Caroline Tensen maakt een flinke misser in het RTL4 programma Kopen of Slopen

De hoofdpersonen van Kopen of Slopen zijn deze week Michiel en Heleen die met hun twee dochtertjes in Zeist wonen. Het gezin heeft net als de deelnemers van de vorige afleveringen last van gebrek aan ruimte in combinatie met chronische besluiteloosheid. Een herkenbaar maar weinig verrassend probleem. En het gebrek aan verrassingselement is nu precies het euvel waar ik als kijker van dit programma tegenaan loop. Weten makelaar Alex van Keulen en architect Britta van Egmond in het RTL4 programma Kopen of Slopen met iets vernieuwends op de proppen te komen of is het weer van hetzelfde? En voegt de aanwezigheid van presentatrice Caroline Tensen werkelijk iets toe aan het programma?

De kracht van Kopen of Slopen is te danken aan Britta van Egmond

Terwijl Alex zoekt naar een woning in de omstreken van Zeist en Britta naar de plaatselijke bouwmarkt rijdt om een lading spuitbussen met rode verf in te slaan, vecht ik met man en macht tegen de zwaartekracht die het op mijn oogleden gemunt heeft. Met de concentratieboog van een overspannen goudvis valt het echt niet mee om wakker te blijven bij een tv-programma waar voor de derde week op rij hetzelfde probleem centraal staat.

Als blijkt dat de missie om een nieuw huis te vinden mislukt ben ik echter meteen klaarwakker. Want niet kopen betekent slopen, en dat is eigenlijk het enige onderdeel wat dit programma de moeite waard maakt. De ontwerpen die architect Britta van Egmond uit haar hoge hoed tevoorschijn weet te toveren in Kopen of Slopen zijn spectaculair. Die vrouw weet een kartonnen doos onder een brug nog te tranformeren tot paleis Soestdijk.

Stiekem ben ik best een beetje jaloers op de architect. Ik bedoel, wie krijgt het nou voor elkaar om het huis van een wildvreemde binnen te lopen, met een spuitbus grote rode kruizen op de ramen en muren zetten en weer naar buiten te lopen zonder blauw oog en een bloedneus? 

Alex van Keulen en Caroline Tensen laten een steekje vallen

Makelaar Alex stelt helaas enigszins teleur deze week. Zowel in aflevering 1 als in aflevering 3 van Kopen of Slopen lukt het hem niet om een geschikte woning te vinden voor de deelnemers. Ik begrijp dat de mensen die meedoen aan het programma niet de makkelijkste klanten zijn en aardig wat noten op hun zang hebben als het gaat over de locatie van de woning. Maar om nu telkens als Britta wint te gaan klagen dat je als makelaar geen kans hebt gekregen is wel een beetje flauw. 

Toch is het niet het onsportieve gedrag van de ‘huizenshopper’ wat mij het meest teleursteld vandaag. Die eer is voorbehouden aan Caroline Tensen. In een gesprek met Alex en Britta vraagt de presentatrice of de investering van de verbouwing terug te zien is als het huis verkocht wordt. Ze sluit de vraag af met de uitdrukking: ‘Het moet natuurlijk geen kind met een waterhoofd worden.’ 

Mijn mond valt letterlijk open van verbazing bij het horen van de woorden die de altijd zo politiek correcte Caroline Tensen uitspreekt. Zei ze dit nu echt? Ik besluit een hulplijn in te roepen en bel mijn collega Sandy. Al gauw kom ik erachter dat ook zij geshockeerd is door de uitspraak van Caroline. 

Het moet geen kind met een waterhoofd worden

De uitdrukking ‘een kind met een waterhoofd’ werd in vroegere tijden gebruikt om aan te geven ‘dat iets heel wat lijkt, maar in werkelijkheid geen enkele betekenis heeft.’ Bij Tv-Vrouw zijn we alles behalve ‘woke zieltjes’, maar een spreekwoord gebruiken waar een gehandicapt kind in voorkomt om aan te tonen dat iets betekenisloos is gaat zelfs ons echt te ver. Waarschijnlijk heeft la Tensen zelf iets te veel met haar hoofd tegen het hoofdbord van het Gooische matras gebonkt.

Lees hier meer artikelen over het RTL4 programma Kopen of Slopen.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 1 van Kopen of Slopen elke maandag om 20:32 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet is de aflevering met Heleen en Michiel uit Zeist, architect Britta van Egmond en makelaar Alex van Keulen terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Kopen of Slopen / Caroline Tensen

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 1 Kopen of Slopen 2023