‘Heel Holland braakt’ van de Bossche bollen van de Heel Holland Bakt deelnemers

Alle thuisbakkers van Nederland opgelet, we kunnen weer massaal onze cellulitis spekken met de recepten van Heel Holland Bakt. In een nieuw seizoen komen elke zondagavond de meest smakelijke creaties voorbij op NPO1. Deelnemers Aruna, Carla, Dennis, Peter, Pien, Rachida, Rudo, Sandra, Susan en Tim hebben in de eerste aflevering van Heel Holland Bakt 2024 een gevulde cake, Bossche bollen en financiers gebakken, maar om nu te zeggen dat we watertandend voor de tv zaten… euh… nee.

Heel Holland Bakt deelnemers stellen teleur

Ter voorbereiding op de eerste aflevering van Heel Holland Bakt had ik flink ingeslagen bij de bakkerijafdeling van de plaatselijke supermarkt. Niks is immers zo irritant als kwijlend toekijken hoe Robèrt van Broekhoven en Janny van der Heijden allerlei heerlijke lekkernijen proeven, terwijl je zelf niks te kanen in huis hebt. Een fout die ik bij de verslaglegging van het vorige seizoen meermaals heb gemaakt. Een ezel stoot zich echter niet twee keer aan dezelfde steen en ik ben ook crazy Henkie niet, dus dit keer lag er een paar miljoen calorieën in de voorraadkast klaar.

Tijdens het tikken van dit stukje is het inmiddels maandagochtend en de ingekochte verzameling koek en cake ligt onaangeroerd in de kast. Sterker nog, ik heb vanochtend zelfs mijn ontbijt laten staan. Ja, echt waar. Wat is er loos?

Het kijken naar de amateuristische bakkunsten van een aantal deelnemers viel dusdanig zwaar op de maag dat iedere vorm van lekkere trek als sneeuw voor de zon verdween. De gevulde cake die de bakkers voor de signatuuropdracht moesten maken was niet gaar, de Bossche bollen van de technische opdracht leken op kunstwerken die je op een hondenuitlaatplaats vindt en breek me over het spektakelstuk al helemaal de bek niet open.

Afvaller Peter bakt er niks van

De grootste keukenkneus was met stip deelnemer Peter. Een vriendelijke man van 64 jaar die direct indruk wist te maken door zichzelf al binnen de eerste 10 minuten van de aflevering in de klauwen te snijden. Zijn gevulde cake zag eruit alsof er met een verfbrander overheen was gegaan, de Bossche bollen waren mislukte pitabroodjes volgesmeerd met chocoladederrie en vingerafdrukken, en zijn spektakelstuk van financiers besloot liever ter aarde te storten dan de jury onder ogen te komen. 

Zoals te verwachten was Peter dan ook de eerste amateurbakker die het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt moest verlaten. Dan te bedenken dat hij als vrijwilliger kookt bij een hospice. Met zulke baksels komt er wel heel snel een einde aan de lijdensweg van de cliënten. Ach ja, goed voor de overbevolking zullen we maar denken.

Ik ben benieuwd wat deelnemers Aruna, Carla, Dennis, Pien, Rachida, Rudo, Sandra, Susan en meesterbakker Tim ons voorschotelen in de volgende aflevering van Heel Holland Bakt 2024. Zet de Rennies maar vast paraat…

Op de website van Heel Holland Bakt zijn alle recepten van de afleveringen van seizoen 11 te vinden.

Meer artikelen lezen over Heel Holland Bakt 2024.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Omroep Max / seizoen 11 / 2024 

Op NLziet en NPOstart kun je seizoen 11 van Heel Holland Bakt terugkijken en de creaties van Aruna, Carla, Dennis, Peter, Pien, Rachida, Rudo, Sandra, Susan en Tim bewonderen.

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 11 Heel Holland Bakt 2024