Erica ongemakkelijk van Patty Brard in Chateau Meiland VIPS

Nodig Patty Brard en Debbie de Jong uit in Chateau Meiland VIPS en de al hysterische atmosfeer in pension Code Rosé in Noordwijk bereikt een hoogtepunt waar de gillende hoogblonde stoeipoes van twee huizen verderop jaloers op zou zijn. Het is enorm gezellig en de familie Meiland heeft de grootste lol met hun gasten, maar mij als kijker krijgen ze niet mee in het vrolijke gevoel. Nu zegt dat overigens misschien meer over mij dan over het programma.

Patty Brard en Debbie de Jong logeren bij Martien in Chateau Meiland VIPS

Halverwege aflevering 2 van Chateau Meiland VIPS met gasten Patty Brard en Debbie de Jong twijfel ik of ik direct de hoofdredacteur van Tv-Vrouw zal bellen om te zeggen dat dit mijn laatste artikel wordt over de Meilandjes. Ik besluit mijn taak eerst maar eens te vervullen alvorens jammerend mijn relaas te doen. Het is echt geen onwil, maar de weerstand om naar dit programma te moeten kijken veroorzaakt zwarte vlekken voor mijn ogen. Alles in mij verzet zich zodra Maxime Meiland in beeld verschijnt en met haar graftakkenstem begint te tetteren.  

Laat ik benadrukken dat deze aversie volledig los staat van de gasten. Ik hou van Debbie de Jong die me ademloos liet toekijken hoe Paul alsnog haar hart wist te veroveren in B&B Vol Liefde. Minstens net zoveel hou ik van Patty Brard. De serie over haar turbulente leven heb ik vorige week in één ruk uitgekeken. Het zijn beide bijzondere vrouwen. Ook hysterisch, maar op een manier waar ik wél blij van wordt. En dat is toch wat we allemaal willen na een hectische dag?

Erica en Martien Meiland hebben genoeg aan elkaar

Erica Renkema lijkt in Chateau Meiland VIPS wat ongemakkelijk te worden als Patty Brard doorratelt over hoe Eer haar uiterlijk zou kunnen ‘opfrissen’. Maxime doet vrolijk mee met het in de hoek zetten van haar moeder. Ik moet dan ook vreselijk lachen als de twee diva’s Renkema vragen of zij iets aan zichzelf wil laten doen. Terwijl de vraag uiteraard gespitst is op uiterlijkheden, zegt Erica zo droog als de muts van tante Jacobien: ‘Ja, ik ga drumlessen nemen.’

mensrelatie_300x250_v1

Als Debbie aan Erica en Martien vraagt of er ruimte is voor liefde dan is het echtpaar stellig. ‘Nee hoor, veel te veel gedoe en er past ook niemand tussen bij ons!’ Er zit blijkbaar toch enige zelfkennis bij de familie Meiland. Wie had dat ooit gedacht? Want laten we wel wezen, welke persoon je daar ook tussen zou zetten, het wordt één groot debacle. Dat wil je je ergste vijand nog niet aandoen. Alhoewel, ik ken iemand die … nee laat maar.

De klus is weer geklaard voor Erica

Dat Erica het ontvangen van BN’ers in Chateau Meiland VIPS gewoon als werk beschouwd wordt pijnlijk duidelijk als ze het pension aan het stofzuigen is, terwijl Patty Brard en Debbie de Jong afscheid willen nemen. Hup, schoonmaken en met gierende banden oprotten naar huis, want het heeft weer genoeg opgeleverd voor de Meilandjes. Althans, die indruk wekt Erica. Al zou het natuurlijk ook gewoon te maken kunnen hebben met het gedram van Patty Brard over haar uiterlijk. Ik kom dan ook tot de volgende slotconclusie: ‘al zijn de gasten nog zo leuk, het is en blijft irritant hysterische meuk’. Kan zo op een tegeltje, toch?

Klik hier om naar alle artikelen over Chateau Meiland te gaan.

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Chateau Meiland VIPS / Patty Brard / 2024

Het programma Chateau Meiland VIPS wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist van seizoen 1 met de avonturen van Martien, Maxime en de rest van de familie Meiland en hun gasten in pension Code Rosé in Noordwijk terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 1 Chateau Meiland VIPS 2024