Carlo Boszhard spaart Anneke niet in het eindgesprek van Married at First Sight

In aflevering 14 van Married at First Sight is het moment suprême aangebroken voor het eindgesprek van het meest beruchte koppel van MAFS 2024: Anneke Santing en Dirk de Bode. De experts zijn op zijn zachtst gezegd not amused over de inzet van de bruid en schromen niet om dat te laten merken. Zelfs grappenmaker Carlo Boszhard trekt zijn lolbroek uit en voelt de vileine dame stevig aan de tand.

Als de cameraploeg bij Anneke op bezoek komt om wat beeldmateriaal te schieten heeft ze voor de gelegenheid een kleurig tuniekje met laag decolleté aangetrokken. De verwoede poging om als een jeugdige, onschuldige jongedame over te komen wordt echter teniet gedaan door de kreukels boven haar boezem. Ook de pootafdrukken die een monsterkraai aan de buitenkant van haar ooghoeken heeft achtergelaten doen vermoeden dat dit jonge groene blaadje al ruim een eeuw geleden van de boom is gepleurd.

Zijn de maniertjes van deze Married at First Sight deelneemster geloofwaardig?

Aan de kijkers van MAFS legt Anneke uit: ‘Ik vind het heel erg dat ik Dirk heb moeten kwetsen en heb daar heel veel om gehuild.’ Hoofdschuddend zit ik thuis vanaf mijn groene bank naar de televisie te kijken. De slecht opgevoerde act van de Married at First Sight deelneemster komt niet bepaald geloofwaardig over. Het is alsof Marijke Helwegen beweert dat ze nog nooit door het scalpel van een chirurg is geaaid. Geen hond die dat gelooft.

Anneke kijkt onschuldig de camera in en zegt met een lieflijk stemmetje: ‘Ik had beter aan de experts aan moeten geven, wat ik heel belangrijk vind in mijn leven.’ Het valt me op dat barbaarse bruid bij een aantal woorden de eindletter N benadrukt. Zou ze dit doen om haar verhaal extra kracht bij te zetten? Een knap staaltje ingestudeerd, maar volledig ineffectief gedrag. Net als de Colgate smile die werd ingezet om Dirk tijdelijks de huwelijksreis mentaal te martelen. Die lach deed denken aan een ouderwetse Telsell reclame: ‘It’s amazing Mike, a smile and a knife in one! Buy yours now for only 99 dollar!’

Anneke was verliefd op de trouwdag tijdens MAFS

Voor Married at First Sight expert Patrick van Veen is tijdens het eindgesprek al snel duidelijk dat Anneke vooral ‘verliefd was op het plaatje’ van de trouwdag. Dat ze Dirk erbij heeft gekregen is blijkbaar een lullige bijkomstigheid. Carlo Boshard vraagt haar: ‘Was het schijn? Als ik het daar zo zie staat daar een gelukkige vrouw en de bruidsjurk gaat uit en het is ook gelijk afgelopen, het sprookje is ook gelijk uit.’ De blik van Anneke verhard. Ze vindt de vraagstelling van Carlo duidelijk niet prettig.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen medelijden heb met Anneke. Mijn empathie gaat uit naar Dirk. Die arme man heeft zojuist min of meer te horen gekregen dat hij op de trouwdag de ontstoken blindedarm van de bruid is geweest. Dat wormvormige nutteloze aanhangsel, ook wel appendix genoemd. De overbodige homp orgaanvlees die iedereen bij een nare ontsteking liever kwijt dan rijk is.

Een laatste boodschap voor Dirk en Anneke

Het doet me verdriet om tijdens aflevering 14 van MAFS te horen dat Dirk de Bode zich erg schuldig voelt naar de zoons van Anneke Santing. Hij had hen aan het einde van de bruiloft beloofd om goed voor hun moeder te zorgen. Ik ben van mening dat hij zichzelf echt niets hoeft te verwijten. Hopelijk kan Dirk het knagende schuldgevoel gauw opzij zetten. 

Lieve Dirk, treur alsjeblieft niet, maar dank God op je blote knietjes dat dit huwelijk zo snel is gestrand. Richt je pijlen liever op een dame die jou wél als essentieel orgaan ziet. 

En voor wat Anneke betreft: Meid flikker in vredesnaam de spiegel die je van de boze stiefmoeder van Sneeuwwitje hebt gekocht weg. Dat ding zegt alleen wat je wil horen. Die spiegel stond niet voor niks voor een prikkie op Marktplaats. 

Meer artikelen lezen over MAFS 2024 en de andere seizoenen van Married at First Sight

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Jorit Henning

Jorit Henning is tv-recensent, redacteur en professioneel stuiterbal met een overdosis fantasie.
Schrijft het liefst voor lezers die de kunst beheersen om haar artikelen met een flinke korrel zout te lezen.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Married at First Sight / MAFS 2024 / Anneke Santing

Op televisie wordt seizoen 9 van Married at First Sight elke dinsdag en woensdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen van MAFS 2024 met koppels Malou Bronswijk en Sarath Tissingh, Jeppe Hondelink en Jantine van Dinther, Jeffrey Hanemaaijer en Jerney van Hasseld, Bastiaan van Peppelenbos en Suzanne Blom, David Stok en Kim Maurer, Anneke Santing en Dirk de Bode, Erik Boterman en Gerben Verregen terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 14 seizoen 9 Married at First Sight MAFS 2024