Spirituele Sandia ‘tiktokt’ als medium aan de weg in Het Roer Om: Hoe is het nu met?

In ‘Het Roer Om: Hoe is het nu met’ wordt een kijkje genomen bij de b&b van Goitske en Eke in Polen en bij het spiritueel centrum van Sandia en Peter in Spanje. Op het eerste gezicht totaal verschillende koppels, maar al gauw blijken ze toch iets gemeen te hebben.

Hoe begon het avontuur voor deze deelnemers?

Laten we even het geheugen opfrissen, want hoe zat het nou ook alweer met deze mensen? Eke en Goitske zagen we eerder in Het Roer Om toen ze Friesland verruilden voor een leven als b&b eigenaren in het plaatsje Lapse Wytzne in Polen. De doelgroep van dit echtpaar waren de Russische en Oekraïense toeristen. Wat de Friezen echter op dat moment nog niet wisten was dat er oorlog zou uitbreken in het nabijgelegen buurland Oekraïne. 

Hare Krishna-aanhangers Peter en Sandia vertrokken onder het toeziend oog van de camera’s van het SBS6 programma Het Roer Om naar Spanje om een spiritueel centrum op te zetten. Helaas bleek dit een stuk minder lucratief dan vooraf gedacht. Hun goeroe had hen ingefluisterd om het project op te zetten, maar was vergeten om te vertellen dat er geen droog brood mee te verdienen viel.

Het Roer Om: Hoe is het nu met Goitske, Eke, Sandia en Peter?

Voor beide koppels een flinke tegenvaller die de nodige creativiteit heeft gevergd om alsnog een succesvol bestaan op te kunnen bouwen in hun nieuwe stulpje. Door zich te richten op toeristen uit andere landen hebben Eke en Goitske toch wat centen binnen weten te harken. Naast een bed bieden ze de gasten bloedstollend spannende excursies zoals een bezoek aan de melkboer en het gezamenlijk worstjes braden boven een kampvuur. En laten we vooral de uitdagende wildpluk-wandeling niet vergeten. Wie wil er nu niet onkruid en rare bloemetjes plukken om bij de maaltijd te nuttigen?

Ook Het Roer Om deelnemers Sandia en Peter hebben in 2023 een manier gevonden om hun leven in Spanje te bekostigen zolang het spiritueel centrum nog geen knaken oplevert. De vrouw des huizes heeft tegenwoordig een heuse carrière als TikTok medium. Voor slechts 35 tot 50 euro trekt de social media waarzegster een kaart waarmee ze haar klanten een reading geeft. Wat opvalt in de ‘Hoe is het nu met?’ aflevering is dat de kaartleggingen maar een paar minuten duren. De voorspellingen zijn behoorlijk algemeen van aard en zouden voor een hoop mensen kunnen gelden. Ik ga straks eerst een setje van die kaarten kopen en een selfiestick lenen bij de buurman. Dat spiriwiri gebeuren op TikTok is een stuk lucratiever dan stukjes tikken voor Tv-Vrouw. Zou het eigenlijk ook werken met het Donald Duck kwartetspel van mijn zoontje?

Wat hebben Sandia en Goitske gemeen?

De verschillen tussen de nuchtere Friezin Goitske en de zweverige Sandia uit Het Roer Om zijn levensgroot, maar toch hebben deze vrouwen een belangrijke overeenkomst. Ze zijn beiden ware directrices als het gaat om leidinggeven en hun mannen lopen als makke lammetjes achter hen aan. Peter ‘buikschuift’ gewillig over de vloer om de grond te kussen als Sandia een lezing wil geven en Eke volgt gedwee alle aanwijzingen op die Goitske op hem afvuurt. Het is bijna knap hoe de dominante vrouwen hun loopjongens hebben afgericht. Met die gave zouden ze eigenlijk wat moeten doen. Misschien een online cursus via social media geven? Schrijf mij maar alvast in hoor dames.

Klik hier om naar alle artikelen over het SBS6 programma Het Roer Om 2023 en 2022 te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 2 van Het Roer Om: Hoe is het nu met elke zondag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet is de aflevering met Goitske en Eke en hun b&b in Polen en Sandia en Peter met hun spiritueel centrum in Spanje terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / 2023 / Het Roer Om: Hoe is het nu met?

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 2 Het Roer Om Hoe is het nu met? 2023