Kopen Zonder Kijken breekt met het stereotype deelnemers, nu Roos nog

Als alleenstaande moeder een betaalbare eengezinswoning in Hilversum vinden leek haast een onmogelijke zoektocht en daarom besloot Alethea om Martijn Krabbé en het team van Kopen Zonder Kijken om hulp te vragen. Met de magie van makelaar Alex van Keulen, de handige handjes van bouwkundige Bob Sikkes en een kleurexplosie van styliste Roos Reedijk komt alles altijd op zijn pootjes terecht. Of toch niet?

Bewust alleenstaande moeder Alethea doet het zonder partner in Kopen Zonder Kijken

De deelneemster van deze week komt over als een zelfstandige vrouw die weet wat ze wil. Toen Moeder Natuur aan haar eierstokken kwam rammelen en er in geen velden of wegen een leuke vent te bekennen was, nam Alethea het heft in eigen handen. Ze ging een traject in om met medische hulp bewust alleenstaande moeder te worden. Novee werd geboren en enkele jaren later kwam Ma Natuur langs om een tweede maal op hormonale wijze de eierstokken van Alethea te terroriseren. Het bliksembezoek was het begin van een avontuur dat uiteindelijk met hulp van het ziekenhuis leidde tot het ontstaan van dochtertje Leah. 

Bewust alleenstaande moeder, je kunt er van vinden wat je wilt. Zielig dat de meisjes geen vader hebben? Misschien, maar een kijkje op een willekeurig schoolplein doet leren dat niet elke vader ook daadwerkelijk een aanwinst is in het leven van een kind. Ik zou er persoonlijk zelf niet voor kiezen, maar ik moet toegeven dat een kerel uit een potje eigenlijk stiekem een stuk aantrekkelijker klinkt dan een flatulente vent in je nest. 

Alex van Keulen vindt in Hilversum de oplossing om de hoek

Een compromis sluiten met Moeder Natuur bleek in het geval van Alethea eenvoudiger te zijn dan onderhandelen op de woningmarkt van Hilversum en ze nam het besluit om het commerciële RTL4 programma Kopen Zonder Kijken in te schakelen. Een gewaagde zet voor iemand die als juridisch medewerker in dienst is bij NPO. Hopelijk houdt Alethea de komende tijd haar bekertje koffie goed in de gaten tijdens het werk, want voor je het weet zweeft er een verdwaald ‘cyaankalietje’ van een rancuneuze tv-bobo in je latte macchiato.

Makelaar Alex van Keulen ging voor Alethea op zoek naar een woning in Hilversum, maar dat viel nog niet mee. Met slechts enkele wijken van de stad als zoekgebied was de spoeling dun. Het onvermijdelijke concessiegesprek volgde en de tranen vloeiden rijkelijk. Daarna gebeurde echter iets wat we gerust een klein wonder mogen noemen. Er bleek vlak om de hoek van het appartement van Alethea een huis beschikbaar.

Martijn Krabbé bracht het goede nieuws, maar ging in deze aflevering van Kopen Zonder Kijken niet zelf mee tijdens de puzzelrit vanwege vakantieplannen. En zo degradeerde Alex van succesvol tv-makelaar naar chauffeur van een geblinddoekte dame. Ja, lees die zin nog maar eens. De nieuwe carrière van Van Keulen klinkt best creepy als je het zo zwart-op-wit ziet staan. Het feit dat de in het programma gebruikte blinddoeken altijd verdacht veel op zwarte strapless voorgevormde bh’s lijken helpt daar niet bij mee.

Een goed gevulde sok voor de uitspattingen van Bob Sikkens

Met een aankoopprijs van 385.000 euro bleef er 20.000 euro voor bouwkundige Bob Sikkes over om het huis te verbouwen. Vervolgens toverde de dolblije Alethea 10.000 euro uit een oude sok. Een fenomeen waar ik mij al bij menig deelnemer van Kopen Zonder Kijken over heb verbaasd. Waar kopen die lui hun sokken? Duidelijk niet bij Zeeman, want ik kan na jarenlange ervaring vol overtuiging zeggen dat daar geen geld in groeit. Wel zweetvoeten, maar dat terzijde.

De verkoop van het oude appartement bleek zeer lucratief en er werd nog 40.000 euro extra voor de verbouwing uitgetrokken, wat het totaal bracht op 70.000 euro. Uiteraard was Bob in zijn nopjes en hij ging los met zijn ontwerp. Het resultaat noemde Sikkes een ‘echte dickmagnet of chickmagnet’. Oftewel een huis dat zeer aantrekkelijk is voor een potentiële partner. Volgens mij mikte Bob hierbij met name op het mannelijke publiek aangezien er een echt ‘bitterballen loket’ tussen de woonkamer en keuken was geïnstalleerd. Nou, daar ben je vet mee Alethea …letterlijk.

Roos Reedijk gaat los met hier en daar een kloddertje roze

Voor styliste Roos Reedijk was de opdracht in aflevering 6 van het programma Kopen Zonder Kijken een ware opgave. De deelneemster van deze week had immers duidelijk aangegeven een rustige basis te willen. Dat is Roos bijna gelukt, op een mooie roze keuken, roze slaapkamers en een roze bank na. Aan de overtuiging dat een huis van een moeder met 2 meisjes roze moet zijn, valt bij Reedijk niet te tornen. Complete bullshit als je het mij vraagt. In tijden waarin een zelfstandige vrouw naar het ziekenhuis kan voor sperma uit een blikkie zijn stereotype genderkleuren behoorlijk achterhaald. Of denkt Roos soms dat het potje met zwemmers met een roze strikje eromheen is geleverd?

Klik hier om naar alle artikelen over de afleveringen van Kopen Zonder Kijken te gaan.

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Jorit Henning

Jorit Henning is tv-recensent, redacteur en professioneel stuiterbal met een overdosis fantasie.
Schrijft het liefst voor lezers die de kunst beheersen om haar artikelen met een flinke korrel zout te lezen.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Kopen Zonder Kijken / seizoen 7 / 2024 / Alethea

Op televisie wordt seizoen 7 van Kopen Zonder Kijken elke maandag om 20:32 uitgezonden op RTL4 op streamingdiensten Videoland en NLziet is de aflevering met bewust alleenstaande moeder Alethea uit Hilversum en presentator Martijn Krabbé terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 7 Kopen Zonder Kijken 2024