De goedheiligman bezoekt de familie Gillis in Massa is Kassa

Met de bomen nog volop in het blad en de winterjassen ver weggestopt op zolder is de familie Gillis in deze aflevering van seizoen 11 van Massa Is Kassa al bezig met het Sinterklaasfeest. Iedereen wordt opgetrommeld om in Casa Gillis lootjes te komen trekken. Bij alles wat een beetje riekt naar werken schiet ons Mark meteen in de vlekken en hij is dan ook zichtbaar opgelucht dat het idee van surprises middels een democratische stemronde wordt verworpen. Ook Peter Gillis, die het afgelopen jaar wel genoeg surprises heeft gehad slaakt een zucht van verlichting. Wel moet eenieder op pad voor het kopen van een cadeau en ook onder het maken van een gedicht komt niemand uit.

De familie Gillis viert Sinterklaas in Massa is Kassa

Maar eerst moeten er verlanglijstjes worden gemaakt en een Sint en Piet geregeld. Zoals in ieder seizoen van Massa Is Kassa is het medewerker Jan-Pieter die weer voor het ondankbare karretje wordt gespannen. Die vent moet toch wel een vermogen verdienen, want anders laat je je toch niet keer op keer zo gigantisch voor lul zetten door de Gillis kroost. Eenmaal in het Sinterklaaspak blijkt de rol van Goedheiligman JP toch niet zo te liggen. Hij weet niet wat improviseren is en bovendien klinkt zijn stem veel te hoog. De kans om eindelijk onderdeel uit te maken van de staf gaat dan ook in rook op.

Dat iedereen zelf aan de slag moet voor een cadeau met gedicht wordt in deze aflevering van Massa Is kassa niet door iedereen begrepen. Met het excuus geen verstand te hebben van computers weet Peter een kantoormedewerker te strikken om een paar foeilelijke oorbellen en een vod wat door moet gaan voor sjaal voor ons Inge te scoren. De niet al te snuggere Ruud stort zich op de kunstmatige intelligentie op zijn telefoon voor het maken van een gedicht voor zijn zwager Eric. Dit valt toch niet te rijmen?!

Wendy van Hout trekt Peter Gillis de keuken in

Als het ‘heerlijke middagje’ in Massa is Kassa is aangebroken doet de vrouw des huizes Wendy van Hout een dappere poging om zelf pepernoten te bakken. Het lukt haar de man, die altijd druk is de keuken in te lokken en van een kerel die onlangs een eigen kookboek heeft gelanceerd verwacht ik dan ook volledige toewijding. Wendy weet met haar lange nagels geen fatsoenlijke bal te rollen maar Peter is haar redder in ‘noot’.

De parkeigenaar kwakt het bakblik binnen no time vol met deegbolletjes. Nu hoeven die dingen alleen nog maar 20 minuten de oven in. Het voorstel van Peter Gillis dat Wendy haar nagels wel even over zijn rug mag halen terwijl ze wachten wordt door zijn schatje vakkundig afgewezen in Massa is Kassa. De keuken moet namelijk schoon en Peerke mag zich gaan uitleven op het aanrechtblad.

Mark en Ruud Gillis hangen de slingers op

In de woonkamer van huize Gillis zijn de twee, die het minst verstand van versieren hebben aan het werk gezet. Ruud probeert het leven nog een beetje leuk te maken door zelf de slingers op te hangen, terwijl Mark aan het zuurstof moet na het opblazen van een paar lullige ballonnetjes. In de keuken heerst er inmiddels paniek, want de pepernoten komen zwartgeblakerd de oven uit. Er is alsnog even gehatseflatst zeker?

Als de hele familie Gillis compleet is mag de ingehuurde Massa is Kassa Sint dan eindelijk zijn tijdelijke verblijfplaats verlaten en zijn grote boek ter hand nemen. Bij de vraag of hij dit jaar braaf is geweest zien we een besmuikte lach op het gezicht van Peter verschijnen terwijl hij driftig ‘ja’ begint te knikken. Dat de meningen hierover dusdanig verschillen moge inmiddels wel duidelijk zijn. Het zou me dan ook niks verbazen als de parkeigenaar ook niet stiekem met dit boek heeft gesjoemeld.

Klik hier om alle artikelen over Familie Gillis Massa is Kassa te lezen.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Familie Gillis: Massa is Kassa op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 11 van Familie Gillis: Massa is Kassa elke dinsdag om 20:27 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de avonturen van Peter Gillis en zijn nieuwe vriendin Wendy van Hout terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Massa is Kassa / seizoen 11 / 2023

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 11 Massa is Kassa 2023