Dubieuze klusjesman Martin erft alles van Frederika in Waar is mijn Erfenis?

Dennis van der Geest belandt deze week in een absurd scenario omtrent de nalatenschap van de Joodse Frederika en de dubieuze rol van buurman Martin in het SBS6 programma Waar is mijn Erfenis? De neef en nicht van tante Riek waren altijd in de veronderstelling dat zij enig erfgenaam waren, maar na haar overlijden blijkt de nalatenschap van een klein miljoen euro naar de klusjesman van de bijzondere dame te gaan.

Buurman Martin blijkt enige erfgenaam van Frederika

Als Frederika in 2021 haar laatste adem uitblaast krijgen haar neef en nicht, die altijd als erfgenaam in haar testament hebben gestaan de schrik van hun leven vertellen ze aan Dennis van der Geest in Waar is mijn Erfenis? Alle bezittingen van tante Riek blijken naar buurman en klusjesman Martin te gaan. Bijzonder detail is dat deze engbek ook in twee testamenten van andere flatbewoners wordt genoemd als erfgenaam. We hoeven ons niet dommer voor te doen dan we zijn en kunnen allemaal wel bedenken dat dit een smerig zaakje is.

Laat ik vooropstellen dat ik de rol van de neef en nicht ook uiterst discutabel vind. Jarenlang keken zij niet om naar Frederika. ‘Buurman Martin zei dat tante Riek geen contact wilde’, voeren ze ter verdediging in Waar is mijn Erfenis? aan. Rot toch op, dat verifieer je dan toch op z’n minst even zelf. Lekker makkelijk…geen tijd en zin om je oude tantetje op te zoeken, maar wel na haar dood strijden om de erfenis. Hoe een smeerlap ik buurman Martin ook vind, ook de neef en nicht hebben steken laten vallen.

Neef en nicht van tante Riek gaan in Waar is mijn Erfenis? in hoger beroep

Aflevering 6 staat mij sowieso wat tegen. De neef en nicht zijn vanwege hun Joodse achtergrond alleen geblurd in beeld te zien. Behalve dat ik die redenatie niet helemaal begrijp is het gewoon mateloos irritant. Het is net of ik een gesprek voer met iemand die de godganse tijd z’n zonnebril op houdt. Verder begrijp ik ook niet waarom de hulp van Dennis van der Geest en het SBS6 programma Waar is mijn Erfenis? zijn ingeroepen, want het hele verhaal is al onder de rechter. Behalve een confrontatie met Martin is er totaal geen toegevoegde waarde dat de oud-judoka zich er tegen aan bemoeit.

Het meeste storende vind ik echter dat het wederom een aflevering is met een open einde. We zien in Waar is mijn Erfenis dat de rechter uitspraak doet in het voordeel van buurman Martin vanwege onvoldoende bewijs dat Frederika wilsonbekwaam zou zijn geweest ten tijde van het aanpassen van het testament. De neef en nicht hebben derhalve besloten in hoger beroep te gaan. Dat beroep moet nog dienen en dus blijf ik als kijker weer met lege handen achter. Daar zit ik me dan met mijn poffertjesporem een uur voor te verbijten. Het enige dat we te weten zijn gekomen is dat de fotoalbums, die neef en nicht logischerwijs graag wilden hebben weer terug zijn in de familie.

Negeer de rode vlaggen niet

Laten we in hemelsnaam dan maar een wijze les trekken uit deze aflevering van Waar is mijn Erfenis? Zijn jouw (groot)ouders al op leeftijd en krijgen ze verdacht veel hulp uit onverwachte hoek? Is er een buurman die belachelijk hoge facturen stuurt voor de meest infantiele klusjes zoals de post uit de brievenbus halen voor jou bejaarde familielid? Realiseer je dan dat dit rode vlaggen kunnen zijn voor vieze praktijken die het daglicht niet kunnen verdragen. Loop geregeld even binnen bij die oude gebakkies om ze in de gaten te houden en geef ze wat aandacht. Als je dat niet opbrengt, dan ook niet janken achteraf…

Meer artikelen lezen over het SBS6 programma Waar is mijn Erfenis?

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 1 van Waar is mijn Erfenis elke donderdag om 20:25 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet is de aflevering met Frederika en Martin terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Waar is mijn Erfenis?

Home » Televisie » afevering 6 seizoen 1 Waar is mijn Erfenis? 2023