Bezorgt Dennis Heel Holland Bakt jurylid Robèrt van Beckhoven nachtmerries?

Hoewel de derde aflevering van Heel Holland Bakt in het teken stond van carnaval was Carla opvallend nuchter en kregen de peren van Sandra het ritme niet te pakken tijdens de polonaise. Terwijl de carnavalskrakers van Van Duin door de tent galmden, werkten de bakkers zich in het zweet om de jury de perfecte worstenbroodjes, nonnevotten en polonaises voor te schotelen. Heel Holland Bakt kandidate Pien ging los met boerenkool en Dennis sloeg de plank mis met een groen gevaarte.

Worstenbroodjes van Heel Holland Bakt kandidaten kwelling voor Brabander Robèrt van Beckhoven

Wat moet het een zwaar weekend zijn geweest voor meesterpatissier Robèrt van Beckhoven. De Oisterwijkse bakheld moest lijdzaam toekijken hoe zijn geliefde worstenbroodjes toegetakeld werden door een stelletje fanatieke amateurbakkers. Het zou mij niets verbazen als Robèrt tot op de dag van vandaag nog regelmatig midden in de nacht gillend en badend in het angstzweet wakker wordt. Het is bijna niet voor te stellen hoe traumatisch het voor deze Brabander moet zijn geweest om de ontheiligde worstenbroodjes te moeten jureren.

De Italiaanse, Japanse, Indiase en Balinese keuken werden door de bakkers gebruikt om het klassieke worstenbroodje op te leuken. Waren de bakkers verdwaald misschien? Hebben ze vroeger op de basisschool zitten slapen tijdens de topografielessen? Heel Holland Bakt kandidaat Tim bleef gelukkig dichter bij huis, maar verving het traditionele worstje van gehakt door een portie gemalen Donald Duck en Pien toverde zowaar een boerenkool uit haar mouw. 

De worst is zoek in de broodjes van bakker Dennis

Van alle kandidaten van Heel Holland Bakt wist met name Dennis het wel heel bont te maken met de worstenbroodjes. Hij had de worst bruut verbannen en voegde zelfs groene matcha toe aan het deeg. Robèrt van Beckhoven stond met een pips snoetje naast het keukenblok van onze rooie rakker naar het Hulk-kleurige deegmengsel te kijken en stamelde: ‘Waarom?’ Het is maar goed dat de meesterpatissier op dat moment nog niet wist dat Dennis de overheerlijke worst ging vervangen door een taaie garnaal, anders was Robèrt geheid van zijn stokkie gegaan.

Terwijl Van Beckhoven na het worstenbroodjes debacle buiten de tent naar adem stond te happen, werd binnen in de tent de regels van de Keuringsdienst van Waren schaamteloos overtreden door Tim en Sandra. Zij doopten een sappige vinger vol speeksel in het suikerkaneel mengsel van de nonnevotten en staken die ongegeneerd in hun mond. Sandra maakte het nog een beetje bonter door daarna haar hand, inclusief afgelikte vinger, lekker door de mix te woelen. Ik hoop maar dat Rob Geus van De Smaakpolitie geen trouwer kijker is van Heel Holland Bakt, want anders zit hij nu ongetwijfeld in een dwangbuis tegen denkbeeldige parkieten te praten.

André van Duin helpt Heel Holland Bakt kandidate Pien bij het serveren van het spektakelstuk

Bij het spektakelstuk van Heel Holland Bakt lag de nadruk deze week vooral op stuk, want bij onder anderen Susan, Tim en Rudo brak het eiwitschuim aan gruzelementen. André van Duin had dusdanig veel stof van de meringue bouwvallen ingeademd dat hij niet meer kon functioneren. Toen hij het baksel van Pien wilde voorzien van een lekkere toef slagroom, mikte hij per abuis op collega Janny van der Heijden. Wie had gedacht dat André ooit nog eens op de borsten van een vrouw zou spuiten? Het lijkt mij een zeer verwarrende ervaring voor de goedlachse presentator.

Aan het einde van de aflevering van Heel Holland Bakt zat Sandra letterlijk met de gebakken peren in haar taartje van schuim en moest helaas de tent verlaten. Aruna werd dankzij haar Braziliaanse polonaise en pittige kip worstenbroodjes uitgeroepen tot meesterbakker van de week. Ik wens Robèrt van Beckhoven, André van Duin en Rob Geus heel veel kracht om de heftige gebeurtenissen van deze traumatische aflevering een plaatsje te geven. 

Meer artikelen lezen over Heel Holland Bakt 2024.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Omroep Max / Heel Holland Bakt / seizoen 11 / Dennis / 2024 

Op NLziet en NPOstart kun je seizoen 11 van Heel Holland Bakt terugkijken en de creaties van Pien, Carla, Dennis, Rudo, Sandra, Susan, Tim, meesterbakker Aruna en afvaller Sandra bewonderen.

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 11 Heel Holland Bakt 2024