Frans overvallen door verrassingen in De Bauers – 20 Jaar Later

Hoe harder je roept iets niet te willen, des te groter de kans dat het leven óf je vrouw je er mee om de oren slaat. Dat besef daalt bij Frans in De Bauers – 20 Jaar Later al in tijdens het ochtendgloren als Mariska hem ontbijt op bed serveert. Hij wil op zijn 50ste verjaardag vooral geen poespas, maar gewoon een hapje eten met zijn gezin en een lekker taartje. Nou Bauer, ik heb een boodschap voor je: dat loopt net even anders.

Een creepy begin van Frans zijn 50ste verjaardag in De Bauers – 20 Jaar Later

Nog voor Frans officieel jarig is, wordt hij door een dozijn Abrahams belaagd in zijn eigen huis. Ik vind maskers echt creepy en blijk niet de enige te zijn, want ook de zanger geeft toe het op een gegeven moment eng te vinden. Het is de bedoeling dat hij raadt wie er achter de maskers verscholen zitten. Het lag natuurlijk in de lijn van de verwachting dat het zijn zoons, schoondochters, vrouw en beste vriend zijn met wie Bauer om stipt 00.00 het glas heft op zijn verjaardag.

Na een kort nachtje en ontbijt op bed sommeren Mariska en haar zoons in De Bauers – 20 Jaar Later Frans mee te komen. Gelukkig mag hij nog wel even zijn lullige pyjamaatje verwisselen voor een broek en een overhemd. Er is een vrachtwagen vol met heliumballonnen in huis en de tuin gedrapeerd. Het zijn er zo gruwelijk veel dat ik even verwacht een reallife versie van de film Up te zien ga krijgen. Je weet wel, die animatiefilm waarin een huis aan heliumballonnen de lucht in gaat. Ondanks dat Frans expliciet had aangegeven geen gesodemieter te willen geniet hij zichtbaar.

Mariska Bauer maakt het nog veel gekker

Na een bakkie koffie met een puntje taart genuttigd te hebben met de familie heeft Mariska georganiseerd dat er een complete fanfare de tuin binnen dendert met wederom een heel arsenaal aan Abrahams. Het blijken de fans van Frans Bauer te zijn die hem weten te ontroeren met een liedje en een gouden microfoon aan een kettinkje. Daar zit je favoriete tikgeit dan met een doos tissues mee te janken met Frans Bauer. Veel gekker wordt het voor mij niet meer op donderdagavond.

Voor Frans Bauer wordt het echter nog veel gekker, als er versierde bus met zijn kop er op voor komt rijden. Eindelijk krijgt hij wat hij graag wilde, ze gaan met het gezin lekker een hapje eten. Van onderuitgezakt uitbuiken op de bank na deze intensieve dag is echter geen sprake, want de partybus zet koers richting Ahoy in Rotterdam. Frans heeft geen idee wat hem nu weer te wachten staat tot hij zichzelf levensgroot op de voorgevel van Ahoy ziet schitteren. ‘What the fuck? Daar sta ik op!’, roept hij verbaasd uit.

Alles is liefde

Frans barst in tranen uit en uiteraard ben ik weer solidair. ‘Jullie hebben me goed te pakken’, zegt hij tegen Mariska en zijn zoons in De Bauers – 20 Jaar Later. Niet alleen jouw hoor kerel, ik zag ook niet aan komen dat ik mijn achtste tissue al vol zou snotteren ver voor de aftiteling. Op dat moment weet hij nog niet dat er binnen in Ahoy, vrienden en collega’s klaarstaan om hem een privéconcert te geven. Een prachtige afsluiter van een memorabele dag voor Fransie.

Je kan zeggen wat je wil, maar nondeju die Mariska weet wel hoe ze een feestje moet organiseren. Voor de teutemeteuten die nu roepen ‘Ja, maar weet je dat allemaal kost, dan kan een normaal mens allemaal niet betalen!’ Nee, dat klopt. Ik ben er echter van overtuigd dat de rijkdom op een dag als deze niet in dure ballonnencreaties, fancy taarten of cadeaus zit, maar in de liefde van en voor Frans zijn gezin. En dat druipt er aan alle kanten vanaf …

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Avrotros / De Bauers – 20 Jaar Later / Mariska en Frans Bauer / 2024

Op televisie wordt De Bauers – 20 Jaar Later elke donderdag om 20:34 uitgezonden op NPO 1 en op streamingdiensten NPOplus en NLziet kun je de realitysoap van Frans en Mariska Bauer en zoons Frans jr., Jan, Christiaan en Lucas terugkijken.

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 1 De Bauers - 20 Jaar Later 2024