Ik Vertrek deelnemers Jana en Trudy laten Franse gasten verhongeren

In een nieuwe aflevering van Ik Vertrek 2023 zien we schooldirectrice Jana samen met relatie- en gezinstherapeute Trudy een kasteel Auxi-le-Château in Frankrijk kopen. De vriendinnen willen de reeds bestaande B&B verfraaien én een camping realiseren. Is de vriendschap van de dames bestand tegen alle stress rondom de verbouwing?

Het Ik Vertrek verhaal van Trudy en Jana is een deceptie voor de kijkers

Ik zit wat warrig voor de buis, want waar zit ik in hemelsnaam naar zitten kijken? Ik hink een beetje op twee benen. Aan de ene kant zijn de vriendinnen namelijk vriendelijke en hardwerkende vrouwen die het allemaal toch maar even flikken met zijn tweetjes. Aan de andere kant is deze aflevering van Ik Vertrek met Jana en Trudy in Frankrijk zo dodelijk saai dat ik ontzettend mijn best moet doen niet te eindigen met het bestuderen van de binnenkant van mijn oogleden. 

De plank met opmerkelijke afleveringen is leger dan leeg óf het Avrotros programma is een beetje op z’n retour aan het geraken. Jana en Trudy zijn vriendinnen, maar de sfeer onderling lijkt op die van een stel mensen die elkaar 3 weken geleden voor het allereerst hebben ontmoet. Ik heb het nondeju met hele vage kennissen nog gezelliger dan deze twee vrouwen die nota bene een spannend emigratie avontuur met elkaar zijn aangegaan. 

Geen stress bij kasteel Auxi-le-Château in Frankrijk

De dames klussen lekker door, zijn best handig met gereedschap en ook de vergunning voor de camping komt rond. Er is een klusbudget van maar liefst één ton, waardoor er geen paniek in de tent ontstaat over de pittige offertes voor het aanleggen van stroom of het repareren van het dak. Van ruzies en tranen van frustratie is al helemaal geen sprake tussen Ik Vertrek deelnemers Trudy en Jana. Ik hoor geen van beiden over heimwee en zelfs de taal pikken ze vlot op. Nou ja, lang verhaal kort; het kijken van deze aflevering is zonde van je tijd. 

mensrelatie_320x100_v1

Laten we wel wezen, het Avrotros programma Ik Vertrek is toch al 25 seizoenen lang smullen vanwege alle drama en ellende? Het enige paniekmomentje dat we kunnen afstrepen bij Jaantje en Tru is die van de weigerende koelkast, die overigens niet kapot is maar slechts op standje 0 blijkt te staan. Mijn hoop op een verrassende wending neemt met de minuut af. Hoe leuk had het geweest als het jachtkasteel een spookkasteel bleek te zijn met dolende klopgeesten of zoiets dergelijks? Geef mij alsjeblieft iets om me over te verkneukelen! Wentelen in leedvermaak is wat ik op deze saaie woensdagavond wil.

Plaatsvervangende schaamte

In plaats van verkneukelen rest mij alleen een moment van plaatsvervangende schaamte als Jana en Trudy voor de Franse gasten van het openingsfeest geen eten hebben geregeld. Waar familie en vrienden zich vol hebben zitten stouwen tijdens een barbecue blijkt er voor de buitenstaanders die om 20.00 uur welkom zijn niets te bikken te zijn. Op dat tijdstip drinken Nederlanders namelijk koffie. Ome Theo ziet groen van een speklap te veel en tante Greet peutert het laatste restje steak tussen haar tanden vandaan, terwijl de Franse gasten met rammelde magen rondlopen. C’est dommage dat ze het moeten doen met een koude overgebleven hamburger…

Meer artikelen lezen over Ik Vertrek 2023

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op streamingsdiensten NPOstart en NLziet is de aflevering met Ik Vertrek deelnemers Jana en Trudy in kasteel Auxi-le-Château te Frankrijk terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Avrotros / Ik Vertrek 2023 

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 25 Ik Vertrek 2023