Peuter Vivé heeft haar bedenkingen over cadeau in Chateau Meiland 2023

Met het verjaardagsfeest van Erica Meiland koud achter de rug staat er in seizoen 9 alweer een partijtje op het programma. Kleine Vivé viert binnenkort haar tweede verjaardag. De Meilandjes zijn daarom vastberaden alles in de strijd te gooien om het ultieme cadeau voor de kleine meid op de kop te tikken. Martien is zelfs bereid zijn dagelijkse schoonheidsslaapje voor één keer te laten schieten en enthousiast verlaat de Chateau Meiland familie pension Code Rosé in Noordwijk om af te reizen naar de speelgoedwinkel.

Oma Erica snapt niks van peuters volgens Maxime Meiland

Maxime heeft precies voor ogen waar haar dochter blij van wordt. Het moet in ieder geval iets zijn met veel prikkels blaat ze tegen haar ouders en zus. De cadeaus waar Oma Erica vervolgens mee aan komt zetten worden dan ook vakkundig met de grond gelijk gemaakt. Voor een doos met blokken is Vivé al véél te oud. De lange uithaal gaat me door merg en been. Met dat soort speelgoed speelt ze al niet meer sinds ze anderhalf is, zo laat ze haar moeder met een zucht weten. Ook het voorstel van een servies valt niet in goede aarde. Buiten gehoorafstand van Erica laat het secreet ons in Chateau Meiland weten dat haar moeder totaal geen feeling heeft met de behoeftes van haar bijna tweejarige kleindochter.

Spanning voor Martien in Chateau Meiland

Naast hun dagelijkse werkzaamheden in pension Code Rosé laat Maxime in aflevering 11 van Chateau Meiland haar vader Martien en moeder Erica voor de zoveelste keer bij haar thuis opdraven. Samen met Montana worden de zestigplussers ongegeneerd aan het werk gezet om allerlei achterstallige klusjes te komen opknappen. Het gestoei met de stroom maakt dat het zweet bij pa de bilnaad weer instroomt. De spanningen lopen nog hoger op als de lampen het maar niet willen doen. Net als ik denk dat het voortaan seksen bij kaarslicht wordt, hebben Martien en Montana het toch voor elkaar. Het licht brandt. En het blijft branden want de lichtschakelaar is nergens meer te vinden. De conclusie dat er misschien toch een elektricien naar moet kijken komt rijkelijk laat als je het mij vraagt. Stelletje heldere lichten…

Dat de familie toch een aantal geschikte cadeautjes voor kleine Vivé heeft weten te scoren mag een wonder heten. Aan de keukentafel worden de aanwinsten nog een laatste keer aan een keuring onderworpen in Chateau Meiland 2023. Daar blijkt dat het kapsel van de pop die ze voor de jarige peuter gekocht hebben wel heel erg afwijkt van het plaatje. De coupe is ronduit lelijk en de kleur doet vermoeden dat het door een chloorbad is gehaald. Omdat Martien zich niet nogmaals voor het kapperskarretje wil laten spannen, ontfermt Claire zich over het mislukte kapsel.

mensrelatie_300x250_v2

Vivé neemt net als moeder Maxime Meiland geen blad voor haar mond

Martien geeft aan niet meer herinnerd te willen worden aan zijn kapperscarrière in Chateau Meiland 2023. Hij mijmert over het feit dat hij eigenlijk liever dokter had willen worden maar dat dát te hoog gegrepen was voor hem. Wel heeft hij een talenknobbel zo laat hij weten. Voor Frans, Engels en Duits draait de voormalig Chateau eigenaar zijn hand niet om. Vervolgens gooit hij er een paar zinnen tegenaan in zijn beste Duits. Dat hij het woord vuurtoren in het Duits niet weet is jammer, maar in het Spaans benauwd krijgen is hij dan wel weer een kei.

Dan is het tijd voor het verjaarsfeestje van de jarige Vivé. Ik schuif naar het puntje van mijn stoel. Wat zou de kleine meid vinden van de met zorg uitgezochte cadeautjes?! De auto’s, kassa en fiets vallen bij de jongste Meilandtelg gelukkig in goede aarde maar zodra de zorgvuldig gekapte pop uit de tas wordt getoverd zien we het gezicht van de kleine meid dusdanig  betrekken. ‘Niet leuk’ zo laat ze ons driftig nee schuddend weten. Ik wil hier eigenlijk heel veel over zeggen maar in dit geval lijkt het me beter om te zwijgen. In alle talen.

Klik hier om naar alle artikelen over seizoen 7, seizoen 8 en seizoen 9 van Chateau Meiland te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Chateau Meiland / Seizoen 9 / 2023

Het programma Chateau Meiland wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist van seizoen 9 met de avonturen van de familie Meiland en hun pension Code Rosé in Noordwijk terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 11 seizoen 9 Chateau Meiland 2023