Gordon en Berget zetten pension Code Rosé op stelten in Chateau Meiland VIPS

Deze week in Chateau Meiland VIPS zijn kamer 4 en 5 van pension Code Rosé in Noordwijk gereserveerd voor Gordon Heukeroth en Berget Lewis. Wie heeft er in hemelsnaam bedacht dat het een goed idee zou zijn om Martien en Goor, die in menig – irritantste kerels – lijstje staan bij elkaar te zetten in een tv-programma?

Gordon Heukeroth zet in Chateau Meiland VIPS direct de toon

Gordon heeft last van zijn knie en stapt bij aankomst uit de auto met krukken. Ook zonder de zere knie oogt hij al ouwelijk door zijn kapsel. De eerste seksueel getinte grap is een feit als Martien vraagt wat er is gebeurd. ‘Standje 69’, giert Goor het uit. De toon is onmiddellijk gezet. Zodra de zanger eenmaal binnen is bij de familie Meiland kopt hij er alvast in dat, ondanks dat hij in een afkickkliniek heeft gezeten, gewoon een glaasje wijn drinkt. Het maakt in principe ook niet zoveel uit wat hij wel al dan niet doet, kritiek zal er altijd zijn op de Amsterdamse dramatoloog.

Het is namelijk zo dat je zowel Martien Meiland als Gordon geweldig vindt óf een gruwelijke takkenhekel aan ze hebt. Erg veel grijs gebied is er niet als het om de nogal uitgesproken types gaat. Waar pa Meiland voor mij in de laatste categorie valt, balanceert Gordon op de grenslijn voor mij. Laat ik het zo zeggen, ik moet vaak onbedaarlijk lachen om zijn humor, maar het irriteert mij mateloos als hij in zijn dramatische slachtofferrol valt. Ook het volledig stuk gaan om je eigen grappen kietelt bij mij enkele zenuwuiteinden.

Berget Lewis bekent de familie Meiland niet te kennen

Berget Lewis windt er geen doekjes om als ze in Chateau Meiland Vips eerlijk opbiecht nooit naar welke versie dan ook van het reality programma over de familie Meiland te hebben gekeken. Ik ben onmiddellijk jaloers op haar. Wat moet het heerlijk zijn om volledig blanco in deze hysterie te stappen. Het heeft haar ongetwijfeld gered van een aantal slapeloze nachten in de aanloop naar het logeerpartijtje toe.

Erica en Montana Meiland nemen Berget Lewis mee naar de nagelsalon. Op weg daar naartoe vertelt de zangeres dat haar tweelingbroer de gehele zwangerschap op haar hoofd in de baarmoeder heeft vertoefd waardoor haar fontanel niet open stond. Een medische aandoening waardoor ze 15 jaar lang diverse malen moest worden geopereerd. Het verhaal had voor mijn gevoel beter bij Gordon gepast en had wellicht één en ander aan gedrag kunnen verklaren.

Even bijkomen met een optreden van Berget Lewis

Zangeres Berget Lewis, wiens aanwezigheid in Chateau Meiland VIPS wat overschaduwd wordt door Gordon, geeft na het avondeten een voorproefje op haar nieuwe theatertour met een miniconcertje. We kunnen concluderen dat haar dichte fontanel geen nadelige gevolgen heeft gehad voor haar zangkwaliteiten. Lieve hemel, wat een strot heeft die vrouw en wat een verademing na al het hysterische gegier van de hele dag.

Dat Martien Meiland en Gordon het zo vreselijk gezellig hebben samen in Chateau Meiland VIPS resulteert al direct na uitzending met een bericht in de media dat de twee bovenmatig gecharmeerd zijn van elkaar. Kolder, ik zie helemaal niets van donder en bliksem en voor één keer in mijn leven ga ik een lans slaan voor Martien Meiland. Waarom zou de pension Code Rosé eigenaar het hele varken binnenhalen als hij alleen maar trek in worst heeft?

Klik hier om naar alle artikelen over Chateau Meiland te gaan.

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Chateau Meiland VIPS / Gordon Heukeroth / 2024

Het programma Chateau Meiland VIPS wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingdiensten KIJK en NLziet is de aflevering met Koen Kardashian en Catherine Keyl terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 1 Chateau Meiland VIPS 2024