Kabouter Kwebbel verwart Kerstman met relatietherapeut tijdens opname MAFS

Deze week in MAFS zit Bastiaan hoog in zijn emoties omtrent Suzanne, lijkt Jeffrey last te hebben van constipatie en gaat Malou verkleed als kabouter Kwebbel naar Santa. Sinds Anneke en Dirk het strijdtoneel hebben verlaten is het wat rustiger in het liefdesprogramma, maar saai is het zeker niet. Tenminste, zolang we David en Kim buiten beschouwing laten, want die zijn in staat om zelfs een kinderdagverblijf vol adhd’ers nog in een diepe winterslaap te krijgen. Nu alle senioren uit Married at First Sight opgehoepeld zijn, hebben we eindelijk eens even ongestoord de tijd om de voortgang van een aantal deelnemers te analyseren.

Is het hart van MAFS deelneemster Suzanne ontoegankelijk voor Bastiaan?

De afgelopen dagen is er op social media heel veel geschreven over Suzanne, maar is ze echt zo’n emotieloos ijskonijn als beweerd wordt? Ik denk dat ze voor de camera heel anders is dan achter de camera. Waar sommige MAFS kijkers menen dat Suzanne Blom een muur om zich heen heeft en Bastiaan van Peppelenbos daardoor geen kans maakt, denk ik daar toch iets anders over. Suus heeft geen muurtje maar een drie meter brede slotgracht om zich heen gegraven. Zo eentje waar alligators vrolijk de schoolslag in zwemmen. 

Bastiaan maakt heus wel kans om de echte Suzanne te leren kennen, maar zal na zijn deelname aan Married at First Sight eerst een spoedcursus fierljeppen moeten ondergaan om met behoud van al zijn ledematen over de hongerige klapkaken van de krokodilachtigen te springen. Tja, ik vind het niet zo gek dat Bassie hoog in zijn emoties zit. Ik zou zelf ook niet bepaald staan te kwispelen van blijdschap om zoveel moeite voor een potentiële partner te doen. Pleur jij lekker op met je slotgracht en oubollige witte blouses die je stiekem uit de vitrage van je betovergrootmoeder hebt geknipt.

Heeft Malou tijdens de huwelijkreis een nieuwe therapeut gevonden?

In Finland was Malou in aflevering 12 van MAFS tijdens het bezoek aan Santa een beetje de kluts kwijt. Ze zag de Joulupukki Kerstman aan voor een expert uit Married at First Sight en besloot zonder enige vorm van gêne haar huwelijkse sores uit de doeken te doen. Die ouwe kerel kon direct als fulltime relatietherapeut aan de slag. Ik durf mijn linker kleine teentje erom te verwedden dat dit de eerste keer was dat iemand tegen de Kerstman heeft gezegd:’ I don’t am in love with him and I don’t feel the zsazsazoo.’ 

Het liefst zou ik het ontkennen, maar stiekem begin ik MAFS echtpaar Malou Bronswijk en Sarath Tissingh steeds leuker te vinden. Hun impulsieve uitspraken zijn soms ronduit hilarisch. Zoals Sarath die na aankoop van een verlichte muts zei: ‘Ik heb ook nog iets gekocht met lampjes, want mij zie je niet in het donker.’ Of het moment dat hij samen met zijn echtgenote de kont van een rendier aaide en de opmerking maakte: ‘Als je dieper voelt, is ‘ie warm.’

Van deze Married at First Sight deelneemster kunnen we nog wat leren

Dankzij de beelden van David Stok en Kim Maurer hebben we deze week bij MAFS kunnen leren hoe je op een nette manier ‘houd je bek!’ zegt. Als iemand vraagt ‘wat gaat er door je heen?’, dan zeg je gewoon ‘dat stil zijn fijner is’. Na het schrijven van dit artikel ga ik Kim een mailtje sturen om te vragen of ze me een masterclass subtiliteit wil geven. Dat is iets wat mijn ouders bij de oprichting van mijn bestaan zijn vergeten. Dat komt ervan als je tijdens de zomervakantie kindjes maakt op een lek luchtbed.

Misschien wil Gerben Verregen ook wel meedoen met het lesprogramma politiek correct lullen en kunnen we de kosten delen. Hij heeft in Married at First Sight immers uitgebreid gedemonstreerd hoe je zonder enige kennis van de Finse taal aan de gids van een museum kunt duidelijk maken dat je een schilderij foeilelijk vindt. Ik begrijp dat hij als gay niet zit te wachten op een kunstwerk dat een dameskruis met ontsnapte schaamharen tot in detail afbeeld. 

Valt Jerney alsnog voor Jeffrey tijdens de opname van MAFS?

Voor Married at First Sight deelnemers Jeffrey Hanemeijer en Jerney van Hasseld is de huwelijksreis bijna afgelopen en op de valreep is ze nog voor hem gevallen. Wellicht hadden de makers van het programma voorafgaand aan de reis wat betere instructies moeten geven, want de kersverse bruid viel op de straatstenen in plaats van in de armen van MAFS echtgenoot Jeffrey. Nou ja, misschien maar beter ook. Wie wil er nu een kerel die de helft van de tijd kijkt alsof hij ernstige last heeft van constipatie? Daar krijg je als vrouw op den duur toch ook de schijt van.

Meer artikelen lezen over MAFS 2024 en de andere seizoenen van Married at First Sight

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Jorit Henning

Jorit Henning is tv-recensent, redacteur en professioneel stuiterbal met een overdosis fantasie.
Schrijft het liefst voor lezers die de kunst beheersen om haar artikelen met een flinke korrel zout te lezen.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Married at First Sight / MAFS 2024 / Malou op weg naar Santa in Finland

Op televisie wordt seizoen 9 van Married at First Sight elke dinsdag en woensdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen van MAFS 2024 met koppels Malou Bronswijk en Sarath Tissingh, Jeppe Hondelink en Jantine van Dinther, Jeffrey Hanemaaijer en Jerney van Hasseld, Bastiaan van Peppelenbos en Suzanne Blom, David Stok en Kim Maurer, Anneke Santing en Dirk de Bode, Erik Boterman en Gerben Verregen terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 12 seizoen 9 Married at First Sight MAFS 2024