Wilma onthult schokkend familiegeheim in Waar is mijn Erfenis?

In het SBS6 programma Waar is mijn Erfenis? helpt Dennis van der Geest deze week Wilma die haar moeder op het sterfbed heeft beloofd te waken over de familiegrond. Dit geeft echter de nodige strubbelingen met de rest van de familie én zelfs met de buren. Een oplossing lijkt haast onmogelijk, maar is dat het ook?

Erfgenaam Wilma schakelt hulp in van Dennis van der Geest

In Waar is mijn Erfenis gaat Dennis van der Geest op bezoek bij Wilma. Zij woont met een groot gedeelte van haar familie op een stuk grond in Aalsmeer. Na het overlijden van haar vader werd het perceel inzet van een heftig conflict, waar zelfs de buren bij betrokken zijn. Aan de voormalig judoka de taak om te bemiddelen tussen de partijen en daar had hij de hulp van de Rijdende Rechter goed bij kunnen gebruiken. 

De verhoudingen tussen de familieleden onderling op het stuk grond zijn complex en verzuurd na het overlijden van de vader van Wilma en ik zie weinig mogelijkheden tot een staakt het vuren. De 59-jarige erfgename is een pittige tante die overal met gestrekt been in lijkt te gaan en haar broer doet weinig voor haar onder. Ik ben de draad in deze aflevering van Waar is mijn Erfenis al vrij snel kwijt en eigenlijk irriteren de hoofdrolspelers mij allemaal. 

Een familiegeheim van ongekende omvang in Waar is mijn Erfenis?

Als Dennis van der Geest in Waar is mijn Erfenis een voet tussen de deur lijkt te krijgen bij de twee zussen en broer die de nalatenschap moeten verdelen wordt die met dezelfde bloedgang vermorzelt. Een en ander wordt extra ingewikkeld doordat de buren betrokken zijn bij de verdeling van de nalatenschap omdat zij een stuk grond claimen dat volgens Wilma niet aan hen toebehoort. Tel daarbij op dat haar zus nog een schuld uit heeft staan vanwege een lening bij haar vader en de chaos is compleet. Waar zijn die fakking Victor Brand en Mr. Frank Visser als je ze nodig hebt? 

Als er vervolgens ook nog een familiegeheim van ongekende omvang uit de hoge hoed wordt getoverd verlang ik alleen nog maar naar een heet bad en een gezichtsmaskertje. Wilma is ten oren gekomen dat ze als jong meisje is misbruikt door vader. Als vijfjarig meisje is ze met haar moeder bij de huisarts geweest en die concludeerde dat de kleuter een geslachtsziekte onder de leden had. Mijn avondeten komt spontaan omhoog en ik vraag me oprecht af waarom ik zo hardnekkig weigerde om over Chateau Meiland te schrijven dit seizoen. 

De erfenis kan worden afgerond 

Wanneer de donder en bliksem elkaar precies kruiste is mij even ontgaan maar na maanden soebatten in Waar is mijn Erfenis? is er dan toch licht aan het eind van de tunnel. Voor de buurman zelfs letterlijk, want die overlijdt plotseling en zijn familie wijdt dat aan alle stress veroorzaakt door Wilma. Discutabel uiteraard, maar je zal het maar in je schoenen geschoven krijgen.

De twee zussen en broer komen eindelijk toch tot een compromis waar ze allen mee kunnen leven. Niets lijkt de kittige Wilma nu nog in de weg te staan om na de jarenlange strijd met haar familie eindelijk het conflict met de buren aan te gaan. Dat de buurman het al met de dood heeft moeten bekopen lijkt geen obstakel voor haar te zijn. Frank en Victor, jullie kunnen denk binnenkort een hulpvraag uit Aalsmeer verwachten. Sterkte alvast…

Meer artikelen lezen over het SBS6 programma Waar is mijn Erfenis?

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 1 van Waar is mijn Erfenis elke donderdag om 20:25 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK NLziet is de aflevering waarin Wilma wordt geholpen door Dennis van der Geest terug te kijken.

Beeld bron:Stil Tv SBS6 / Waar is mijn Erfenis? / Wilma

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 1 Waar is mijn Erfenis 2023