Kopen of Slopen deelnemers luisteren naar de wijze raad van Alex van Keulen

In de tweede aflevering van het nieuwe RTL4 programma Kopen of Slopen hebben Jeroen en Tjitske uit Utrecht de hulp in geroepen van makelaar Alex van Keulen en architect Britta van Egmond. Het koppel staat voor een dilemma, want sinds de komst van de kinderen is hun woning te klein geworden. Een nieuw huis kopen of het oude huis slopen en verbouwen?

Een geregisseerde verrassing van Caroline Tensen

‘Wat ze niet weten is dat hun woonsituatie voorgoed zal veranderen en daar ga ik ze mee verrassen’, vertrouwt presentatrice Caroline Tensen de kijkers van Kopen of Slopen toe. Haar geloofwaardigheid smelt echter als sneeuw voor de zon als blijkt dat Tjitske en Jeroen al op de stoep voor hun woning staan te wachten. Er is immers geen hond die gelooft dat het echtpaar hele dagen in hun paasbest op de stoep bivakkeert.

Aanvankelijk komt de moeder des huizes heel spontaan over, maar tegen het eind van het programma kan ik het oeverloze geblaat van Tjits niet meer aanhoren. Het zal best een lieve meid zijn, maar met drie lagen ducttape over haar lippen zal ze ongetwijfeld nog veel leuker zijn. Pa Jeroen is een wat stiller type. Dat is wel logisch aangezien hij geen speld tussen het geouwehoer van zijn geliefde kan krijgen.

Het dilemma van Kopen of Slopen deelnemers Jeroen en Tjitske

Het koppel is helemaal klaar met het ruimtegebrek in huis, maar verschillen van mening als het gaat om de wijze waarop het probleem opgelost kan worden. Hij wil verbouwen en zij wil verhuizen. Aan Kopen of Slopen makelaar Alex van Keulen en architect Britta van Egmond de taak om het dilemma van Jeroen en Tjitske definitief op te lossen zonder dat er gewonden vallen. Met een budget van 750.000 euro voor de aankoop van een nieuwe woning of 200.000 euro voor een verbouwing vallen de professioneel ‘huisjeskoper’ en ‘huisjespimpster’ met hun neus in de boter.

Dat Alex een knapzak vol levenservaring heeft blijkt wel als hij de yuppen van een gezonde dosis tegengas voorziet. De deelnemers willen dolgraag in het peperdure Utrecht-Oost blijven wonen, maar werken zichzelf daarmee tegen in hun wens om groter te gaan wonen. De makelaar neemt ze mee naar een nieuwbouwwijk in Maarssen en laat zien hoeveel meer huis ze daar voor hun zuurverdiende centen kunnen krijgen. 

Als blikken konden doden had Alex voor het oog van de kijkers van Kopen of Slopen zijn laatste adem uitgeblazen, want Tjitske gruwelt van alles wat met nieuwbouw te maken heeft en Jeroen wil absoluut niet weg uit Utrecht. Het echtpaar is onverbiddelijk.

Koppel volgt de wijze raad op van makelaar Alex van Keulen

Niets is veranderlijker dan de mens en als de yuppen uiteindelijk toch hun geliefde pronkplek in Utrecht-Oost besluiten te verruilen voor een huis in Maarssen, breekt mijn spreekwoordelijke klomp. Deelnemers die luisteren naar de expert van een woonprogramma zijn bijna net zo uitzonderlijk als een hittegolf in december. Als Jeroen nu ook nog even naar mij luistert en een XXL rol ducttape koopt om de mond van zijn vrouw te snoeren komt het helemaal goed.

Lees hier meer artikelen over Kopen of Slopen.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 1 van Kopen of Slopen elke maandag om 20:32 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet is de aflevering met Jeroen en Tjitske uit Utrecht, architect Britta van Egmond en makelaar Alex van Keulen terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Kopen of Slopen / makelaar Alex van Keulen

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 1 Kopen of Slopen 2023