Waarom laat deze deelnemer van Daar Gaan Ze Weer zich zo behandelen?

Ken je het gevoel dat je je laat meeslepen door een serie of film? Bijvoorbeeld het inhouden van je adem, terwijl je kijkt hoe de Titanic vol met water stroomt en Leonardo DiCaprio in de rol van Jack samen met Rose probeert te ontsnappen aan de verdrinkingsdood. Die sensatie heb ik tijdens het kijken naar Arjen en Jacobien in het RTL4 programma Daar Gaan Ze Weer. 

Niet dat ik mijn adem inhoud, zo erg is het nu ook weer niet, maar wel dat ik me letterlijk zit te verbijten bij elke rotopmerking die de man naar zijn hoofd geslingerd krijgt van zijn echtgenote. Waarom blijft Arjen in vredesnaam vrijwillig bij een vrouw die hem continu bekritiseerd? Is het een kwestie van zelfkastijding of liggen zijn ballen misschien nog per ongeluk in Nederland. In gedachten zie ik in een Shurgard opslagbox een verdwaalde verhuisdoos staan met daarin een paar eenzame testikels, wachtend tot de eigenaar terug naar ons koude kikkerlandje komt om ze op te halen.

Gesnauw en excuses van Jacobien in Daar Gaan Ze Weer

Terwijl ik verder mijmer over de edele delen van Arjen, tettert op de achtergrond het stemgeluid van Jacobien uit de speakers van de televisie en kabbelt de aflevering van Daar Gaan Ze Weer voort. ‘Ik wil ze gewoon niet afwijzen’, snikt Bientje voor de camera. Uiteraard heeft ze voor gelegenheid haar Gucci slippers aangedaan, want als je jankt dan moet je dat als voormalig influencer wel in stijl doen. Arjen slaat zijn arm om haar heen in een poging om zijn geliefde te troosten. ‘Nou, laat me!’ snauwt Jacobien venijnig.

Als ze even later aan een peuter in luier haar excuses aanbiedt voor de chaos breekt mijn klomp. Brunotti, Brunelli, Duo Penotti of hoe het kind ook heet, begrijpt immers nog geen moer van de mea culpa van mama. Ik vraag me af of Bientje die tijd niet beter had kunnen besteden aan het sorry zeggen tegen haar echtgenoot. Mijn kaken doen intussen pijn van het verbijten van alle irritaties. Van een lekker ontspannen avondje televisie kijken is inmiddels weinig sprake meer.

Wat levert het op?

Heel even overweeg ik om een giro 555 actie op te zetten om Arjen te redden uit zijn benarde situatie of desnoods via een koeriersdienst zijn balletjes op te sturen naar Italië, maar al gauw komt het besef dat het geen enkele zin heeft. Het is namelijk niet eerlijk om alle schuld bij Jacobien te leggen. Arjen kiest er zelf voor om zich als een voetveeg te laten behandelen. In een tijdschrift heb ik ooit een artikel van een psycholoog gelezen dat mensen soms in een ongezonde relatie blijven omdat het hen iets oplevert. Wat levert het Arjen op om zich dagelijks af te laten snauwen door Jacobien? Het enige wat ik kan bedenken is een paar Gucci slippers, een Tom Ford zonnebril en een Chanel handtas.

Meer artikelen lezen over het RTL4 programma Daar Gaan Ze Weer

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.

Jorit Henning

Jorit Henning is tv-recensent, redacteur en professioneel stuiterbal met een overdosis fantasie.
Schrijft het liefst voor lezers die de kunst beheersen om haar artikelen met een flinke korrel zout te lezen.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Daar Gaan Ze Weer / 2024

Op televisie wordt seizoen 1 van Daar Gaan Ze Weer elke dinsdag om 20:30 uitgezonden op RTL4 en op streamingdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen met deelnemers Aadje & Richard, Arjan & Jacobien, Bart & Maaike, Debbie en Caroline terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 1 Daar Gaan Ze Weer 2024