MAFS deelneemster Malou heeft het licht gezien, nu Suzanne en Bastiaan nog…

Het MAFS 2024 huwelijk van Suzanne en Bastiaan is geen rozengeur en maneschijn en kapper Gerben heeft zo zijn eigen kopzorgen, maar gelukkig hebben we dankzij Malou de oplossing gevonden voor alle problemen. Nou ja, bijna alle problemen want Married at First Sight deelnemers Anneke en Dirk hoeven dit jaar zelfs niet op de gratie van de Kerstman te rekenen.

Married at First Sight koppel Malou en Sarath ziet het licht!

Breaking news: Santa kun je kopen! Althans, tot die opzienbarende ontdekking komt Malou Bronswijk tijdens haar huwelijksreis met Sarath Tissingh in het koude Finland. Voor de lezers die denken ‘Jorit wat loop je nu weer te bazelen?’ zal ik het even uitleggen. Waarschijnlijk heb je vast weleens gehoord van Santa. Je weet wel de Kerstman, een wit bebaarde kerel op de Noordpool met een ziekelijke fetisj voor vliegende rendieren, die als hobby graag cadeautjes vanaf grote hoogte in schoorstenen flikkert. 

MAFS deelnemers Malou en Sarath zijn zwaar fan deze oude schoorsteenontstopper. Tijdens hun huwelijksreis krijgen ze de unieke kans om Santa te ontmoeten. Maar voor het zover is struikelen ze oepserdepoeps over het Noorderlicht en begint er zowaar een lampje te branden in de hersenpan van de kersverse echtgenote van Sarath. Bevangen door de schoonheid van het poollicht roept Malou enthousiast: ‘Santa kun je kopen, kan je gewoon naartoe gaan, maar dit is natuur!’ 

Als kijker van Married at First Sight ben ik behoorlijk onder de indruk van zoveel wijsheid en terwijl de aflevering voortkabbelt denk ik na over de openbaring van Malle Loutje. Ik heb toch niks beters te doen, want op het beeldscherm van de televisie zijn de slaapverwekkende Bastiaan van Peppelenbos en Suzanne Blom intussen een doodsaai gesprek aan het voeren met MAFS expert Patrick van Veen. Hoeveel zou zo’n Kerstman eigenlijk kosten? Maakt het qua prijs nog uit of je de échte of een hulpsanta aanschaft? En weet die kerstkerel überhaupt zelf wel dat ‘ie in de koopjesbak van de Action ligt? 

Veroorzaakt Suzanne de slapeloze nachten van Bastiaan tijdens de MAFS huwelijksreis?

Plotseling schrik ik op uit mijn overpeinzingen en hoor Patrick in de verte zeggen dat ‘er iemand is die een beetje slaaptekort heeft’. Hij doelt hiermee op Bastiaan. Vanuit mijn woonkamer bemoei ik me met het gesprek en roep richting de tv: ‘Nee joh, dat is gewoon zijn hoofd!’ De zonneschermen boven de ogen van Bastiaan zien er al vanaf het begin van het seizoen van Married at First Sight uit als platgewalste deeglappen en hangen triest over zijn ooghoeken heen. Het doet mij een beetje denken aan het cartoonhondje Droopy.

Nu zijn huwelijk met Suus stroef loopt, heeft Bassie weinig reden tot lachen. Er is 0,0 intimiteit en de kans op een gezellig potje wipwappen zit er al helemaal niet in. De man heeft inmiddels zoveel kramp in zijn ballen dat hij er slapeloze nachten van heeft. Iets waar overigens de kijker van MAFS tijdens de scènes van Bastiaan en Suzanne absoluut geen last van heeft. Het slaaptekort van deze meneer komt uiteraard zijn aan de zwaartekracht onderworpen oogleden niet ten goede. Gelukkig is niet alleen de Kerstman te koop, maar kun je tegenwoordig ook met grootste gemak nieuwe oogleden scoren door er een stukje tussenuit te laten knippen. Disclaimer: probeer dit niet thuis uit, maar ga voor een fris en fruitige blik alsjeblieft naar een professionele ‘oogflappen-kapsalon’.

Rendier bezorgt Married at First Sight deelnemer Gerben zweet tussen de bilspleet

Voor veel problemen is een oplossing te vinden, al is het soms moeilijk om die te zien als je in een benarde situatie terechtkomt. Iemand die daarover mee kan praten is Gerben Verregen. Gedurende een wandeling met rendier Hankakorva is hij zich bewust van het reusachtige gewei van het dier. Terwijl zijn MAFS echtgenoot Erik niet meer bijkomt van het lachen loopt het angstzweet tussen de kadetten van Gerben. In gedachten ziet hij zijn bolle bips al gespiest worden door het gewei en daar wordt hij niet bepaald vrolijk van. Gerrie houdt best van spannende dingen, maar ook voor hem zijn er grenzen. Toch voelt niemand van het productieteam zich geroepen om de bange deelnemer te wijzen op het feit dat de aankoop van een gietijzeren kuisheidsgordel het euvel op kan lossen.

Helaas is niet elk probleem met centen te fixen. Zo hebben we bijvoorbeeld voor het kinderachtige gedrag van MAFS vechtgenoten Anneke Santing en Dirk de Bode nog geen remedie gevonden. Als een stel infantiele kleuters weigeren ze elkaar nog te woord te staan. Zelfs een gezamenlijk gesprek met Married at First Sight expert Eveline Stallaart om de huwelijksreis op een volwassen manier af te sluiten wordt pertinent geweigerd. Bizar om te denken dat dit koppel elkaar enkele dagen geleden nog eeuwige trouw heeft beloofd. Het speeksel op hun lippen van al het gelebber op de huwelijksdag is nog niet eens droog! Ik heb een vaag vermoeden dat Dirk en Anneke dit jaar geen cadeautje van de Kerstman zullen ontvangen. Eigen schuld, dikke bult.

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.

Meer artikelen lezen over MAFS 2024 en de andere seizoenen van Married at First Sight

Jorit Henning

Jorit Henning is tv-recensent, redacteur en professioneel stuiterbal met een overdosis fantasie.
Schrijft het liefst voor lezers die de kunst beheersen om haar artikelen met een flinke korrel zout te lezen.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Married at First Sight / MAFS 2024 / Suzanne Blom en Bastiaan van Peppelenbos

Op televisie wordt seizoen 9 van Married at First Sight elke dinsdag en woensdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen van MAFS 2024 met koppels Malou Bronswijk en Sarath Tissingh, Jeppe Hondelink en Jantine van Dinther, Jeffrey Hanemaaijer en Jerney van Hasseld, Bastiaan van Peppelenbos en Suzanne Blom, David Stok en Kim Maurer, Anneke Santing en Dirk de Bode, Erik Boterman en Gerben Verregen terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 11 seizoen 9 Married at First Sight MAFS 2024