Dennis van der Geest beschuldigd van partijdigheid in Waar is mijn Erfenis?

In de laatste aflevering van seizoen 1 reist Dennis van der Geest af naar Spanje om Sam te helpen het antwoord te vinden op de vraag: Waar is mijn Erfenis? Broers Sam en Jean-Pierre wonen op steenworp afstand van elkaar, maar hebben al jaren geen contact meer. Nadat hun ouders zijn overleden kreeg JP de status executeur toegewezen en daarmee de taak om te nalatenschap af te wikkelen. Helaas is dat nog altijd niet gelukt.

We zien in Waar is mijn Erfenis dat de broers vanaf hun tienerleeftijd opgroeien in Spanje nadat hun ouders besluiten te emigreren. De broers verschillen als dag en nacht en zijn nooit erg close geweest. Het meest trieste is echter dat Jean-Pierre overduidelijk werd voorgetrokken door hun vader. Op het moment dat Sam uit de kast komt wordt hij nota bene het huis uit geflikkerd door de ouwe sneuneus. Ik ben opgelucht om te horen dat hij zijn moeder wel altijd in het geheim is blijven ontmoeten. Al heb ik die vrouw, gebaseerd op wat Sam vertelt, ook niet erg hoog zitten.

Als mijn kerel het namelijk überhaupt al in zijn botte kop zou halen om een kind van ons op straat te zetten vanwege zijn seksuele geaardheid ging hij er met dezelfde bloedgang achteraan. Zonder pardon was mijn relatie op dat specifieke moment ten einde om de simpele reden dat ik niet meer op dagelijkse basis met zo’n iemand onder een dak zou kunnen wonen. Opdonderen…

Broer JP krijgt twee ton meer dan Sam in Waar is mijn Erfenis?

Moeder overlijdt in 2017 en na haar uitvaart mompelt de pa van de twee broers: ‘Zo dat is één, nu die homo nog!’. Ik heb het fragment tijdens de aflevering van Waar is mijn Erfenis moeten terug spoelen, omdat ik het haast niet kan geloven dat de vader van Sam en JP zo harteloos kon zijn. Er zijn helaas heel veel ouders die beter een condoom hadden kunnen gebruiken tijdens de daad, omdat ze niet geschikt zijn voor het ouderschap. Deze meneer had beter doorgeslikt kunnen worden.

Twee jaar later komt de vader zelf te overlijden en middels zijn testament laat hij weten dat zoon JP is aangesteld als executeur én dat deze 200.000 euro krijgt alvorens de rest verdeeld wordt. Jean-Pierre betrekt na het overlijden van zijn vader onmiddellijk de riante villa van zijn ouders. Hij laat gelijk alle sloten vervangen. Sam krijgt een voorstel van 131.000 euro om de verdeling van de nalatenschap af te wikkelen, maar die gaat echter niet akkoord. Achteraf gezien had hij het bedrag beter kunnen wel accepteren. Op dat moment was er echter teveel argwaan en miscommunicatie tussen broers Sam en JP en nu worstelt hij met de vraag Waar is mijn Erfenis?

Hulpvrager Sam beschuldigt presentator van partijdigheid

Dennis van der Geest bekijkt samen met een advocaat en notaris de mogelijkheden om Jean Pierre uit zijn functie van executeur te ontslaan, maar de Spaanse rechter beslist dat de valse broer genoeg heeft gedaan om de nalatenschap eerlijk te verdelen. Vanaf dat moment wordt het verhaal een beetje schimmig, want er blijkt wel degelijk meer ondernomen te zijn door JP om de nalatenschap af te wikkelen. Speelt Sam de vermoorde onschuld óf is hij de onschuld zelve als hij zegt hier nooit geen documenten van te hebben ontvangen?

Uiteindelijk blijkt de villa door allerlei factoren minder waard te zijn als Sam dacht en na wat plussen en minnen komt er een erfenis uit van ruim 128.000 euro. Dennis van der Geest probeert hem nog te verrassen met wat spullen uit de woning die emotionele waarde hebben voor Sam, maar die lijkt er niet heel blij mee te zijn. Sterker nog, de oud-judoka krijgt ook nog een sneer omdat hij teveel op de hand zou zijn van broer JP. Zichtbaar geïrriteerd sluit van der Geest dan ook de slotaflevering van seizoen 1 van Waar is mijn Erfenis in Spanje af.  Stank voor dank…

Meer artikelen lezen over het SBS6 programma Waar is mijn Erfenis?

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 1 van Waar is mijn Erfenis elke donderdag om 20:25 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet is de aflevering met broers Sam en JP uit Spanje terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Waar is mijn Erfenis / Spanje

Home » Televisie » afevering 7 seizoen 1 Waar is mijn Erfenis? 2023