Geen behang afstomen, maar flamoes stomen bij het resort van deze Ik Vertrek deelnemers

‘Doe jij de serie Urk, dan schrijf ik over het nieuwe seizoen van Ik Vertrek.’ Toen ik dit appje vorige week aan mijn collega Sandy stuurde in een poging om onder de Urker-ellende uit te komen leek het zo’n goed idee. Ik was dan ook in mijn nopjes toen mijn collega met open ogen in mijn snode plannetje stonk en zag mezelf al helemaal met een sangriaatje voor de buis gekluisterd zitten. Sombrero op, lekker hapje erbij en genieten van de avonturen van Yvonne en Ulrich die naar Spanje emigreren in Ik Vertrek 2024. Dat bleek helaas iets te simpel gedacht. Wat er daadwerkelijk gebeurde was iets waar ik totaal niet op voorbereid was…

De aflevering krijgt een onverwachte wending

Ik Vertrek deelnemers Yvonne en Ulrich uit het Noord-Hollandse Wervershoof verhuizen naar L’Alfàs del Pi in Spanje om een retraite oord op te richten. Tot zover zit ik nog redelijk op het goede spoor met een kan Sangria in de aanslag. De sombrero is iets uit de richting, maar een kniesoor die daarop let. Tijdens de aflevering zit een groepje vrouwen bij elkaar in een kringetje en gastvrouw Yvonne tovert een vreemde schaal tevoorschijn. ‘O lekker een bak chips’, denk ik nog onnozel. Het blijkt echter een V-Steamer te zijn. 

Een wat? Een V-Steamer, oftewel een stoomapparaat voor vagina’s. Volgens Yvonne voelt de warme stoom als wolkjes die via de yoni omhoog klimmen en zorgt het samen stomen voor verbondenheid en versterking van je vrouwelijkheid. Ze legt uit dat de warme lucht wordt opgenomen door de vaginawand. Terwijl de dames gezamenlijk het behang van de kut afstomen, vraag ik me af waar die wolkjes dan in vredesnaam blijven. Ik tuur naar de lippen, neusgaten en oren van de dames en speur tevergeefs naar rooksignalen. 

Rook, mutsen en kruiden in het resort van Ik Vertrek emigranten Yvonne en Ulrich

Niet veel later in de aflevering heb ik dan eindelijk de rook gevonden. Niet in wolkjes, maar vergezeld van een belletje. Het is Yvonne die gewapend met brandende salie en een bel de energieën van de oude bewoners uit haar nieuwe huis probeert te verjagen. Om de overdosis aan wazige shit weg te spoelen sla ik een glas sangria achterover. Het moet niet veel gekker worden daar in L’Alfàs del Pi.

Het wordt helaas wel gekker, want al gauw infiltreren 26 rode mutsen het resort. De zogenaamde Red Hat Club. Een verzameling 50+ dames van over de hele wereld die samen leuke dingen ondernemen. Waarom ze uitgerekend naar het resort van Ik Vertrek deelnemers Yvonne en Ulrich gaan is mij een raadsel. Wellicht willen ze al hun ex-mannen ‘spiriuweel’ uit hun doos verdrijven.

Godzijdank blijft een groepssessie met de V-Steamer de kijkers van Ik Vertrek bespaard. De bijeenkomst van de rode mutsjes blijkt een kruidenorakel op het programma te hebben. Schiet mij maar lek. Dit is echt veel te veel van het goede op een doordeweekse dinsdagavond. Ulrich en Yvonne komen over als sympathieke mensen, maar zoveel zwevende toestanden kan mijn nuchtere Zeeuwse hart niet aan. De tv gaat uit, de sangria door de plee en ik vertrek mijn nest in. Tabee!

Meer artikelen lezen over het Avrotros programma Ik Vertrek 2024

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Beeld bron: Still Tv NPO1 / Avrotros / Ik Vertrek / seizoen 25 / Yvonne en Ulrich / L’Alfàs del Pi / Spanje / 2024

Op televisie wordt Ik Vertrek 2024 uitgezonden op dinsdagavond om 20:34 op zender NPO 1 en op streamingdienst NLziet is de aflevering over de V-Steamer en de emigratie van Yvonne en Ulrich uit Wervershoof naar L’Alfàs del Pi in Spanje terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 25 Ik Vertrek 2024