Denken de makers van Kopen Zonder Kijken dat de kijkers achterlijk zijn?

Ongeloofwaardig, dat is het eerste woord wat in mijn hoofd opkomt bij het eindresultaat van Kopen Zonder Kijken met Noud en Alisha in Tilburg. Ik weet niet wie de makers van het RTL4 programma voor de gek willen houden, maar de kijkers zullen zeker niet in het trucje van seizoen 7 trappen.

Martijn Krabbé verrast de deelnemers met het goede nieuws

De geloofwaardigheid van Kopen Zonder Kijken dondert eigenlijk al direct in elkaar zodra Noud en Alisha de deur opendoen. Twee twintigers die met een grote grijns in de deurpost staan en met net iets te veel enthousiasme ‘hallooo’ roepen. Ze wonen in een appartement en vanuit de hal niet zichtbaar wie er voor de deur staat. Als Alisha er dan ook nog eens een schepje bovenop doet door te zeggen ‘dit meen je niet, we waren helemaal niet voorbereid’, begin ik ernstig te twijfelen of het koppel niet vooraf is ingelicht. Maar goed, laten we het programma het voordeel van de twijfel geven. Wellicht is het jonge koppel echt verrast dat Martijn Krabbé komt vertellen dat ze mee mogen doen.

De deelnemers van Kopen Zonder Kijken scoren echter wel punten voor creativiteit door niet enkel moodboards te maken, maar ook zelfgebakken gelukskoekjes tevoorschijn toveren voor Bob Sikkes, Alex van Keulen en Roos Reedijk. Dat de beroemde tv-makelaar vervolgens bijna stikt in het taaie koekje zullen we voor het gemak even buiten beschouwing laten. De moodboards vallen in de smaak bij Roos die opgetogen ‘hotel chique’ kirt. Blijkbaar is hotel chique de opvolger van de uitgemolken visgraatvloeren van vorig seizoen.

Noud en Alisha liggen qua interieursmaak op één lijn, maar over de locatie waar hun droomhuis moet staan verschillen de meningen. Hij wil in Tilburg wonen en zij in Eindhoven. Het huis moet een inhoud hebben van minimaal 120 vierkante meter, 3 slaapkamers, een tuin en gelegen zijn in een sfeervolle rustige straat. Het budget is 425.000 euro. Het lukt Alex van Keulen om een woning in Tilburg te scoren voor 399.000 euro. Tot zover nog best geloofwaardig, toch?

mensrelatie_300x250_v2

Kijkersbedrog in Kopen Zonder Kijken?

Het konijn wat Bob Sikkes en Roos Reedijk vervolgens uit hun hoed toveren is echter net zo geloofwaardig als vliegende eekhoorns op een warme zomerdag. Kopen Zonder Kijken deelnemers Noud en Alisha huurden hun vorige appartement volledig gemeubileerd. Hierdoor hebben ze voor de benedenverdieping van het nieuwe huis slechts een eigen broodplank, koffiezetapparaat en vuilnisbak. Voor 26.000 euro verrassen Bob en Roos het koppel met een gloednieuwe keuken, nieuwe badkamer, vloeren, een complete uitzet aan meubels, gordijnen, verf, verlichting én een wijnklimaatkast.

Ja, lees de laatste zin van de voorgaande alinea nog maar eens goed. Hoe is het in vredesnaam mogelijk om een verbouwing + interieur te kopen voor 26.000 euro? De enige persoon op aarde die zoveel spullen kan leveren voor dat bedrag is Sinterklaas. En dan alleen nog als je trouw in de hoogbejaarde goedheiligman gelooft. Gezien het gebrek aan witte baarden van Martijn Krabbé en consorten komt het eindresultaat van Kopen Zonder Kijken in Tilburg daardoor deze week heel ongeloofwaardig over. 

Wees als programmamakers gewoon eens eerlijk. Zeg dat de boel zo goedkoop geleverd is dankzij de vele sponsoren die de kijkers tot in den treure door de strot geduwd worden. Dan zal ik eerlijk bekennen dat de gunmetal kranen en het imitatiemarmer van Roos mij na 4 afleveringen van seizoen 7 al chronische jeuk hebben opgeleverd op plaatsen die nog nooit het daglicht hebben gezien.

Klik hier om naar alle artikelen over Kopen Zonder Kijken 2024 en voorgaande jaren te gaan.

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.

Jorit Henning

Jorit Henning is tv-recensent, redacteur en professioneel stuiterbal met een overdosis fantasie.
Schrijft het liefst voor lezers die de kunst beheersen om haar artikelen met een flinke korrel zout te lezen.

Beeld bron:  Still Tv RTL4 / Kopen Zonder Kijken / seizoen 7 / 2024 / Alex van Keulen en Bob Sikkes

Op televisie wordt seizoen 7 van Kopen Zonder Kijken elke maandag op 20:32 op RTL4 uitgezonden en op streamingdiensten Videoland en NLziet is de aflevering met Noud en Alisha uit Tilburg terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 7 Kopen Zonder Kijken 2024