Duistere zaken achtervolgen miljonair Peter Gillis in Massa is Kassa

Nu het jaar en daarmee seizoen 11 van Massa is Kassa ten einde loopt is het tijd om de balans op te maken voor Peter Gillis en zijn familie. Is het medium Thomas inmiddels gelukt om de geesten uit het verleden uit al zijn stulpjes te verdrijven? Hoe staan de zaken ervoor wat betreft de geesten uit het heden? Is hij al verlost van de fiscus en zijn ex Nicol Kremers die hem al maanden op de hielen zitten? Kunnen zijn parken openblijven of wordt het dan toch een eenzame Last Christmas voor de parkeigenaar en zijn standbeeld?

Peter Gillis steekt zijn kop in het zand voor de ellende die hem te wachten staat

Dat Peter Gillis zich vooralsnog niet druk lijkt te maken over zijn ingedeukte imago blijkt wel als hij in Massa is Kassa zijn vege lijf nog steeds als standbeeld wil laten vereeuwigen. Na het vakkundig laten wegschrapen van de driedubbele onderkin en het vergroten van zijn hatseflasts moet er vandaag een keuze worden gemaakt over de kleur van het beeld.

Het moge duidelijk zijn dat zijn vriendin Wendy van Hout inmiddels de broek aan heeft in huize Gillis, want ze heeft niet lang nodig om Peter te overtuigen voor de kleur zwart te gaan. Geheel passend bij zijn boekhouding. Bij de discussie of het beeld binnen of buiten moet komen te staan geeft hij zich minder snel gewonnen. Als die Bolle slim is, laat hij het gevaarte gewoon in de tuin plaatsen. Dat scheelt weer een sessie met medium Thomas om ongewenste entiteiten uit de hal te laten verdrijven.

Medium Thomas opnieuw op geestenjacht in Massa is Kassa

Aangezien de geesten Wendy van Hout nog steeds de stuipen op het lijf jagen mag medium Thomas wederom op komen draven in het spookkasteel van Massa is Kassa bullebak Peter Gillis. De overgevoelige diva zet geen voet meer over de drempel daar voordat de hele mikmak uitgerookt is. Bij het ‘uitdrijvingsritueel’ in de bibliotheek is ze getuige van de oplaaiende vlammen die volgens het medium aangeven dat er een oude hardnekkige ziel ronddoolt. Peter heeft inmiddels natte ogen gekregen. Het is mij niet duidelijk of dit van de rook komt of van de gedachte aan de gepeperde rekening van deze poppenkast.

Om dolende geesten op de nog in bedrijf zijnde parken te voorkomen staat er in Massa is Kassa een herhalingscursus BHV op het programma. Voor Mark Gillis is het oefenen op de poppen die zo dood zijn als het halve imperium van zijn vader een ware uitputtingsslag. De vraag of er ook oefenpoppen beschikbaar zijn met siliconenborsten zorgt ervoor dat ook ik bijna gereanimeerd moet worden. Ik wist dat zijn nood hoog was, maar dat het zo erg is? Het is geen BH cursus, maar een BHV cursus jochie. Inclusief die V van viezerik.

Onthulling standbeeld van Peter Gillis wordt overschaduwt door slecht nieuws

Na weken van kleien en bakkeleien is het dan eindelijk zover, de feestelijke onthulling van het standbeeld van Peter Gillis. Het gevaarte heeft, hoe kan het ook anders, een toepasselijk plekje ergens in een verdomhoekje in de tuin gekregen. Al heeft dat wel wat voeten en dure hoge hakken in de aarde gehad. Dat het door zijn schoonmoeder gekleide goedkope marsepeinen hoofd op de cake beter op de parkeigenaar lijkt dan het megadure bronzen beeld mag natuurlijk geen naam hebben.

De vreugde over de nieuwe tuinlaaf is helaas van korte duur. Met het direct moeten sluiten van Park Prinsenmeer eindigt seizoen 11 van Massa is Kassa in mineur en terneergeslagen zit Peter Gillis met zijn familie aan de bar van hun geliefde park het laatste bakje troost weg te slurpen. De kans bestaat dat we hiermee als kijkers ondanks alle inspanningen van medium Thomas toch getuige zijn geweest van de laatste stuiptrekkingen van Peter Gillis. Is het sprookje toch nog goed afgelopen.

Klik hier om alle artikelen over Familie Gillis Massa is Kassa te lezen.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op streamingsdiensten KIJK en NLziet is terug te kijken hoe Peter Gillis in seizoen 11 van Massa is Kassa samen met zijn vriendin Wendy van Hout en medium Thomas de geesten uit het kasteel probeert te verdrijven.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Massa is Kassa / seizoen 11 / Peter Gillis

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 11 Massa is Kassa 2023