Roos Reedijk kiest een wel heel eigenaardig behangetje in Kopen Zonder Kijken

Kopen Zonder Kijken styliste Roos Reedijk is helemaal in haar nopjes met het regenbooggezin van Berend, Melle en Sanne. De deelnemers van deze week zoeken twee huizen om hun zoontje Elio in groot te brengen en geven Alex van Keulen de meest gecompliceerde zoekopdracht van zijn leven. Weet de makelaar het gezin blij te maken? En schiet Roos niet een klein tikkeltje door in haar enthousiasme bij het horen van het woord regenboog?

Alex van Keulen moet zoeken naar een speld in een hooiberg in Kopen Zonder Kijken

‘Gooi jullie bingokaarten maar aan de kant, want deze vakjes hebben jullie nog nooit aangekruist.’ Bij het horen van de woorden van Berend is mijn nieuwsgierigheid meteen gewekt. Terwijl ik gauw mijn bingokaart in de vuilnisbak gooi, belt Alex van Keulen naar de spoedlijn van de huisartsenpost voor een receptje valium. Bij het horen van de woonwensen van het gezin druppelt bij de beroemde tv-makelaar het zweet vanuit zijn nekharen linea recta zijn schoenen in. Twee huizen op loopafstand van elkaar scoren in Amersfoort is een uitdaging. Zeker voor een budget van rond de drie en een halve ton per woning. Gelukkig past Soest en bepaalde wijken van Leusden en Baarn ook op het verlanglijstje van het allereerste regenbooggezin van Kopen Zonder Kijken.

Om te voorkomen dat Alex met gierende banden het programma verlaat en nu al met vervroegd pensioen achter de geraniums gaat zitten, wordt de concessieklok op 12 weken gezet. De kalmeringspilletjes die de makelaar heeft gehad van de dokter hebben een buitengewoon positief effect op zijn humeur. Bij het bezichtigen van een huis gaat hij helemaal stuk om een paar wandplankjes die boven het toilet hangen. Er hangt een smal rolgordijn voor de planken waardoor het een soort geheim magazijn is voor wc-rollen. Nu moet ik wel bekennen dat het recept valium slechts een vermoeden is mijnerzijds. 

De woning die Alex bezichtigt is, ondanks het geweldige pleerollen depot, niet geschikt voor het regenbooggezin en er zit niets anders op dan het zoekgebied uit te breiden. Zodra Berend, Melle en Sanne de stad Arnhem als locatie toevoegen heeft de Kopen Zonder Kijken makelaar beet. Er worden twee leuke huizen gekocht en er zijn nog genoeg centen over voor Bob de Bouwer Sikkes om zich uit te leven. De vaders zijn zelfs zo enthousiast dat ze het budget verhogen. Moeder Sanne is genoodzaakt om het budget te verlagen, maar dat mag de pret niet drukken.

mensrelatie_300x250_v1

Roos Reedijk geeft de huizen van het regenbooggezin kleur

Tot zo ver het goede nieuws over aflevering 3 van het populaire RTL4 programma. Het slechte nieuws is dat Kopen Zonder Kijken styliste Roos Reedijk bij het horen van het woord regenboog iets te ver doorslaat in haar enthousiasme. Als een doldwaze kunstenaar gaat ze aan de slag met verf. Een kloddertje geel hier, een kloddertje blauw daar en binnen een mum van tijd ziet het huis van de mannen eruit alsof er een zak Skittles is ontploft in de woonkamer. 

Bij de woning van Sanne leeft de styliste zich uit door een uniek behangetje op de muur van de slaapkamer te lijmen. Ik weet niet zo goed hoe ik de print het beste kan omschrijven zonder vulgair te klinken. Het lijkt net alsof er drie dozijn ontsnapte vrouwelijke geslachtsdelen op de muur zijn geprint. Na de onthulling van het kunstwerk van Roos barst Sanne in tranen uit. Begrijpelijk, ik zou ook janken als er een vaginabehangetje boven m’n nest hangt. Of is Sanne wellicht daadwerkelijk blij met het eindresultaat? Hoe dan ook, mocht ze nachtmerries krijgen van de flamoezenparade boven haar kop, dan heeft Alex vast nog wel een kalmerend pilletje over.

Klik hier om naar alle artikelen over Kopen Zonder Kijken 2024 en voorgaande jaren te gaan.

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.

Jorit Henning

Jorit Henning is tv-recensent, redacteur en professioneel stuiterbal met een overdosis fantasie.
Schrijft het liefst voor lezers die de kunst beheersen om haar artikelen met een flinke korrel zout te lezen.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Kopen Zonder Kijken / seizoen 7 / Sanne / 2024

Op televisie wordt seizoen 7 van Kopen Zonder Kijken elke maandag om 20:32 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingdiensten Videoland en NLziet is de aflevering met regenbooggezin Berend, Melle, Sanne en het bijzondere behang van Roos Reedijk terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 7 Kopen Zonder Kijken 2024