Peter Gillis lijnrecht tegenover Nicol Kremers in Massa is Kassa

Na het nieuws over de verplichte sluiting van Park Prinsenmeer lag het in de lijn der verwachting dat SBS6 voortijdig een einde zou maken aan de reality serie. Niets is minder waar. De laatste volhardende kijkers van seizoen 11 van Massa is Kassa worden wederom een uur lang gefolterd met het wel en wee van de zelfingenomen Peter Gillis, zijn niet al te snuggere familie en schatje Wendy van Hout die een rode vlag nog niet zou opmerken al zou ze er zelf mee staan te zwaaien. Ook ik zit weer vrijwillig verplicht klaar voor een portie zelfkastijding waar de honden geen brood van lusten.

De zelfingenomen parkeigenaar is onderweg naar de rechtbank. Niet vanwege een zakelijk conflict, maar om zijn eigen hachje te redden. Want niet alleen Peter Gillis heeft zich in Massa is Kassa op het uitbrengen van een boek gestort, ook zijn ex Nicol Kremers is in de pen geklommen. En dan hebben we het niet over recepten voor gehaktballen of worstenbroodjes. Voor Peerke voelt het als karaktermoord, want geld verdienen over de rug van een ander zoals zijn ex probeert dat doe je natuurlijk niet! Na het kort geding is hij dan ook in een mineurstemming, maar Wendy heeft de perfecte manier gevonden om haar sugardaddy op te vrolijken. Even lekker de loopband op om het hoofd leeg maken.

Mark Gillis in tranen in Massa is Kassa

Ons Mark heeft het totaal niet nodig om zijn hoofd leeg te maken, want zijn bovenkamer is sowieso minimaal bewoond. Nu het vakantieseizoen ten einde loopt, maken vader en zoon Gillis maar weer eens een rondje langs de parken. Nog één laatste check of alles echt helemaal klaar is voor misschien wel een héle lange winterslaap. Terwijl de grote baas zomaar eens een complimentje over zijn lippen krijgt lukt het Mark maar niet om een welgemeend schouderklopje uit te delen aan het hardwerkende personeel. Dit zou natuurlijk kunnen liggen aan zijn gebrekkige kennis van de buitenlandse taal. Hardop lachen om het Belgische woord ‘kuisen’ maar het niet eens kunnen vervoegen is nog tot daaraan toe maar geen Engels kunnen spreken is echt not done. Het blijft daarom ook nattevingerwerk voor het personeel wat de zoon van de baas in hemelsnaam bedoelt met ‘Cleaning het doek before da ge gaat oprollen’.

Ook van het maken van gehaktballen á la Peter Gillis heeft Mark in Massa is Kassa weinig kaas gegeten. Dat hij niet weet wat ‘een EL’ inhoudt is dan ook wel te zien aan zijn omvang. Als ik even later de tranen in zijn ogen zie twijfel ik even of het wel echt van het uien snijden komt. Wellicht wordt het besef dat de gehaktballen weleens zijn laatste avondmaal op Park Prinsenmeer kunnen zijn hem allemaal even teveel.

Peter Gillis zet ons Ruud in als hij een romantische bui heeft

Als je al denkt dat dit om te janken is, dan heb je de parkeigenaar nog nooit in een romantische bui gezien. Ons Ruud wordt opgetrommeld, alsof die Bolle niet zelf een paar rozenblaadjes op de trap kan pleuren. De tranen schieten me in mijn broek als Peter Gillis niet veel later in vol ornaat zijn schatje Wendy van Hout naast de jacuzzi staat op te wachten in Massa is Kassa. Gekleed in een zwemshort mag hij dan het idee hebben dat hij ‘the beautifulest’ is, maar mijn kokhalsneigingen zeggen toch echt iets anders. Halsoverkop vlucht ik de loopband op. Iets met ‘hoofd leegmaken’.

Klik hier om alle artikelen over Familie Gillis Massa is Kassa te lezen.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 11 van Familie Gillis: Massa is Kassa elke dinsdag om 20:27 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de avonturen van Peter Gillis, zijn vriendin Wendy van Hout en zijn ex Nicol Kremers terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Massa is Kassa / Peter Gillis / Nicol Kremers

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 11 Massa is Kassa 2023