Heftige onderkoeling in nieuw seizoen Kamp van Koningsbrugge

Het nieuwe seizoen van het AVROTROS programma Kamp van Koningsbrugge gaat van start met vijftien deelnemers die de uitdaging aangaan om het uiterste uit zichzelf te halen in een zware commandotraining onder leiding van instructeurs Ray Klaassens en Dai Carter. Hardlopers zijn meestal doodlopers in de fysieke, maar vooral mentale strijd. De personen waar je het het minst van verwacht, taaien vaak als eerste af. Wie van de bikkels is in staat om de moedeloosheid waar ze mee te maken krijgen om te zetten in daadkracht?

De deelnemers zijn klaar voor een nieuw seizoen van Kamp van Koningsbrugge

Met een fanatisme in hun ogen als koopjesjagers die vooraan staan bij de – 75% korting Op Alles Sale – van de plaatselijke meubelzaak kijken de deelnemers tijdens de eerste aflevering van een nieuw seizoen Kamp van Koningsbrugge de camera in. Ik gniffel in de wetenschap dat het lachen ze snel zal vergaan. Tijdens de voorstelronde pik je de cursisten met grootheidswaanzin er vaak al met gemak tussenuit en ik kan de sadistische neiging om de eerste afvallers te voorspellen dan ook niet onderdrukken.

Volgens haar eigen zeggen is Kamp van Koningsbrugge cursist Astrid een harde werker en staat altijd in standje ‘GO’. Ik geloof haar onmiddellijk, maar door voorgaande seizoenen van het programma weten we inmiddels dat fit zijn en hard werken alleen, niet genoeg is. Al vanaf de start van de commandotraining houdt As de rest van de groep op doordat ze simpelweg zo traag is als dikke stront door een trechter. Dat klinkt niet alleen heel onaardig, maar is het ook.

Cursist Astrid levert badge in bij instructeurs Ray Klaassens en Dai Carter

Op de een of andere manier ga ik tijdens Kamp van Koningsbrugge altijd mee in de flow van instructeurs Ray Klaassens en Dai Carter. Volledig misplaatst, zeker gezien het feit dat ik al aan de zuurstof moet als ik al bij de kassa besef dat ik boter ben vergeten en op een holletje terug moet om dat nog even snel te pakken. De lulligste opmerkingen ontsnappen als projectiel kots uit mijn mond tijdens het kijken naar de loeizware training. En dat terwijl ik onderuit gezakt op de bank hang met een zak drop op schoot. Hypocrisie in de overtreffende trap.

Tijdens de gevreesde Kamp van Koningsbrugge 2024 ‘beasting’, worden de kandidaten letterlijk en figuurlijk door het slijk gehaald en wordt het Astrid allemaal te veel. Na een aantal verwoede pogingen om de modder en kou te trotseren houdt ze het voor gezien en trekt haar badge af. ‘Mooi, heel rap naar huis, trage troel met je mooie praatjes’, mompel ik met een mond vol drop. Mijn kerel kijkt mij vermanend aan. ‘Wat?’ ‘Ze is toch traag?’, grom ik. Hoofdschuddend trekt hij de zak zwarte zoet-zoute suikertroep uit mijn handen.

Kamp van Koningsbrugge deelnemers Damian en Julian hebben te weinig vet op de botten

Wanneer Damian tijdens Kamp van Koningsbrugge 2024 het glazuur bijna van zijn tanden bibbert en hevig rillend in de blubber stort vanwege onderkoeling, graai ik de zak drop weer terug uit de klauwen van mijn echtgenoot. Het blijkt dat Damian onwel is geworden vanwege zijn lage vetpercentage. Een hele goede reden om gewoon door te snaaien wat mij betreft. ‘Zie je wel’, zeg ik tegen mijn vent. ‘Je hebt gewoon een beetje vet op je bast nodig, anders pleur je neer!’.

Alsof mijn woorden bekrachtigt worden, valt op dat moment in Kamp van Koningsbrugge cursist Julian neer. Hij is getroffen door een volledige black-out veroorzaakt door kou en inspanning. Tja, de woorden van instructeur Dai Carter zijn niet uit de lucht gegrepen: ‘Als je denkt dat je niet meer kan, zit je pas op 40%.’ De verloskundige zei tijdens mijn bevalling ooit precies hetzelfde, maakt dat ons moeders niet sowieso commandowaardig? Reden genoeg om nog een hand drop weg te werken.

Klik hier om naar alle artikelen over Kamp van Koningsbrugge 2024 te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / AVROTROS / Kamp van Koningsbrugge / seizoen 4 / 2024

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je dit programma op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 4 van Kamp van Koningsbrugge in februari en maart van 2024 elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender NPO 1 en op streamingdienst NLziet zijn de afleveringen met deelnemers Astrid, Damian, Julian en de instructeurs Ray Klaassens en Dai Carter terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 4 Kamp van Koningsbrugge 2024