in een megazandbak waar Arabisch de voertaal is. Als ze met een blikje Red Bull en een peuk languit in de zon op het strand ligt en zegt ‘ik ben aan het werk’, voel ik eigenlijk alleen nog maar sympathie voor de goedlachse vrouw. Anneke die nog decennia lang haar kuif minimaal 6 keer per dag een ander kleurtje kan geven dankzij haar enorme voorraad onverkochte gel redt zich wel.

Klik hier om naar alle artikelen over Het Roer Om 2024 te gaan.

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Het Roer Om: Hoe is het nu met? / Anneke / Hurgharda Egypte / 2024

Op televisie wordt seizoen 5 van Het Roer Om in maart en april 2024 elke donderdag om 20:28 op SBS6 uitgezonden en op streamingdiensten KIJK en NLziet is de aflevering Hoe is het nu met Anneke in Egypte terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 2 Het Roer Om: hoe is het nu met? 2024