De laatste uren voordat orkaan Malou het groepsdiner van MAFS op zijn kop zet

De wind steekt langzaam op, de lucht wordt donker en de eerste regendruppels vallen naar beneden. Nietsvermoedend kletsen MAFS tortelduifjes Jeppe, Jantine, Jeffrey en Jerney gezellig bij zonder in de gaten te hebben dat orkaan Malou elk moment kan losbarsten. Terwijl Sarath zichzelf alvast aan de vloer verankert met tentharingen, zit David het evaluatiegesprek met Kim nog te analyseren. Zijn de deelnemers van Married at Sight goed voorbereid voor de storm of moet het KNMI een extra weeralarm uitgeven?

Heeft MAFS deelnemer Bastiaan echt niet door dat Suzanne geen interesse heeft?

Met frisse tegenzin zit ik thuis voor de buis naar de beelden te kijken voorafgaand aan het groepsdiner. Ik heb honger, maar voordat er gegeten kan worden krijgen de kijkers van MAFS eerst nog wat oersaaie beelden van Bastiaan van Peppelenbos en Suzanne Blom door hun strot geduwd. Het liedje Why Tell Me Why van zangeres Anita Meijer begint spontaan af te spelen in mijn hoofd. Als Bastiaan vol trots voor de camera vertelt dat zijn relatie vooruit gaat, verandert de muziek in Crazy van Britney Spears. Ik weet niet hoe dik de plaat voor de kop van deze kerel is, maar dat het van zeer degelijk materiaal is gemaakt is een feit. Mijn God zeg, er is niet doorheen te komen.

De ijskoude hints van Suzanne lijken niet te landen bij Bastiaan. Zelfs als ze in een monstertruck over die man heen zou rijden denkt hij nog dat de relatie de goede kant op gaat. Terwijl Bassie de poes van Suus bevredigt, zoek ik intussen op Google naar een webshop die met spoed een megafoon kan leveren. Wellicht komt met behulp van een geluidsversterkend apparaat de boodschap wel bij hem aan. Met de poes van Suus bedoel ik overigens niet de naar vis riekende poes, maar de miauwende katachtige van Suzanne.

Married at First Sight presentator in gesprek met Malou

Carlo Boszhard is speciaal voor deze aflevering van MAFS afgereisd naar Malou Bronswijk en MamaLou. Hij wil de ex van Sarath overhalen om naar het groepsdiner te komen en probeert haar in te laten zien dat er ook leuke momenten waren tijdens het huwelijk. Ook moeders doet een duit in het zakje door te zeggen dat ze het ‘wel een leuk feestje’ vond. Bij het horen van deze woorden popt er een visuele herinnering op aan moeder Loutje die op roze Crocs hossend door de feestzaal danste. Ik sluit de zoekopdracht naar een megafoon af op Google en open mijn mailbox om een e-mail te sturen.

Beste RTL4,
Kunnen jullie alsjeblieft een cameraploeg in de woonkamer van de moeder van Malou zetten als het Eurovisie Songfestival wordt uitgezonden?
Met vriendelijke groet,
Tv-Vrouw

Met gepaste trots druk ik op de verzendknop. Misschien moet ik ook even Aldi een mailtje sturen om te vragen of ze de wijn die week in de aanbieding willen gooien. Wat denken jullie? Is televisiekijkend Nederland klaar voor een tipsy gabberende MamaLou op roze Crocs?

Het slaapverwekkende gesprek van David en Kim

In afwachting van het groepsdiner en het Eurovisie Songfestival probeer ik me weer te concentreren op de aflevering van Married at First Sight. Dat valt echt niet mee, zeker als het functioneringsgesprek van David Stok in beeld komt. De argumenten van Kim Maurer zijn al net zo futloos als de man waar het over gaat. Het glitterboekje maakt het ook niet bepaald makkelijk om de constructieve kritiek van de schooljuf serieus te nemen.

Net op het moment dat ik dreig in slaap te sukkelen weet Jeppe Hondelink weer wat leven in de brouwerij te brengen. De publieksfavoriet van MAFS demonstreert aan Jantine hoe hij de bloemen in de vaas ‘gedingest’ heeft. Jeppe maakt op- en neergaande handbewegingen die doen suggereren dat hij bij de stal van boer Piet is langs geweest en daar Bertha5 heeft gemolken.

Terwijl ik luidkeels het lied Boer wat zeg je van mijn kippen? zing, besluit ik RTL4 nog een mailtje te sturen met de vraag of ze alsjeblieft de volgende aflevering van Married at First Sight in gebarentaal uit willen zenden. Met Jeppe als gebarentolk wordt de tirade van orkaan Malou dubbel genieten.

Meer artikelen lezen over MAFS 2024 en de andere seizoenen van Married at First Sight

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Jorit Henning

Jorit Henning is tv-recensent, redacteur en professioneel stuiterbal met een overdosis fantasie.
Schrijft het liefst voor lezers die de kunst beheersen om haar artikelen met een flinke korrel zout te lezen.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Married at First Sight / MAFS 2024 / Malou Bronswijk en moeder

Op televisie wordt seizoen 9 van Married at First Sight elke dinsdag en woensdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen van MAFS 2024 met koppels Malou Bronswijk en Sarath Tissingh, Jeppe Hondelink en Jantine van Dinther, Jeffrey Hanemaaijer en Jerney van Hasseld, Bastiaan van Peppelenbos en Suzanne Blom, David Stok en Kim Maurer, Anneke Santing en Dirk de Bode, Erik Boterman en Gerben Verregen terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 15 seizoen 9 Married at First Sight MAFS 2024