De ogen van MAFS heren Gerben, David en Bastiaan zijn eindelijk opengegaan!

Tijdens aflevering 21 van Married at First Sight viel er weinig te lachen. Het zat vol met serieuze gesprekken en de deelnemers schreven brieven die eigenlijk slechts een uitvergroting waren van wat de trouwe kijkers van het programma al veel eerder ontdekt hadden. Erik heeft zich tegenover MAFS echtgenoot Gerben gedragen als een derderangs acteur, Jeffrey toonde weinig affectie voor Jerney en de vlinders van Kim & David en Suzanne & Bastiaan hebben al na enkele dagen huwelijk besloten om suïcide te plegen. 

Een bloedserieuze aflevering van Married at First Sight

‘Meine gute… Ik heb nu al een storing’, was de reactie van MAFS deelneemster Suzanne op de opdracht om een brief te schrijven voor Erik en Gerben. Het is precies het gevoel dat ik nu ook heb op woensdagochtend om 6:00. Met een duffe kop en nog gehuld in een blauwe pyjama zit ik achter de laptop om een artikel voor de lezers van Tv-Vrouw te schrijven, maar de inspiratie is ver te zoeken. Als een katatone Koos Inspiratieloos staar ik naar het witte vlak op het beeldscherm. De enige gedachte die in mijn hoofd opkomt na het zien van Married at First Sight is dat vrijgezel zijn helemaal zo slecht nog niet is.

Ik hoop vanuit de grond van mijn hart dat Gerben, David en Bastiaan na hun deelname aan MAFS ook tot de conclusie zijn gekomen dat je beter gelukkig kunt zijn als single dan je eenzaam voelen in een relatie. Als er iets is wat ik de heren gun is het boosheid, hoe krom dat ook klinkt. Wees maar eens goed pissig, des donders, duivels, furieus, gallig, gallisch, geïrriteerd, gepikeerd, getergd, giftig, grammoedig of zelfs gramstorig. Misschien wel hels, iebel, op de kast gejaagd, knorrig, kokend van woede, kolerig, korzelig, kregel, kribbig, kwaad, laaiend, link of bloedlink.

Heren grijp jezelf bij je lurven en haal kracht uit deze heftige emotie. Boosheid kan je helpen om jezelf op waarde te schatten, de lat in het vervolg hoger te leggen en nooit meer genoegen te nemen met iemand die jou het gevoel geeft niet de moeite waard te zijn.

Wat kunnen zowel de kijkers als Gerben, David en Bastiaan leren van MAFS?

Blijkbaar is het welbekende onderbuikgevoel een prima raadgever als het gaat om de liefde. Gerben, David en Bastiaan voelden diep van binnen dat er iets niet helemaal pluis was in de manier waarop ze behandeld werden door hun matches. Toch staken zij in eerste instantie als een kudde struisvogels hun kop metersdiep in het zand waardoor de pijn uiteindelijk twee keer zo hard aankwam toen bleek dat Erik, Kim en Suzanne helemaal geen behoefte hadden om met hen te viezelevozelen. 

Wat we van seizoen 9 van Married at First Sight hebben kunnen leren is dat je met struisvogelgedrag geen donder opschiet. Het enige wat het je oplevert, is geïrriteerde ogen, een verruïneerd kapsel en een bek vol met zandkorrels. Misschien ligt het aan mij en ben ik gewoon een simpele droogkloot, maar dan is de waarheid onder ogen zien toch veel minder pijnlijk. Of heb ik het nu mis?

Aan iedereen die ooit is gekwetst in de liefde zou ik willen meegeven: vertrouw op je gevoel! Als je met een persoon omgaat en merkt dat je steeds onzekerder wordt, pak dan alsjeblieft je biezen. Ren zo hard dat je zelfs een haas met een lijntje speed in zijn donzige neusgaatjes nog met gemak inhaalt. Kijk niet meer achterom! Terwijl jij doorgaat met je leven, krijgt je ex vanzelf wel een keer karma op bezoek. Het enige wat jij hoeft te doen is gelukkig zijn met jezelf. En mocht je toch op een zwak moment de neiging krijgen om terug te rennen naar je ex onthoud dan dit: Je ex terugnemen is als een hoop stront terug in je kont proberen te proppen.

Meer artikelen lezen over MAFS 2024 en de andere seizoenen van Married at First Sight

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.

Jorit Henning

Jorit Henning is tv-recensent, redacteur en professioneel stuiterbal met een overdosis fantasie.
Schrijft het liefst voor lezers die de kunst beheersen om haar artikelen met een flinke korrel zout te lezen.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Married at First Sight / MAFS 2024 / Gerben Verregen

Op streamingdiensten Videoland en NLziet is seizoen 9 van Married at First Sight met MAFS 2024 deelnemers Gerben Verregen, Erik Boterman, Suzanne Blom, Bastiaan van Peppelenbos, Kim Maurer, David Stok, Malou Bronswijk, Sarath Tissingh, Jeppe Hondelink, Jantine van Dinther, Jeffrey Hanemaaijer, Jerney van Hasseld, Dirk de Bode en Anneke Santing terug te zien.

Home » Televisie » aflevering 21 seizoen 9 Married at First Sight MAFS 2024