De Moeite Waard: Een huis verbouwen met bij elkaar gesprokkelde restjes

Stel je eens even voor dat je een huis hebt gekocht in Steenwijk. Een leuke instapklare eengezinswoning met een grasveld voor de deur en een prachtige boom in je tuin voor 278.500 euro. Van de makelaar heb je destijds wel gehoord dat het huis onderdeel was van een televisieprogramma, maar je hebt daar verder niet veel aandacht aan besteed. Tot die ene dinsdagavond in mei als je de tv aanzet en deelnemers Ge-An en Klaas op tv ziet discussiëren met bouwkundige Bob Sikkes in het nieuwe RTL 4 programma De Moeite Waard?! 

De Moeite Waard in Steenwijk

Je stoot je vent aan die naast je op de bank met zijn kop aan z’n telefoon gekluisterd zit en zegt: ‘Kijk eens wat toevallig, die deelnemers van De Moeite Waard?! gaan een huis in Steenwijk kopen en verbouwen.’ Je vent, die we voor het gemak even Henk noemen, kijkt geïrriteerd op van zijn telefoon. Hij is na een drukke werkdag net bezig voor de kwalificatie aan het Wereldkampioenschap Candy Crush en het laatste waar hij op zit te wachten is het geblaat van de dwerggeit naast hem.

‘Gatver, welke idioot koopt er nou een huis met een zolder vol duivenschijt’, zegt Henk. ‘Die deelnemers van De Moeite Waard moeten toch wel knetterkrankjorum zijn.’ Henk begraaft vervolgens zijn hoofd nog dieper in zijn telefoon in een poging zich af te sluiten voor de spraakwaterval van vrouwlief. Wanneer hij net zijn highscore voor level 389 van Candy Crush heeft verbeterd is het plots wel erg stil naast hem. Henk kijkt op van zijn mobieltje om te checken of zijn vrouw het nog wel doet. Normaal gesproken lult Sophietje non-stop de oren van zijn kop. ‘Ze zal toch niet het loodje hebben gelegd?’, vraagt Henk zich af.

De dwerggeit blijkt echter nog springlevend, maar ziet zo wit als een laken. Ze wijst naar de televisie. En dan ziet Henk het… Het ranzige huis vol duivenschijt wat geflipt gaat worden door een stel amateurs is zijn huis! En dat niet alleen, schooljuf Ge-An en haar hulpje Klaas slaan alle adviezen van Bob Sikkes van De Moeite Waard?! volledig in de wind. Ook het gelaat van Henk heeft nu de kleur van een laken gewassen met Vanish Oxi White. 

mensrelatie_468x60_v1

Deelnemers Ge-an en Klaas

In een waas van totale verstandsverbijstering zitten Sophietje en Henk op de bank voor de buis naar de rest van de aflevering te kijken. Ze zien De Moeite Waard deelneemster Ge-An het internet afstruinen op zoek naar tweedehands meuk. De prachtige boom die in hun voortuin staat blijkt gratis op Marktplaats te hebben gestaan. En zelfs de ramen van zolder zijn voor een appel en een ei opgehaald door Klaas. De professionele stukadoor die de muren van hun huis heeft gedaan voordat ze het kochten, is in werkelijkheid het allereerste stucproject van de schooljuf die duidelijk nog nooit van voorstrijk had gehoord.

Het zal je maar gebeuren… Ontdekken dat het droomhuis wat je hebt gekocht in Steenwijk in het nieuwe RTL 4 programma De Moeite Waard?! geflipt is door betweter Ge-An en haar slaafje Klaas, die alle adviezen van bouwdeskundige Bob Sikkes hebben genegeerd en de woning hebben verbouwd met tweedehands materialen. 

Met de noorderzon vertrokken naar Portugal

Ge-An en Klaas zal het een rotzorg zijn. Die zitten ondertussen lekker van het leven te genieten in hun stulpje onder de zon in Portugal. Henk vloekt het vuur uit zijn sokken. Hij baalt dat hij zijn zuurverdiende centjes heeft uitgegeven aan een voormalig schijthok als Sophietje hem plotseling een draai om zijn oren geeft en roept: ‘Wat loop je nou te zeiken man!’

‘Wij zijn gedupeerden, maar de kindjes van De Moeite Waard deelnemers Ge-An en Klaas die als beloning voor de 10 maanden afwezigheid van hun ouders een pizza van de pizzeria kregen zijn pas écht het slachtoffer.’

Klik hier om naar alle artikelen over het RTL4 programma De Moeite Waard?! te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je De Moeite Waard?! op tv kunt kijken? Op televisie wordt De Moeite Waard?! elke dinsdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL 4.  Op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL 4 / De Moeite Waard / seizoen 1 / 2023

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 1 De Moeite Waard?! 2023