Gooische moeder Pauline in tranen in Chateau Meiland VIPS

Het fijnste slaap je doorgaans onder je eigen zure lappen in dat licht doorgezakte kuiltje van je matras. Toch durven Dave von Raven en Pauline Wingelaar het aan om een nachtje te gaan logeren bij Martien Meiland en zijn familie in Chateau Meiland VIPS. De grote droom van zanger Dave komt uit tijdens het logeerpartijtje, terwijl een waarzegster tv-persoonlijkheid Pauline tot tranen toe weet te ontroeren met een pittige uitspraak.

Dave von Raven en Pauline Wingelaar te gast in Chateau Meiland VIPS

Pauline Wingelaar is bekend met het fenomeen van een eigen realityserie. Van 2008 tot 2010 was ze te zien in Echte Gooische Meisjes, waar in 2020 een spin-off van op Videoland verscheen: Echte Gooische Moeders. De moeder van twee zoons lijkt qua hysterie wel wat op Martien en Maxime Meiland, al zou ik haar verder op geen enkele manier willen vergelijken met de poppenkastspelers van Chateau Meiland VIPS.

Ik ben gek op Pauline. Haar grove humor en zelfspot hebben me tijdens Echte Gooische Moeders herhaaldelijk doen gieren van de lach. Als je uit het Gooi komt, een aardappel in je strot hebt en dure kleding draagt, ben je niet per definitie een arrogant mokkel. De Rotterdammer Dave von Raven, die vooral bekend is vanwege zijn band The Kik, heeft geen van de bovenstaande Gooische kenmerken. De enige overlap die hij heeft met Pauline is humor. Bakken vol cynische ‘droogkloothumor’ en dat is waar wij bij Tv-Vrouw nu eenmaal van houden.

Dave von Raven geeft er met Martien en Maxime Meiland een slinger aan

Erica en Montana nemen Pauline Wingelaar mee naar een waarzegster in Chateau Meiland VIPS. De Gooische moeder, die nooit bang is haar kwetsbaarheid te tonen, breekt als de paragnost haar vertelt dat het zieltje van haar overleden dochtertje bij haar terug zal keren in het aardse bestaan. Persoonlijk vind ik het een nogal heftige uitspraak. Het klinkt bijna als een belofte en daar kun je als het om zo’n teer onderwerp gaat niet voorzichtig genoeg mee zijn. Het moment is wat mij betreft dan ook een beetje te intiem voor een Chateau Meiland aflevering. Het geeft me een ongemakkelijk gevoel.

Nadat Dave met Martien en Maxime Meiland orgel heeft mogen draaien, kan zijn dag niet meer stuk. Hij heeft een immense fascinatie voor draaiorgels en de Meilandjes hadden hem niet gelukkiger kunnen maken. Dit doet me herinneren naar de 50ste verjaardag van mijn moeder. Ik had samen met mijn broer een draaiorgel geregeld die pal voor haar huis stond te tingelen.  De muzikant had de rest van de dag blijkbaar weinig op de planning staan, want hij bleef maar draaien en draaien. Het heeft ons nog eens 50 gulden gekost om hem ervan te overtuigen dat het nu echt welletjes was geweest. Sodemieter op met je getingel.

Zou de waarzegster me kunnen helpen?

Ondanks mijn sympathie voor de Chateau Meiland VIPS gasten Dave von Raven en Pauline Wingelaar, ben ik net zo opgelucht dat de aflevering is afgelopen als toen de draaiorgelman eindelijk besefte dat hij op moest rotten. Mijn hemel, wat een stel druktemakers bij elkaar. Zwaar overprikkeld van alle hysterie en het geschreeuw druk ik de televisie uit. Kan de paragnost misschien voorspellen of ik volgend seizoen van de Meilandjes weer de klos ben om erover te schrijven? Dan kan ik maatregelen nemen…

Klik hier om naar alle artikelen over Chateau Meiland te gaan.

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Chateau Meiland VIPS / 2024

Het programma Chateau Meiland VIPS wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingdiensten KIJK en NLziet is de aflevering met Dave von Raven en Pauline Wingelaar terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 1 Chateau Meiland VIPS 2024