Van der Geest dringt niet door tot boze stiefmoeder in Waar is mijn Erfenis?

Cliff uit Terneuzen en zijn twee zussen erven na het overlijden van hun vader twee huizen waarvan één in Spanje. De woning in Nederland wordt verkocht, maar de Spaanse droom van zijn vader en diens vriendin Nicole levert een hoop kopzorgen op als blijkt dat de stiefmoeder niet van plan is om ook maar op enige wijze mee te werken aan de verkoop. De nazaten van vader Willem zijn de wanhoop na 10 jaar nabij als ze in de schulden dreigen te raken. Zal het Dennis van der Geest lukken om Cliff te helpen een voet tussen de deur te krijgen bij de Belgische Nicole in het SBS6 programma Waar is mijn Erfenis?

Dennis van der Geest reist met Cliff af naar Spanje in Waar is mijn Erfenis?

Als vader Willem in 2006 besluit met vriendin Nicole een nieuw bestaan op te bouwen in the middle of nowhere in Spanje vindt zoon Cliff dat al onmiddellijk een slecht plan. Na een beroerde jeugd en niet al te best contact met zijn ouwe heer hebben de kinderen echter het nakijken. Als zijn vader zes jaar later komt te overlijden erft het drietal de woning in Terneuzen én het huis in Spanje voor 50%. Nicole staat als mede-eigenaar te boek waardoor de andere 50% van haar is.

De kinderen van Willem betalen na zijn overlijden nog keurig iedere maand de hypotheek. Ze stoppen daar uiteindelijk mee als blijkt dat Nicole besloten heeft om als struisvogel door het leven te gaan. Wat je niet ziet en waar je niet over praat, bestaat niet. Tja dat zou fijn zijn, maar zo werkt het uiteraard niet. Omdat er totaal geen contact mogelijk is met de Belgische Nicole besluit Cliff om Dennis van der Geest in te schakelen om antwoord te krijgen op de vraag: ‘Waar is mijn Erfenis?’

We hebben dus te maken met een woning waar nog hypotheek op rust en dat al 10 jaar niet meer onderhouden wordt. Dennis van der Geest reist met Cliff af naar Spanje en ik zweer je de toestand van de bouwval is ernstiger dan menig krot in het programma Ik Vertrek. Je wilt er werkelijk nog niet dood gevonden worden! De inmiddels ingeschakelde makelaar heeft dan ook slecht nieuws. Het huis is niks waard en een snelle rekensom leert dat Cliff en zijn zussen met een restschuld van om en nabij de 26.000 euro achter zullen blijven. Logischerwijs zakt de moed de jongeman in de schoenen. Hij barst in tranen uit.  

Cliff lacht het laatst in de strijd met zijn boze stiefmoeder Nicole

Dennis van der Geest spoort in Waar is mijn Erfenis de boze stiefmoeder van Cliff op en samen met erfrechtadvocaat mr. Joost Diks doen ze een verwoede poging in gesprek met Nicole te komen. De vrouw lijkt echter een paar hersencellen te missen en weigert de heren überhaupt aan te horen. Het zou mij niks verbazen als ze een giftig appeltje op de fruitschaal heeft liggen. Nicole kietelt iedere ‘irritatiezenuw’ in mijn lijf en ik hoop dat ze flink voor schut gaat met haar koppige domme instelling. 

Ik word op mijn wenken bediend. Als in een gesprek met de Spaanse hypotheekverstrekker blijkt alleen Nicole financieel aansprakelijk is voor de achterstand van de woning, besluit ik het spontaan te vieren met een kleverige donut. Dat het glazuur spontaan van mijn tanden springt door de zoete troep neem ik voor lief. Grijnzend roep ik met een mond vol plakkerig deeg: ‘Je kan je kop nog dieper in het zand steken, maar je reet blijft altijd zichtbaar!

Meer artikelen lezen over het SBS6 programma Waar is mijn Erfenis?

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 1 van Waar is mijn Erfenis? elke donderdag om 20:25 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdienst NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Waar is mijn Erfenis? / seizoen 1 / 2023

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 1 Waar is mijn Erfenis 2023