Peter Gillis spant schoonouders voor zijn karretje in Massa is Kassa

Het vakantieseizoen loopt langzaam ten einde, maar dit weerhoudt Peter Gillis er niet van om zijn obsessieve controlerondjes over de parken gewoon als vanouds voort te zetten in seizoen 11 van Massa is Kassa. Ook moet hij met zijn bolle toet op de foto voor zijn nieuwe inkomstenbron genaamd ‘kookboek’. Hoewel hij beweert altijd druk te zijn weet hij deze week toch tijd vrij te maken om zijn kersverse schoonouders met een kennismakingsbezoekje te vereren. Het is nog maar afwachten of de veelbesproken parkhouder in de smaak gaat vallen bij de verwekkers van zijn ‘schatje’ Wendy van Hout.

Wendy van Hout wordt de kelder ingelokt door Peter Gillis

Inmiddels heeft ook Wendy van Hout in Massa is Kassa haar intrek genomen bij Peter in de Gillis Mansion. Al is aan het gestoei met de lichtknoppen duidelijk te zien dat de aanstaande huissloof er nog lang niet gesetteld is. Licht aan, licht uit. Het begint verdacht veel op een knipperlichtrelatie te lijken. Dat er ook een knopje is om de gordijnen automatisch te laten sluiten begrijpt ze gelukkig wel. Altijd handig voor zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Als Peter zijn liefje Wendy meelokt naar de kelder verwacht ik dan ook een glimp van duistere zaken op te kunnen vangen. Dat het stel alleen maar even gaat checken of de Harleys ongeschonden uit de verhuizingsstrijd zijn gekomen is een kleine tegenvaller.

De spanning is te snijden in Massa is Kassa

Tijdens de controlerondes op de parken gaat het er bijna gezapig aan toe en Peter Gillis is zelfs complimenteus. Voor de verandering is er op park Blauwe Meer geen gezeik over de staat van het toiletgebouw. De kitnaadjes zijn perfect in orde en de waterstraal voldoet aan de eisen. Op park Prinsenmeer is er wel een straal die problemen geeft, want de fontein in het meer is scheef gaan hangen. Jan-Pieter, Leo en ‘ons’ Ruud begeven zich met gevaar voor eigen leven in een gammele waterfiets om te kijken waar het aan schort. Een verroeste ketting is de boosdoener. Ik glij nog net niet van mijn stoel van de spanning.

Wellicht dat een ritje in de golfkar met Peter en Mark Gillis over het terrein wat meer vuurwerk oplevert in Massa is Kassa. Van het gekef dat ik hoor word ik niet warm of koud, dat is dagelijkse kost bij vader en zoon. Dan zie ik dat het geblaf van een ontsnapte viervoeter komt. Wellicht ook een gevalletje verroeste ketting. De dappere poging van het diertje om van het gribuspark te ontsnappen wordt door de controleurs voortijdig in de kiem gesmoord. Het arme dier wordt weer veilig bij het bazinnetje afgeleverd en mijn ogen gaan bijna zeer doen als ik zie hoe de twee glunderen van trots vanwege deze heldendaad.

Worden de ouders van Wendy van Hout door Peter Gillis ingezet als edelfiguranten?

Dat seizoen 11 van Massa is Kassa echt toe is aan een paar nieuwe figuranten is me inmiddels wel duidelijk, maar gelukkig is de redding nabij want Peter Gillis gaat kennismaken met de ouders van zijn liefje Wendy van Hout. Wonder boven wonder lijkt ‘die bolle’ nog in de smaak te vallen ook. Zijn opmerkingen over de geringe lengte van schoonmama en de verkreukelde blouse van schoonpapa worden professioneel weggelachen. Dat er ook gefilmd wordt bij de ouders van Wendy zonder dat Peter zelf in de buurt is doet het ergste vermoeden. De twee zijn gestrikt als vaste gezichten van de serie. Pas maar op, voor je het weet sta je ‘Huilen is voor jou te laat’ te blèren in een Spaanse kroeg.

Aan het eind van deze aflevering van Massa is Kassa mag Peter Gillis nog even flink aan de bak, want er moeten kiekjes gemaakt worden voor zijn kookboek. Daarvoor hoeft hij eigenlijk alleen maar te doen waar hij goed in is. Vreten en kijken alsof hij ‘honger, honger, honger’ heeft. Het gebakken ei dat vervolgens op de motorkap van zijn Rolls wordt gekwakt is wat mij betreft de perfecte uitsmijter voor deze aflevering.

Klik hier om alle artikelen over Familie Gillis Massa is Kassa te lezen.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Familie Gillis: Massa is Kassa op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 11 van Familie Gillis: Massa is Kassa elke dinsdag om 20:27 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de avonturen van Peter Gillis en zijn nieuwe vriendin Wendy van Hout terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Familie Gillis Massa is Kassa / seizoen 11 / 2023

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 11 Massa is Kassa 2023