Jacobien kampt met een existentiële levenscrisis in Daar Gaan Ze Weer

Deelnemers Maaike en Bart kijken in Spanje met smart uit naar de verhuiswagen in Daar Gaan Ze Weer, terwijl Caroline ondertussen in Italië een pittige teleurstelling te verwerken krijgt. Alles valt echter in het niet bij de complete paniek van Jacobien. Zij kampt met een existentiële levenscrisis, want waar in hemelsnaam is haar peperdure Gucci zonnebril toch gebleven?

Even slikken en weer doorgaan voor Caroline en Roosje in Daar Gaan Ze Weer  

Tijdens de deelname van Caroline in B&B Vol Liefde en in Daar Gaan Ze Weer word ik een tikkie onpasselijk van de manier waarop ze met hondje Roos communiceert. ‘Lul toch eens normaal vrouw, het is een hond!’, roep ik geïrriteerd uit. ‘Je kunt haar nog 30 vragen stellen, die woefer geeft geen antwoord hoor’. Tot ik me realiseer dat Roosje alles is wat Caroline heeft. Feit is namelijk dat deze avontuurlijke vrouw helemaal in haar uppie weer een nieuw avontuur aangaat zonder enige back-up van een ander menspersoon.

Goed beschouwd is Caroline gewoon een enorm stoer wijf. Tegen een stoeptegel kletsen vergroot de kans om afgevoerd te worden in een dwangbuis, dus logischerwijs kletst ze tegen het harige mormel. Als de bank belt met het slechte nieuws dat ze geen hypotheek gaan verstrekken, omdat Caroline geen inkomen heeft in Italië, deelt ze haar teleurstelling dan ook Roosje. Ze is geenszins van plan zich te laten weerhouden van haar droom en gaat actief op zoek naar een woning die zonder hypotheek aangeschaft kan worden.

Maaike en Bart verwelkomen hun huisraad in Spanje

In Spanje komt in Daar Gaan Ze Weer de vrachtwagen met huisraad van ’emigratie deskundigen’ Maaike en Bart aan. De behulpzame buurman heeft een heftruck geregeld om daarbij te assisteren. Superlief natuurlijk alleen was de man even vergeten te vermelden dat hij totaal geen ervaring heeft met het besturen van het Toys for Boys gevaarte. Hij ramt vol in op een muurtje. Maaike lacht het weg met de woorden: ‘Ach, scherven brengen geluk.’ Deze deelnemers zijn zo relaxed en sympathiek dat het eigenlijk onbegonnen werk is voor een sarcastische tikgeit om met hen de spot te drijven.

Voormalig B&B Vol Liefde icoon en ijskonijn Debbie lijkt wat ontdooid nu ze de liefde van haar leven heeft gevonden en moeder is geworden. Van de kittige troel is weinig meer over. Zelfs de hakjes zijn verwisseld voor sneakers. Samen met man Vincenzo is ze op bezoek in Nederland. Uiteraard mag een tripje naar Volendam niet ontbreken en haar Italiaanse hunk laat een haring naar binnen glijden. Het is leuk om te zien dat Debbie is getransformeerd in een zachtere uitvoering, maar ook hier helaas weinig stof tot sarcastische uitspattingen.

Jacobien in paniek tijdens de opname Daar Gaan Ze Weer

Nee, wil je verbazing, verwondering en een gekietelde irritatieklier, dan moet je toch echt bij Daar Gaan Ze Weer deelnemers Jacobien en Arjen zijn. Je zou bijna vermoeden dat die vrouw een open sollicitatie in scène heeft gezet voor een rol in een slechte B-film. Naast Nederlands en Italiaans spreekt Bientje vloeiend ‘dure merken’. Een ingewikkelde taal die je echt niet moet onderschatten hoor. Gucci, Dior en Tom Ford vragen namelijk om een correcte uitspraak. Om over Prada al helemaal niet te spreken. Als Arjen op zijn designer sloffen staat te klussen wordt niet alleen het merk, maar ook nog even de prijs vermeld door zijn vrouw.

Met nog 6 weken om een gastenverblijf en een villa gereed te krijgen, besluit het Zuidas koppel naar het strand te gaan met hun wijntjes …uh, kleintjes. Het gebrek aan stromend water en kozijnen die niet passen zijn problemen van wegwuivende aard als de Gucci zonnebril van Daar Gaan Ze Weer diva Jacobien vermist blijkt te zijn. Het UV-werende kreng zit niet in haar Chanel tas en ligt ook niet naast de Tom Ford bril die ze wel kan vinden. ‘Paniek, waar is mijn Gucci?’, roept ze uit alsof ze haar jongste zoon kwijt is. Niet dat ze die überhaupt kwijt kunnen raken, want dat knulletje zit 24/7 aan zijn vader vastgeplakt. Als Jacobien vervolgens krijst ‘nee, ik ga niet weg zonder mijn Gucci, o Gucci waar ben je nu?’, ben ik er helemaal klaar mee.

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.

Meer artikelen lezen over het RTL4 programma Daar Gaan Ze Weer

Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Daar Gaan Ze Weer / Jacobien / 2024

Op televisie wordt seizoen 1 van Daar Gaan Ze Weer elke dinsdag om 20:30 uitgezonden op RTL4 en op streamingdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen met deelnemers Aadje & Richard, Arjan & Jacobien, Bart & Maaike, Debbie en Caroline terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 1 Daar Gaan Ze Weer 2024