Een enorme tegenslag voor Kopen of Slopen deelnemers Dirk-Jan en Marcel

Met het kopen of slopen dilemma van Dirk-Jan Kortschot en Marcel de Leeuw is het eerste seizoen van het woonprogramma in het dorpje Esch tot een goed einde gekomen. Voor het zover was kregen de deelnemers echter nog een zware teleurstelling te verwerken. Deze aflevering met een onverwachte wending hield zelfs de meeste kritische redacteur van Tv-Vrouw op het puntje van haar stoel van spanning.

Het RTL4 programma Kopen of Slopen scoort op de valreep nog punten

Er wordt weleens gezegd: `Save the best for last’. En dat is precies wat de producent van Kopen of Slopen heeft gedaan, want de slotaflevering met Dirk-Jan en Marcel is allesbehalve dertien in een dozijn. Twee eigenzinnige heren die niet voldoen aan het standaard plaatje dat we de afgelopen weken voorgeschoteld kregen. Geen Leo en Anita die sinds de komst van kinderen Sterre en Veertje uit hun kot gegroeid zijn en al helemaal geen verlangen naar een kast van een huis om nog meer jong te fokken.

Niks ten nadele van het gemiddelde doorsnee gezin, maar een beetje variatie qua deelnemers is nu eenmaal wel zo leuk. Als ik Leo’tjes en Anita’s wil zien ga ik wel gewoon naar het restaurant van Ikea waar ze in groten getale van de Zweedse ballen zitten te smikkelen. 

Het dilemma van de deelnemers van deze week

In huis Kortschot – de Leeuw is er frictie ontstaan omdat hoedenmaker Dirk-Jan niet kan aarden in de Brabantse woning en het liefst een ander huis wil kopen, terwijl Marcel liever de huidige woning wil slopen. Als Caroline Tensen polshoogte komt nemen ziet DJ zijn kans schoon om al zijn opgekropte frustraties te uiten. Met name de keuken is het lijdend voorwerp van zijn tirade. De ‘kooktrog’ is te klein, heeft de verkeerde kleur, lelijke handgreepjes, een vaatwasser die niet op de juiste plek staat en laten we vooral de foeilelijke afzuigkap niet vergeten af te branden. Heel even ben ik bang dat Dirkmans ook zijn partner Marcel aan het rijtje ongenoegen toevoegt, maar zijn vent ontspringt gelukkig de dans.

Makelaar Alex van Keulen gaat met zijn team op zoek naar een uniek en duurzaam huis in Arnhem. Het mag maximaal 550.000 euro kosten. De heren willen graag ruimte voor een atelier én een logeerkamer die eventueel als b&b kan fungeren. De deelnemers van deze week zijn erg kritisch en na twee bezichtigingen blijkt dat een woning vinden die aan alle wensen voldoet een utopie is. Er zit niets anders op dan architect Britta van Egmond haar kunstje te laten doen.

Een onverwachte wending gooit roet in de plannen van Dirk-Jan en Marcel

De plannen voor de verbouwing zijn al snel gemaakt. Dozen worden ingepakt en er wordt een tijdelijke woonruimte geregeld om de verbouwing te overbruggen. De verhuiswagen staat nog net niet voor de deur als blijkt dat de deelnemers de financiering niet rond krijgen. Een enorme tegenslag, maar ondanks deze domper zijn Dirk-Jan en Marcel ervan overtuigd dat er een reden is dat hun Kopen of Slopen avontuur in het water valt.

Hoe cliché ook, de heren hadden gelijk want er wordt uiteindelijk een woning gevonden die wel synchroon loopt met hun bankrekening. Ze kopen een appartement dat onderdeel is van een prachtig landhuis in het dorpje Esch. Bij het horen van de prijs van 420.000 euro vliegt van schrik de koffie door mijn neusgaten over de salontafel. ‘Zoveel geld voor 120 vierkante meter?!’ Kanonne, daar koop je hier in Zeeland een villa voor. Oké dan zit je wel vlakbij de kerncentrale, maar dat geeft niet want bij een eventuele kernramp leggen we zo snel het loodje dat we met turbo snelheid door de hemelpoort geknald worden. Die arme Petrus krijgt niet eens de kans om ons toegangskaartje te controleren.

Eind goed, al goed

Het verhaal van de laatste deelnemers van Kopen of Slopen komt via een omweg toch nog tot een goed eind in Esch. Dirk-Jan en Marcel stralen van oor tot oor en ik kan niet anders dan zeggen dat deze slotaflevering naar meer smaakt. De vorige afleveringen waren telkens veel van hetzelfde, maar de makers van het programma hebben nu laten zien dat ze ons toch aangenaam kunnen verrassen.

Lees hier meer artikelen over het RTL4 programma Kopen of Slopen.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 1 van Kopen of Slopen elke maandag om 20:32 uitgezonden op zender RTL4 en Op streamingsdiensten Videoland en NLziet is de aflevering van Kopen of Slopen met hoedenmaker Dirk-Jan Kortschot en Marcel de Leeuw en hun appartement in het mooie landhuis in Esch terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Kopen of Slopen / Dirk-Jan Kortschot en Marcel de Leeuw / Esch

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 1 Kopen of Slopen 2023