Dennis van der Geest verbijsterd door bizarre wending in Waar is mijn Erfenis?

De 60-jarige Gea uit Assen wordt in seizoen 1 van Waar is mijn Erfenis bijgestaan door Dennis van de Geest in de hoop dat er nu eindelijk eens een einde komt aan jarenlang gesteggel met zus Anja en broer Jan over de nalatenschap van hun ouders. Zal de strijdbaarheid van de oud-judoka haar in het SBS6 programma kunnen helpen om het conflict op te lossen zodat ze verder kan met haar leven?

Anja en Jan spannen samen in de strijd om de nalatenschap

Gea, die van mening is dat de langdurige vete met Jan en Anja maar eens afgelopen moet zijn, schakelt de hulp in van Dennis van der Geest en erfrechtdeskundige Katelijne van Barneveld van het SBS6 programma Waar is mijn Erfenis? Zoals bij alle programma’s waarin conflicten centraal staan, neem ik mij voor niet te snel op de hand van Gea te zijn. Ieder verhaal heeft nu eenmaal twee kanten. Dat ik onbeschaamd vanaf minuut één al voor team Gea had kunnen kiezen wordt al snel duidelijk.

Met broer Jan en zus Anja heb je in je leven geen vijanden meer nodig, want het blijken werkelijk bloedzuigers te zijn. De twee spannen al jaren samen tegen hun oudste zus waardoor de afhandeling van de erfenis onnodig lang is blijven sluimeren. De opbrengst van de woning van hun ouders staat veilig op een rekening bij de notaris, maar die wordt pas uitgekeerd als de rest van de nalatenschap netjes is verdeelt. We hebben het hier slechts over een handje vol sieraden en een Mercedes Benz.

Dubieuze notaris draait om het antwoord heen op de vraag: Waar is mijn Erfenis?

Waar ik hoogstwaarschijnlijk allang geroepen zou hebben dat ze het goud en de opbrengst van de auto in hun achterste konden steken om mijn energie er verder niet meer aan te hoeven verspillen, bijt Gea zich als een pitbull vast in de vraag Waar is mijn Erfenis? Terecht, maar ik zou het simpelweg niet opbrengen. Het zou sowieso een minder spraakmakende aflevering hebben opgeleverd, want wat er vervolgens als het konijn uit de hoge hoed komt is werkelijk alle schaamte voorbij.

Gea was er heilig van overtuigd dat de sieraden veilig bij de notaris in de kluis lagen tot er overeenstemming zou zijn over de verdeling. Dit blijkt echter in aflevering 2 van Waar is mijn Erfenis niet zo te zijn. Anja en Jan hebben het handjevol goud al opgehaald bij de onder druk gezette notaris. Een sneuneus van de bovenste plank trouwens, want hij had dat natuurlijk moeten melden bij Gea. Mijn woede jegens Anja en Jan én de desbetreffende notaris neemt een vorm aan waar ik zelf van schrik. Wat een smerig zooitje bij elkaar zeg, het zal potdomme je familie zijn!

Gea probeert haar gelijk bij de rechter te halen

Als presentator Dennis van der Geest contact opneemt met Anja, blijft deze in Waar is mijn Erfenis bij het verhaal dat de sieraden nog bij de notaris liggen. Ik kan alleen nog maar hopen dat karma de zus heel snel in zal halen. Tijdens de confrontatie probeert ze de boel nog een beetje te sussen. Het feit dat zij en haar broer Jan vieze leugenaars zijn staat echter als een paal boven water. Als even later door de oplichters wordt beweert dat ze de sieraden al hebben verkocht, maar ook dat gelogen blijkt te zijn ben ik inmiddels kotsmisselijk van het hele verhaal.

Erfrechtadvocate Johanne Six wordt ingeschakeld om Jan en Anja in Waar is mijn Erfenis voor de rechter te dagen. Godzijdank beslist die in het voordeel van Gea en wordt de nalatenschap alsnog evenredig verdeeld tussen die 3 nazaten. ‘Jezoes, was dat nou zo moeilijk?’, roep ik zwaar geïrriteerd uit. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik nog veel meer roep, maar ik wil geen lezers afschrikken. Je zou je als ouder van zulke koters toch omdraaien in je graf. Pa Wiebe Jan had zijn kwakkie ruim 50 jaar terug beter op de kachel kunnen spuiten, dan had het allemaal met een sisser afgelopen.

Meer artikelen lezen over het SBS6 programma Waar is mijn Erfenis?

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 1 van Waar is mijn Erfenis? elke donderdag om 20:25 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdienst NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Waar is mijn Erfenis? / seizoen 1 / 2023

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 1 Waar is mijn Erfenis 2023